Buna ziua,
Am urmatoarea situatie:
Mama mea detine o casa cu teren aferent si teren agricol in alta localitate decat cea de domiciliu (din motive medicale a trebuit sa o iau eu in spatiu si sa ii schimb domiciliul).Este o persoana cu handicap, grad accentuat, permanent.
Detine imobilele in coproprietate cu tatal meu.
Vreau sa stiu daca poate beneficia de scutire de impozit pentru imobilele respective.
Mentionez ca in localitatea de domiciliul nu beneficiaza de scutire de impozit.
Multumesc.
Incetarea raporturilor de serviciu se poate realiza si prin acordul partilor.
Poate reusiti sa ii convingeti.
Pana la urma ce pot sa va faca daca plecati mai devreme?
sa va dea afara? :D
Nici fostul meu angajator nu a fost de acord cu plecarea mea. Mi-a cerut sa respect termenul de preaviz. L-am anuntat ca nu pot frace acest lucru intrucat voi pierde noua slujba mult mai bine platita si am plecat dupa o saptamana.
Legea 188/1999 Raportul de serviciu existent încetează de drept:
a)la data decesului funcţionarului public;
b)la data rămânerii irevocabile a hotărârii judecătoreşti de declarare a morţii funcţionarului public;
c)dacă funcţionarul public nu mai îndeplineşte una dintre condiţiile prevăzute la art. 54 lit. a), d) şi f);
d)la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare;
e)ca urmare a constatării nulităţii absolute a actului administrativ de numire în funcţia publică, de la data la care nulitatea a fost constatată prin hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă;
f)când funcţionarul public a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească definitivă pentru o faptă prevăzută la art. 54 lit. h) ( a fost condamnată pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei publice, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea) sau prin care s-a dispus aplicarea unei sancţiuni privative de libertate, la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii de condamnare;
g)ca urmare a interzicerii exercitării profesiei sau funcţiei, ca măsură de siguranţă ori ca pedeapsă complementară, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus interdicţia;
h)la data expirării termenului în care a fost ocupată pe perioadă determinată funcţia publică.
Ati fost incadrat consilier asistent deoarece ati promovat examenul pentru postul de consilier asistent.
Daca doreati sa fiti incadrat pe un alt post trebuia sa optati pentru functia respectiva. Cu 11 ani vechime in specialitatea functiei puteati sa mergeti la concurs pentru postul de consilier superior.
V-as ruga sa ne spuneti ce scrie in actul administrativ (Decizie/Ordin..) de numire in functie. Poate nu este vorba de concurs pentru ocuparea unei functii vacante ci de examen de promovare in functie.
Oricum, termenul de contestare a actului administrativ a trecut. Caz in care nu puteti face nimic.
Nu poate.
Persoana este deja promovata, chiar si temporar.
Revine cu cererea pentru participare la examenul de promovare dupa ce ii inceteaza mandatul pentru functia de conducere.
OG 71/2009 spune ca plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2009, se va realiza dupa o procedura de executare care incepe astfel:
a) in anul 2010 se plateste 34% din valoarea titlului executoriu;
b) in anul 2011 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu;
c) in anul 2012 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu.
Probabil din acest motiv ati primit doar o parte din bani.
Intrebati la contabilitate.
Atata vreme cat aceasta Ordonanta este in vigoare aveti sanse mici sa ii primiti aticipat.
Din cate stiu exista functia de consilier juridic si nu de jurist.
Daca postul este de consilier juridic, trebuie sa aveti si calitatea de consilier juridic.
... asa cum este ea definita de Legea nr. 514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic si de Statutul profesiei de consilier juridic.
Conditiile de desfasurare a concursului, cerintele postului, bibliografia si tematica se afisaza la sediul institutiei. Puteti obtine informatiile necesare direct de la primarie.
Din experienta va spun ca nu o sa aveti castig de cauza prin contestare.
In general, toate aceste examene/concursuri sunt aranjate si lucrarile/testarile celor care trebuie sa castige sunt peste cea a sotului dvs.
Aveti o sansa doar daca ceilalti participanti vor fi solidari cu sotul dvs. si vor sustine si ei cele declarate de examinatori.