avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Activitate noname_

Activitate noname_

Buna ziua,
Puteti sa-mi spuneti care este suma maxima ce se poate ridica numerar din trezorerie pentru institutii bugetare - scoli. Baza legala, pls.
Multumesc!
In rest, sa inteleg ca am nimerit exclusiv in mijlocul iubitorilor de caini? Noi, restul, cetateni si copii, nu suntem protejati in nici un fel atat fizic cat si acustic?
Sper, inca!
ynocentta a scris:

Daca aveti suspiciuni referitor la legalitatea activitatii care se desfasoara ,sesizati oficial serviciul specializat din primarie sau direct corpului de control al primarului


In eventualitatea ca ar detine chiar si acele documente, este liber, totusi, sa deranjeze oricand, la orice ora si cu oricati decibeli?
gi-jane2 a scris:

Service-ul are acolo inainte.. ce acord sa va mai ceara acum ?
Faceti plangere la garda de mediu.




Practic nu este chiar un service, zic eu. Proprietarul casei a inchiriat terenul din spatele casei lui unui italian, din cate am inteles, care se ocupa cu nu stiu ce. Nu exista expusa nici o reclama care sa confirme ca este service auto sau ca ar fi sediul vreunei firme, dar ceva se dezmembreaza pe acolo; bag mana in foc ca nu au nici un act legal in acest sens; adevaratul proprietar este un pensionar.
Buna ziua,
In urma cu o luna de zile, am achizitionat 2 canapele pentru living destul de scumpe, alegand sa dam un ban in plus pentru o calitate superioara. Am platit avans c/v unei canapele (politica firmei, 50%avans) si la o luna le-am primit acasa pe bucati, asamblandu-le noi, numai ca la scurt timp ne-am dat seama ca nu este aceeasi calitate, in sensul ca nu sunt pe saltea Relaxa deoarece am constatat ca daca te-ai ridicat de ele, a ramas gaura pe locul respectiv si materialul in care este imbracata ramane, de asemenea, incretit. In acest fel, in scurt timp vor trebui schimbate.
Fac mentiunea ca la reprezentanta unde am fost si am testat acest model calitatea era alta numai ca ele se fabricau intr-un alt judet.
Va rog sa-mi spuneti ce pot face in aceasta situatie. Detin contract si factura.
Va multumesc!
Buna ziua,
Cu eforturi uriase si ingropati inca de credite, am reusit sa ne ridicam o casuta intr-o comuna situata la cativa km de un mare oras, sperand a ne bucura de linistea de la "tara", asumandu-ne naveta zilnica la serviciu si "trambalarea" copilului minor la scoala. Numai ca, de scurta durata ne-a fost bucuria (as spune, chiar deloc), intrucat, asa cum spuneam mai sus, vecinul gard in gard cu noi detine 10 caini maidanezi care latra sau urla mai tot timpul si indeosebi noaptea, ceea ce nu ne permite sa ne odihnim, iar in spatele gradinii exista un fel de service auto care de asemenea ne bruiaza, inclusiv azi, duminica, ora 7.30, ambaland si turand motoare atat de masini cat mai ales de motociclete; ba cred ca proprietarul are si un fel de gater, sau ceva de acest gen, intrucat adesea se aude zgomotul pe care-l produce un abrict sau un alt utilaj de acest gen.
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac in aceasta situatie deoarece nu mi se pare corect sa nu am liniste, fie ca este in timpul saptamanii, fie ca este weekend. S-a intamplat sa am musafiri care s-au trezit mai obositi ca si cum s-au culcat (si plini de nervi) din cauza cainilor.
Adica, nu mi se pare corect ca, in situatia in care ani la randul, in loc sa ma duc pe Coasta de Azur cu familia, am ales sa construiesc, acum sa nu am liniste; si daca la bloc ma ciocanea toata lumea, sus-jos, stanga-dreapta, aici cred ca odata ce platesc impozite si taxe am si niste drepturi.
Mai mult: saptamana trecuta am solicitat primariei comunei in care locuiesc sa ia masuri impotriva celor 9 caini maidanezi care-si faceau veacul pe un teren adiacent strazii pe care locuiesc, cu sprijinul vecinilor mei si a altora care-i hraneau, intrucat am fost atacata de ei, atat eu cat si copilul meu dandu-se cu bicicleta; a venit firma de ecarisaj si a pescuit o parte dintre ei; acest lucru a iritat-o la culme pe vecina mea care a tinut sa-mi si aduca la cunostinta acest aspect.
Va rog sa-mi spuneti care este baza legala pentru aceste doua aspecte: cainii si service-ul.
In cazul service-ului cred ca proprietarul trebuia sa detina si acordul vecinilor, sau...?
Va multumesc!
Radamante a scris:

Va multumesc.
Aceasta parerea am "capatat-o"si eu:) . Mai mult,din decizia 55 din 2014, mi s-a parut interesanta ca expresia: "posturi ocupate si a unor structuri":
"VII-4.5 -Curtea considerata ca este afectat regimul institutiilor fundamentale ale statului prin desfiintarea ,in final,a unor posturi ocupate si a unor structuri". Curtea se refera la posturile de conducere si a unor structuri care exista....si nu stabileste ca este neconstitutional sa infiintezi structuri noi!

In invatamant exista functii de conducere- secretar-sef si contabil-sef,dar nu si structura secretariat sau contabilitate....si dupa parerea mea ordonanta 77 te obliga sa le faci!

Curtea nu a precizat ca e neconstitutional sa infiintezi structuri acolo unde ele nu exista!!! Nici nu se putea pronunta pe ceva ce nu exista!

Daca gresesc ....va rog respectos sa ma ajutati!




Nu sunt in masura sa va contrazic...
Fain cadou de 8 Martie mi-ati facut :)) :(
Buna ziua,
Va rog sa ma luminati in privinta recuperarii taxei de poluare. Cand mai aveam si eu 1 sapt. sa primesc banii, apare aceasta OUG 8/2014 care, blocheaza aceste restituiri, inteleg.
Daca este adevarat, va rog sa-mi spuneti ce putem face in acest sens; un avocat al poporului, sau...?
Cum este posibil sa achiti o taxa cu banii tai, cash pe care sa-i recuperezi dupa ani de zile cu o dobanda execrabila iar acum sa vii cu aceasta OUG 8/2014 si sa incerci sa-i esalonezi pe 5 ani, poate?
Aceia nu sunt banii statului, sunt banii nostri de care s-au folosit destul si nu-s efectul unor vdrepturi prevazute de niste legi care nu au fost puse in aplicare.
Ce putem face in acest sens?
O petitie, ceva...?
Răspuns la discuția Tragere la raspundere director
tudorvaleriu a scris:
1. Cred ca pe dvs. va intereseaza mai mult urmatoarele prevederi din Codul muncii:

Art. 103
Salariatul cu fractiune de norma este salariatul al carui numar de ore normale de lucru, calculate saptamanal sau ca medie lunara, este inferior numarului de ore normale de lucru al unui salariat cu norma intreaga comparabil.


Art. 105
(1) Contractul individual de munca cu timp partial cuprinde, in afara elementelor prevazute la art. 17 alin. (3) , urmatoarele:
a) durata muncii si repartizarea programului de lucru;
b) conditiile in care se poate modifica programul de lucru;
c) interdictia de a efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor acestora.
(2) In situatia in care intr-un contract individual de munca cu timp partial nu sunt precizate elementele prevazute la alin. (1), contractul se considera a fi incheiat pentru norma intreaga.

2. O sesizare la ITM ar fi binevenita.


Stima!
Asta-i pohta ce-am pohtit...


freeelis a scris:
Angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca.


Va multumesc!