La mai bine de un an distanta, situatia e la fel, procesul e blocat.
Defunctul a lasat testament cu titlu universal sotiei, iar ea la randul ei a lasat nepotului acelasi tip de testament.
Unicul mostenitor al nepotului a facut succesiunea la notar cu testamente si titluri de proprietate in original.
Acum instanta cere reclamantilor sa faca dovada ca au incercat sa-si revendice bunurile (terenurile)...nu au adus nimic.
S-au trimis cereri catre notarii din teritoriu, acestia au raspuns ca nu au nimic in evidenta si tot asa...
Ne invartim in jurul cozii.
Am facut succesiunea si scriu aici si cum s-a desfasurat in ideea ca poate mai ajuta pe cineva:
copilul defunctului a mostenit totul , in cota de 1/1, iar tatal defunctului nu a avut dreptul la mostenire.
Ma aflu in urmatoarea speta: in urma cu zeci de ani, un cuplu a avut 2 baietii. Baiatul 1 a fost casatorit, fara copii, Baiatul 2 a fost casatorit si a avut mai multi copii.Cuplu moare si imparte averea verbal, celor 2 fii. Baiatul 1 moare la ani distanta, si este mostenit in totalitate de sotia supravietuitoare. Sotia acestuia moare si ea dupa alti ani si lasa unui nepot prin testament toata averea ei mostenita de la sot. Nepotul moare si el si lasa mostenirea, unicului sau copil. Acum copilul este dat in judecata de urmasii celui de-al doilea baiat al cuplului de la inceputul povestii, pe motiv ca unchiul lor (baiatul 1 al cuplului) nu avea drept sa lase mostenire sotiei, intrucat nu se dezbatuse succesiune intre cei 2 fii ai cuplului. Ce are de facut mostenitorul actual?
Buna ziua, am si eu nevoie de un raspuns la urmatoarea speta:
Barbat decedat. Divortat de 10 ani. Rude ramase: un copil major si un tata de 80 ani.
Cine intra la masa succesorala? Il mosteneste in procent de 100% copilul major sau mostenirea se va imparti intre copilul defunctului si tatal defunctului?
Multumesc
Buna ziua,
Daca am un Srl-d si vreau sa imi deschid un punct de lucru dupa momentul infiintarii firmei, trebuie sa platesc acele taxe la ONRC sau e totul gratuit?
Multumesc
Da, nu degeaba se spune ca legea este interpretabila...
Am uitat sa precizez ca nu vreau sa aplic pentru finantare, pentru ca nu sunt eligibil daca vreau sa comercializez alcool si tutun (asa zice legea).
Si inca o chestie, codurile pe care le interzic ei, contin cuvintele alcool si tutun astfel :
4635-Comert cu ridicata al produselor din tutun
4725-Comert cu amanuntul al bauturilor in magazine specializate
4726-Comert cu amanuntul al produselor din tutun, in magazine specializate
Deci as putea sa interpretez ca legea interzice sa-ti faci SRL-D un magazin specializat de tutun/alcool sau un magazin in care sa vinzi en-gross.
:sorry:
Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie.
Am fost azi la ONRC sa-mi deschis un srl-d (minimarket in zona rurala) si dupa cateva ore de plimbat intre ghisee am ajuns in biroul de asistenta unde o doamna consilier juridic imi spune ca daca vreau sa-mi deschid srl-d pe cod caen 4711 , nu voi putea comercializa tutun si bauturi alcoolice. M-a pus sa dau cu subsemnatul ca am luat la cunostinta cu toate ca eu i-am spus ca pe site-ul ORC scrie altceva :
"are în obiectul de activitate cel mult 5 (cinci) grupe de activitate prevăzute de clasificarea activităţilor din economia naţionala în vigoare (CAEN Rev 2). În cele 5 (cinci) grupe de activitate nu pot fi incluse ca obiect de activitate al societăţii următoarele: intermedieri financiare şi asigurări, tranzacţii imobiliare, activităţi de jocuri de noroc şi pariuri, producţie sau comercializare de armament, muniţii, explozibili, tutun, alcool, substanţe aflate sub control naţional, plante, substanţe şi preparate stupefiante şi psihotrope, precum şi activităţile excluse de normele europene pentru care nu se poate acorda ajutor de stat.
Activităţile interzise se încadrează în următoarele grupe şi clase CAEN Rev. 2:
-producţie sau comercializare de armament, muniţii, explozibili, tutun, alcool, substanţe aflate sub control naţional, plante, substanţe şi preparate stupefiante şi psihotrope (CAEN Rev. 2 - 110 (cu excepţia clasei 1107), 120, 254, , 0115, 1200, 2051, 4635, 4725, 4726); :P
Deci, unde apare ca e interzis 4711??
Va rog din suflet sa-mi spuneti daca pot deschide srl-d pe codul acesta si sa comercializez alcool si tutun sau nu. Maine ma duc sa duc restul de acte si macar sa stiu ce fac.
Multumesc
ok, am inteles. Ma gandeam ca vor pune poprire doar pe pensia de la stat, nu si pe indemnizatia de insotitor+indemnizatia de handicap . Am crezut ca cele 2 indemnizatii fac parte din indemnizatiile cu destinatie speciala. :(
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns la intrebarea 2, va rog mult?
2. Se poate pune poprire pe pensia sotiei daca aceasta are handicap de gradul 1 ( sufera de schizofrenie si este imobilizata la pat...fiul este tutorele ei legal).
Multumesc anticipat