Multumesc pentru raspunsuri . Cand pot solicita? Intr-o nota de sedinta sau dupa ce primesc raspunsul comisiei si efectiv stabilirea pensiei de intretinere?
Am cerut salariul pe ultimele 6 luni pentru plata pensiei de intretinere a minorului . A trecut foarte mult timp... si daca la urmatoarea infatisare nu o sa ajunga raspunsul comisiei ,o sa intram in vacanta si tocmai prin septembrie posibil sa aflu.. si sa inchei acest proces. De aceea intreb cat poate dura aceasta comisie rogatorie. Si inca o intrebare... Banii ii pot recupera din urma? Tin sa precizez ca baietelul are 2 anisori si nu am fost ajutata cu absolut nimic, sunt in proces de 1 an.
Buna ziua. Sunt intr-un proces civil . Am trimis Comisie Rogatorie la locul de munca al sotului. Au trecut 6 luni si inca nu am primit nici un raspuns. Cat timp dureaza ca sa ajunga raspunsul ? Multumesc
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Nu, nu a contribuit cu absolut nimic.... Conform carui articol pot cere banii din urma pentru pensia de intretinere de la data introducerii actiunii de divort? Acest lucru il fac in momentul in care se stabileste pensia de intretinere sau depun inainte o nota de sedinta? Specific ca am cerut pensia de intretinere minor la inceputul procesului dar a trecut un an iar procesul nu s-a terminat si nu stiu cum pot proceda ca sa ii primesc si pe cei din urma. Mii de multumiri pentru ajutor
Buna seara. Pensia de intretinere pt copil se acorda de la data inaintarii procesului de divort daca acestea au fost cerute atunci sau din ziua in care s-a stabilit pensia de intretinere? Sunt in proces de 1 an dar nu ne-am inteles pe partea pensiei de intretinere. Banii ii recuperez din urma ?
Multumesc pentru raspuns. Am cerut o alta comisie rogatorie la noul loc de munca,dar Instanta nu a acceptat. Am depus la dosar adresa si numele firmei insa au avut loc doua termene in care nu s-a trimis adresa. Trebuie sa astept raspunsul primei comisii rogatorii ? sau se poate trimite ? Nu inteleg de ce nu este admisa cererea mea si nu stiu ce pot sa fac. Timpul trece ....
Buna ziua,
Pentru stabilirea pensiei de intretinere a minorului s-a trimis prin Instanta de Judecata o Comisie Rogatorie prin Ministerul Justitiei la firma unde stiam ca fostul meu sot lucreaza. Precizez ca este cetatean turc. Am dat adresa firmei respective dar intre timp am aflat ca lucreaza la o alta firma, tot in Turcia. Intrebarea mea este urmatoarea: Comisia Rogatorie il verifica pe fostul sot la firma respectiva sau la institutiile unde isi declara veniturile?
Nu doresc sa ma inscriu in fals deoarece astept raspunsul Ministerului de Justitie referitor la salariul pe ultimele sase luni. Dar totusi mi se pare o infractiune sa prezinti acte false in fata unei Instante de Judecata . As vrea sa stiu daca pot face plangere penala pentru a deschide un proces penal in aceasta cauza.