avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Activitate Laki2000

Activitate Laki2000

AVLIL a scris:

Omul vrea sa recupereze de la vecini, nu de la vanzator. Stie exact ce a cumparat si, cel mai probabil, scrie in actul de vanzare ca a cumparat 500 din acte si 445 din masuratori... sau similar.
Sigur, astea sunt doar presupuneri pe baza experientei, nu sunt consultatii juridice.

Intocmai, asa scrie in actul de vanzare ca "am cumparat 500 din acte si 445 din masuratori" ! Atunci eram presat de timp si nu-mi puteam permite sa ratez ocazia ivita si din acest motiv (oricum a durat o luna jumate cu toate actele) , atunci, am acceptat chiar si cu 55mp mai putin. Acum, este tardiv ca sa incerc sa mai recuperez ceva din cei 55mp ?
Va multumesc!
Corect !
- Am decis sa cumpar o casa , dar proprietarul nu avea cadastru. Din masuratori, mi-au iesit insa cu 55 mp mai putin decat in titlu (proprietarul imi spusese ca vinde 500mp dar avea doar 445 mp in teren) . Atunci nu puteam chema in instanta vecinii alaturati pentru a avea o sansa sa mai castig cativa mp, deoarece aveam nevoie urgenta de cadastru, ca sa pot incheia vanz-cump, altfel proprietarul ar fi putut vinde atcuiva .
La momentul acesta, dupa 2 ani , se mai poate face ceva ca sa-mi recuperez o parte din terenul lipsa , sau nu?
Prin amenajare eu inteleg un drum (de pamant) pe care sa se poata intra cu o masina de teren, sau, macar pe jos!
Multumesc!
Aveti dreptate, este domeniul primariei si singura cale de acces la mai multe parcele printre care si a mea. Acest lucru rezulta din planul de la OCPI, din cadastru, din planul general al primariei. In cazul in care voi dori ulterior sa fac aductiune de apa, canal, energie electrica, cu aprobari, etc, le voi suporta eu; acestea insa trebuiesc facute pe domeniul public- din cate cunosc eu, dar, pana atunci, consider- nu stiu exact cum spune legea- ca trebuieste amenajata aceasta singura cale de acces.
Va multumesc!
Va multumesc!
-Buna ziua! Doresc sa-mi introduc utilitatile la terenul pe care-l detin in proprietate. Singura cale de acces (domeniul primariei) la terenul meu intravilan este numai movile si betoane ( un cub cu latura de 2m + 10 "T"-uri tot de beton armat) si nu se poate parcurge nici macar pe jos. Dupa 2 cereri depuse la primarie pt facilitare acces cu auto(doar inlaturarea obstacolelor si nivelarea terenului, nicidecum pietruire,betonare sau asfaltare), timp de 1an nu am obtinut decat promisiuni.
Ce posibilitate legala am pentru remedierea acestui aspect, avand in vedere ca sunt cu impozitul la zi si detin certificat de urbanism si nomenclator stradal?
Răspuns la discuția Reluare executare silita
Atunci eram executor bancar; deci?
Răspuns la discuția Reluare executare silita
Bine dar debitorul nu a respectat intelegerea(graficul de esalonare) si am considerat ca nu mai am nevoie de cerere....
Răspuns la discuția Executarea silita
Am intrerupt executarea deoarece am stabilit cu debitorul o esalonare, pe care el nu a respectat-o! Dupa 7 luni am continuat executarea ,emitand somatii si publicatii de vanzare. Debitorul invoca in instanta perimarea, deoarece-spune el-, eu eram obligat sa fac cerere de reluare a executarii(dupa ce eu am intrerupt-o). Poate avea castig de cauza?