Am urmatoarea situatie: am avut un contract de inchiriere care s-a incheiat in iunie. Chiar daca depusesem 220 am depus 212 dupa ce s-a inchis contractul cu suma incasata pentru cele 6 luni de contract, pentru care am si platit impozitul. In decembrie am inchiriat din nou acelasi apartament si trebuie depus 212 rectificativ.
Intrebarea mea este: suma bruta obtinuta ce trebuie completata va fi suma celor 2 contracte (6 luni din primul si 1 luna din al doilea), sau doar suma din al doilea contract?
As dori sa stiu daca exista o regula de principiu privind aplicarea retroactiva a legilor sau ordonantelor de urgenta.
Eu am depus dosar pentru o autorizatie de construire la Primaria Sector 1. Intre timp s-a emis o ordonanta care face ca autorizatiile pentru strada mea sa fie date de Primaria Generala Bucuresti. Acum am primit instiintare ca trebuie sa imi solutionez cererea la PMB. Este corect dpdv legal? Nu ar trebui sa se solutioneze toate cererile existent si doar cererile depuse din ziua intrarii in vigoare a ordonantei sa "mearga" pe ordonanta?
Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarele informatii:
- semnarea unui antecontract de vanzare-cumparare este necesar certificat fiscal, sau doar la semnarea contractului final?
- daca imobilul are 3 proprietari fiecare dintre ei trebuie sa solicite certificat fiscal? sau este vorba de doar de imobil si atunci oricare dintre cei 3 il poate solicita?
Multumesc pentru raspunsul prompt!
Vanzarea a fost facuta in 2007-2008. Procura a fost notariala si intermediarul s-a ocupat de tot. Nu stiu daca s-a scos cert fiscal si nici nu stiu cine detine terenul. Pot presupune ca persoana care este trecuta pe antecontract.
Avem actul de proprietate original.
Doresc sa va supuna tentiei urmataorea problema, in speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat.
In urma cu mai multi ani bunica mea a vandut un teren printr-o procura "facuta" unui intermediar. A incasat banii pentru teren insa nu a intrat in posesia contactului de vanzare-cumpare. Nu avem decat un antecontract, care nu are nicio valoare juridica acum. Terenul inca se afla pe rolul fiscal al bunicii si platim impozit pentru el. Nu am reusit sa gasim actualul proprietar al terenului.
Bunica a decedat intre timp si trrebuie sa dezbatem succesiunea. Cum putem intra in posesia unui duplicat al CVC-ului? Exista alta posibilitate sa il "scoatem" de la impozit? Vom avea oare probleme la succesiune?
Multumesc pentru raspuns!
Dar daca voi fi numit eu tutore sau curator pot in cadrul succesiunii sa o reprezint pe bunica si sa fac renuntare pentru tata?
Nu exista alte rude apropiate, astfel ca eu si parintii mei am internat-o, eu fiind semnatar pe contractul cu caminul de batrani si deasemenea pe chitantele de plata luna de luna. Banii din pensia bunicii nu ajung pentru plata caminului, iar eu si parintii mei punem diferenta.
Bunica nu se poate folosi in niciun fel de imobil si nici nu poate locui singura acolo, fiind deja incadrata si intr-un grad de handicap, conform bolii.
Ma adresez dvs in speranta rezolvarii unei spete de drept civil, pentru care va multumesc anticipat!
Se da un imobil in Bucuresti ai carei proprietari sunt bunicul meu decedat si bunica mea diagnosticata cu Alzheimer si internata intr-un camin de batrani. Singurul copil al bunicilor este tatal meu. Dpdv legal niciunul din cei 2 proprietari ai imobilului nu poate actiona asupra imobilului (contracte de utilitati, reconstructie, vanzare, inchiriere etc), unul fiind decedat si celalalt bolnav mental.
Am consultat Codul Civil, si actiunile pe care le-am identificat pentru transferul proprietatii catre tatal meu ar fi:
1. instituire interdictie judecatoareasca pentru bunica.
2. instituire tutore(probabil autoritatea tutelara de la primarie nu va accepta ca tutore decat pe cineva din familie, adica tata, mama, eu). Nu exista frati sau surori in viata ai bunicii mele.
3. deschiderea succesiunii dupa bunicul meu si reprezentarea de catre tutore a bunicii, eventual cu un partaj voluntar catre tata. Insa am gasit in codul civil: "Art. 147:
(1) Este interzisa, sub sanctiunea nulitatii relative, incheierea de acte juridice intre tutore sau sotul, o ruda in linie dreapta ori fratii sau surorile tutorelui, pe de o parte, si minor, pe de alta parte. ", care se aplica si pentru cel interzis judecatoresc.
Intrebarea este: poate tutorele (tatal meu sau eu) sa deschida succesiune si sa o reprezinte pe bunica mea cedand sau donand partea ei din imobil catre tata, adica exact catre ruda in linie dreapta? Nu dorim sa instrainam imobilul din familie. Scopul final si agreat in familie este ca eu sa devin proprietar.
Exista alta procedura fata de ce am descris mai sus pentru ca tata sau eu sa devin in proprietari?