avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Activitate claudia_edi27

Activitate claudia_edi27

Buna ziua,sunt asistent farmacie am 38 ani,am vechime in munca de aprox 6 ani iar in urma cu 3 ani am suferit un accident de munca,am beneficiat de toate zilele de concediu medical legal apoi am intrat in comisie si am fost pensionata cu gradul 2 de invaliditate,de atunci am fost in recuperare.
Acum mi s-a propus angajarea intr-o drogherie in mediu rural cu program de 8 ore,aceasta va functiona pe autorizatia mea de libera practica deci nu pot cere gradul 3 pt a lucra 4 ore.
Intrebarea mea e daca exista vreo modalitate sa suspend plata pensiei de invaliditate pe perioada angajarii sau cum sa procedez in aceasta situatie pt ca eu sunt recuperata dar nu in totalitate..am zile si zile..sunt zile in care nu pot pune piciorul in pamant de durere...insa eu vreau sa incerc,dar daca nu fac fata din punct de vedere fizic si renunt la serviciu dupa o perioada cum as putea reveni iarasi la pensia de invaliditate?
Buna ziua,
Am achizitionat recent o masina facand act de v-c cu persoana respectiva dar aceasta nu e proprietar in acte.....
Situatia e asa:
-masina a fost vanduta de proprietar cuiva printr-un act notarial-banuiesc ca acel comodat-acesta si-a inscris-o fiscal la primaria din localitatea lui
-acesta a vandut-o acum 3 luni celui de la care am luat-o eu printr-un contract de v-c si un fiscal din data respectiva-acum e expirat-
-acum am luat-o eu??????
Intrebarile mele sunt:
-cu cine ar trebui sa fac eu contr de v-c?
-cum sa procedez sa o pot inscrie fiscal la mine,sa platesc taxe dar sa nu o trec pe numele meu?-am inteles ca daca o inscriu in termen de 30 zile sunt obligat sa fac acest lucru--
-ce sa fac pt a fi tot in regula si in situatia in care cine stie imi vor da amenda si-mi vor lua talonul sa nu fiu nevoit sa merg dupa potcoave de cai morti......dupa proprietar......
-ce sa fac sa nu am probleme pe viitor si sa o pot vinde si eu mai departe peste un timp?
Astept cu mare interes raspunsurile si sfaturile voastre......am intrebat diferite persoane si fiecare are varianta lui......vreau ceva sigur si concret!!!
Va multumesc!!!
dragupfa a scris:

ITM este obligat de lege sa trimita un exemplar al dosarului de cercetare la procuratura. Dar lamuriti-ne:
-ITM a mai facut deja o cercetare? pentru ca initial ati spus ca cercetarea initiala s-a facut de catre o comisie a angajatorului
-procuratura a deschis un dosat de cercetare penala la sesizarea dumneavoastra ?

-nu itm nu a mai facut o cercetare,aceasta este prima,cealalta cercetare a fost facuta de firma si trimisa la itm pt avizare doar
-dosarul penal a fost intocmit de politia din localitatea unde s-a petrecut accidentul dar abia dupa 5 luni de la eveniment mi-a luat si mie declaratie.....eu eram in medical atunci....acum de o saptamana mi s-a dat decizie de incadrare in gradul 2 invaliditate.....si am inteles ca dosarul a ajuns la parchet.(cel de la politie)...iar cei de la itm au venit la mine acum 2 zile pt ca am depus la ei aceasta decizie de la medicul expert....si am inteles ca trebuie sa se redeschida ancheta.....dar inteleg ca si acest dosar va ajunge tot la parchet.....sper doar ca procurorul sa nu dispuna nup pana cand nu primeste si rezultatul cercetarii celor de la itm....poate acolo nu voi fi doar eu invinovatita si practic poate cei vinovati vor fi macar amendati pt.neglijenta de care au dat dovada...
ok,am inteles,acum astept.....va voi tine la curent cu evolutia situatiei si bineinteles va voi mai cere parerea in toate nelamuririle mele.As mai avea o intrebare-indiferent de raspunsul procurorului care se ocupa de caz eu voi fi instiintata in vreun fel de acest lucru sau datoria asta le revine celor de la politie?
Va multumesc din suflet pt raspunsurile promte si calificate!
Da,procuratura asteapta finalizarea anchetei,dar la dosarul de cercetare penala au fost declaratia mea din perioada in care eram in medical nicidecum nu fusesem pensionata pt invaliditate si acolo au fost adaugate copii dupa formularul fiam si prima ancheta a itm-ului unde eram gasita eu vinovata.......acum nu stiu ce sa spun.....procuratura nu stie momentan ca eu acum sunt invalida temporar decat daca va lua legatura cu itm altfel........
Va multumesc din suflet tuturor pentru raspunsuri.....acum nu-mi ramane altceva de facut decat sa astept finalizarea anchetei si voi vedea daca si de data asta voi fi gasita responsabila;as vrea totusi sa precizez ca in aceasta noua declaratie am facut si trei completari ale declaratiei initiale si anume;
-faptul ca nu era semnalizata corespunzator si nici imprejmuita cu bordura acea fosa septica dar mai ales ca acel capac nu era asigurat corespunzator iar sub piciorul meu acesta s-a inclinat si a permis patrunderea unui picior in interior iar celalalt a ramas pe margine si s-a rupt;
-faptul ca eu stiind deja ca itm m-au facut vinovata de incalcarea unui articol din reg.de ordine interioara a firmei si anume-interzis aplecarea peste balustrade si joaca pe scari,interzis calcarea pe capacele caminelor si gurilor de canal-fapt ce nu are cum sa ma invinovateasca pt ca in momentul angajarii eu nu am citit si nici atat nu am semnat acest regulament......deci nu aveam ce sa incalc....
-iarasi m-au acuzat si de incalcarea art 22 din legea securitatii si sanatatii in munca nr 319/2006-fiecare lucrator trebuie sa-si desfasoare activitatea in conformitate cu pregatirea si instruirea sa precum si cu instructiunile primite din partea angajatorului astfel incat sa nu la pericol de accidentare sau inbolnavire profesionala atat propria persoana cat si alte persoane in timpul procesului de munca-ori eu v-am mai relatat si intr-o alta postare de prostia facuta de mine si anume-am semnat fisele individuale de instructaj pt protectia muncii in spital la 3 zile dupa accident cand mi-au fost aduse de sef si miseleste in starea in care eram-cu un picior rupt cu hemoragie si inca neoperata pt ca asteptam transferul catre bucuresti-mi le-a dat la semnat oarecum sub presiune si chiar si in lipsa unei stari de luciditate din partea mea -eram si sub tratament medicamentos-nici nu vreau sa-mi amintesc......in fine,in aceasta declaratie am precizat si acest lucru si anume ca nimeni din firma nu ma instiintase cu privire la acea fosa septica si ca la angajare nu mi s-a facut nici un instructaj iar aceste acte le-am semnat ulterior.....
Credeti ca am facut degeaba aceste completari?
Ma vor ajuta oare in stabilirea unui verdict favorabil?
Practic in tot acest timp m-am documentat,am studiat si pot spune ca acum am oarecum habar despre aceste proceduri si legi.....oare vor tine cont cei de la itm de aceste aspecte?
Imi doresc din suflet sa inving-acum nu mai este o chestiune de bani-nu vreau banii lor....nu m-au sunat o data sa se intereseze de starea mea....mi-au ingreunat obtinerea oricarui concediu medical lunar prin faptul ca nu imi eliberau adeverintele necesare cu nr de zile de concediu....mi-au dat initial 2000 lei dupa zeci de insistente din partea mea ca macar sub forma de imprumut sa mi-i dea iar ei chiar asa au facut,mi-au oprit apoi 4 concedii medicale practic eu am incasat primul concediu acum 2 luni iar acum m-am pensionat deci nu mai am nevoie de nimic de la ei.......dar nu vreau ca lucrurile sa ramana asa si astfel niste oameni ca ei cu putere financiara si influenta aici in micul nostru orasel sa ne ingenuncheze pe noi,oamenii de rand,oameni simpli dar cu cinste si caracter ceea ce ei nu pot spune ca poseda.....au bani dar doar atat.
De asemenea ar trebui sa precizez ca si dosarul celor de la politia din localitatea unde s-a produs accidentul este complet;si acolo a trebuit sa mai dau o declaratie abia luna trecuta dupa atata timp-5 luni si m-am constituit parte civila in procesul penal-am inteles ca dosarul se afla la parchet de aproximativ 10 zile si aici chiar nu stiu cum sa procedez;
-este cazul sa contactez un avocat sau astept ca procurorul sa dispuna IUP si de abia atunci sa fac acest lucru?
Acolo am si martori-domnii care m-au salvat inclusiv agentul de politie care a intocmit dosarul este martorul principal-el m-a transportat pana la salvare si de asemenea a facut si cercetare la fata locului si poze insa nu ma pot baza pe declaratia colegei mele pt ca in momentul cand acesta a fost sa-i ia declaratie a fost sunata de sefi si amenintata ca va fi data afara si si-a retras-o imediat-insa am mare incredere in justitie si sper ca procurorul care sa se ocupe de caz sa nu poata fi influentat.....
Aceasta dispozitie a procurorului are un termen limita sau poate dura ani?

Buna ziua din nou,iata-ma ajunsa deja cu decizia de pensionare temporara data de comisia de expertiza medicala unde se decide pensionare temporara pe 12 luni mai exact cu gradul 2 invaliditate......toate bune pana aici....dar unul dintre cele 4 formulare trebuia depus la itm-ceea ce am si facut-inca o data precizez ca a fost un accident de munca produs acum 6 luni-si ieri m-am trezit vizitata acasa de 2 agenti itm,pentru a-mi lua o noua declaratie sau daca mai exista completari sau precizari fata de declaratia mea initaiala de la momentul accidentului.......bineinteles ca am ramas mirata mai ales ca e pt prima oara cand sunt vizitata de functionari itm.....cealalta ancheta fiind facuta de catre agentii ssm din cadrul firmei.....dosarul a mers mai departe la itm si la final s-a dat verdictul-eu am fost gasita responsabila de producerea accidentului.....aceste detalii privitoare la tot evenimentul...cum s-a intamplat si din ce cauza le veti gasi in celelalte postari ale mele la rubrica accident de munca.
Intrebarea mea a fost de ce se redeschide ancheta....de ce aceasta declaratie din nou .....si totodata mi-am exprimat deznadejdea ca daca la prima ancheta eu sunt vinovata asta cu ce ma mai ajuta....probabil voi avea aceeasi soarta....dar d-nii mi-au explicat ca s-a redeschis ancheta din cauza ca m-i sa schimbat statutul....din salariat in concediu medical am devenit pensionar pentru invaliditate.....acum intrebarea mea este:
-ce urmeaza?iarasi ancheta si iarasi voi primi prin posta concluziile anchetei sau formular fiam?
-se poate schimba in vreun fel in favoarea mea verdictul dat de ei initial?
Practic sefii mei au modificat acum dupa aproape 7 luni.....au schimbat capacul fosei.....au turnat o bordura din ciment....au pus un afis in apropiere care avertizeza asupra existentei unei guri de canal....deci nu stiu cate se mai pot descoperi acum dupa 7 luni......
am vreo sansa?
-in cat timp trebuie finalizata ancheta si cand voi primi raspuns?
-daca nu sunt multumita pot face contestatie?-prima data nu am putut face pt ca era imobilizata la pat nu ma puteam deplasa la itm
In speranta unor raspunsuri de la d-tra astept cu nerabdare sfaturi sau idei!
Buna ziua,am o mare rugaminte la d-tra,avem urmatoarea situatie-din 25 ianuarie ma aflu in concediu medical,la internare am primit cod indemnizatie 06-urgenta-decontare 100%,apoi dupa 5 zile codul a fost schimbat in 01-boala obisnuita-75%,apoi prin luna aprilie dat fiind ca a fost vorba de un accident de munca si am primit procesul verbal de la itm am fost nevoiti sa ne intoarcem la medicii care au eliberat aceste certificate si au modificat cu codul-03-80%.....pana aici totul bine...in tot acest timp am primit in jur de 530 lei lunar pt concediu pana aceasta luna cand am primit 410 lei si bineinteles ca nelamurita fiind am sunat contabila care mi-a explicat ca s-a produs o eroare de calcul si ca cei de la casa de pensii judeteana au chemat-o spunandu-i ca pe viitor mi se vor opri aproximativ 480 lei ca se pare ca ei mi-au decontat in procent de 100% pana in prezent si ca trebuia sa primesc doar 80% conform codului 03.
Acum eu va rog sa ma lamuriti este posibil asa ceva?Luna viitoare inseamna ca nu voi mai lua nimic chiar voi ramane datoare daca pot spune asa.....am marea rugaminte de a-mi face si mie un calcul al sumei pe care trebuia sa o primesc....imi este teama ca ceva nu este in regula...imediat va dau si datele cu salariile pe ultimele 6 luni anterioare accidentului:iulie 2013-600 lei,august 2013-600 lei,sept.2013-600 lei,oct.2013-600 lei si nov pana pe data de 25 am lucrat la aceeasi firma cu salariu 600 lei iar din data de 29 nov m-am angajat la firma la care ma aflu si in prezent cu sal 850 lei,dec.2013-850 lei ian 2014-850 lei pana pe data de 25 cand s-a intamplat nenorocirea....acum va rog sa-mi spuneti d-tra daca este calculul corect pt ca eu am tot citit,am calculat dar nu-mi dau aceste sume....va rog din suflet,lamuriti-ma!
Am uitat sa adaug faptul ca in tot acest timp am lucrat in toate zilele lucratoare si am fost angajata cu contract pe 6 ore la firma anterioara iar la cea actuala cu contract pe 8 ore si in tot acest timp nu am beneficiat de nici o zi de concediu medical-dupa calculele mele ar fi in jur de 133 zile lucratoare in tot acest interval.
Va multumesc!
multumesc pt raspuns!
buna ziua,am o intrebare:sunt in medical de 5 luni,si chiar daca salariul pe cartea de munca este de 820 lei eu am primit 530 lei bani pentru concediu de aceea vreau sa intreb cum se plateste,in ce procent din salariu pt ca citisem pe undeva ca ar fi 100% dar se pare ca nu e asa.....