avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Activitate gabivoch

Activitate gabivoch

Buna ziua. Apelez la ajutorul Dvs. din nou. Situatia este urmatoarea: unchiul meu a decedat si a fost inhumat intr-un loc de veci care este pe numele tatalui meu, frate cu decedatul. Tata doreste ca acest loc de veci sa fie pe numele partenerei de viata a unchiului, cu care acesta nu a fost casatorit.
1. Cum se procedeaza ?
2. Exista vreo varianta in care sa nu fie necesara prezenta ambelor persoane in acelasi loc ? Tata si partenera unchiului locuiesc in orase diferite si sunt foarte in varsta. De exemplu, doamna sa mearga la notar in orasul ei si sa declare ca accepta locul de veci, iar tata sa declare la alt notar, in orasul in care locuieste el, ca doreste sa transmita acest loc de veci doamnei respective.
Va multumesc anticipat.
Multumesc foarte, foarte mult.
Doamna in cauza este cumnata, nu sotia.

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta. Fratele tatalui meu a decedat, era vaduv si nu a avut copii. A avut domiciliul in Jud. Prahova. In anul 2012 a facut un testament, legalizat la notariat, in care este stipulat ca toate bunurile mobile si imobile ce vor exista in posesia lui la data decesului vor reveni cumnatei lui.
Singurul mostenitor este tatal meu, in calitate de frate. Tata nu are nici o pretentie.
Am urmatoarele intrebari:
1. Avand in vedere existenta testamentului, cum se procedeaza pentru deschiderea succesiunii ? Poate fi deschisa de persoana trecuta in testament si tata sa dea doar o declaratie ca nu are pretentii ?
2. Succesiunea poate fi deschisa numai in localitatea de domiciliu a defunctului ? Tata are domiciliul in Bucuresti, are 85 de ani si este greu deplasabil.
Va multumesc anticipat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am primit o factura de curent din care rezulta ca exista o restanta de 560 lei. Am sunat la furnizor si am aflat ca la acest loc de consum facturile au fost intotdeauna pe estimare, nu a fost citit niciodata consumul din 2003. Cei 560 lei reprezinta facturi neachitate de mai mult de 2 ani. Este vorba de o proprietate din mediul rural.

- apăsați, vă rog, pe Răspunde, nu pe Citează, când vreți să publicați un nou mesaj -
Buna seara, Am cumparat acum aproape 1 an un teren de 260 mp cu o constructie pe el, cladirea fiind aproape prabusita. Acest teren a fost parte a unui teren mai mare pe care exista si o casa de locuit. S-a facut dezmembrare. Cladirea respectiva avusese candva bransament de curent trifazic dar vanzatorii mi-au spus ca este contractul reziliat de mult timp. Cutia cu contoarul era sprijinita de zidul constructiei in paragina dar fara legaturi la curent. De comun acord cu vanzatorii am pus cutia cu contorul in curtea lor, peste un morman de fiare vechi care era acolo. M-am trezit acum ca de fapt acel contract nu este reziliat si diferenta dintre indexul de pe ultima factura si indexul aratat de contor este de 90.000 kw. Iar fostii proprietari spun ca sunt obligata sa preiau contractul de curent. Precizez ca in contractul de vanzare-cumparare este scris ca proprietatea este libera de sarcini si fara datorii la utilitati si mi-am dat seama ca probabil fostii proprietari au prezentat la notariat facturile de la contractul de curent al casei (220V), nu pe cel de curent trifazic al constructiei in paragina. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii:
- exista vreo obligativitate sa preiau acest contract de curent ?
- in ce masura fostii proprietari pot cere rezilierea contractului de vanzare/cumparare pe motivul ca din greseala au incurcat contractele cand s-au prezentat la notariat ?
Imi este teama ca o sa incerce sa-mi forteze mana avand in vedere ca pe terenul respectiv am facut deja o investitie mare.
Va multumesc anticipat tuturor.
Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati. Sotul meu a decedat si avem un fiu major care lucreaza in afara tarii.
Vor intra in succesiune: un apartament, o masina, un loc de veci si o societate comerciala. Pentru toate acestea eram coproprietari cu 50% fiecare.
Am fost astazi la un notariat sa intreb cum se procedeaza si am plecat mai nelamurita decat m-am dus. Mi s-a spus sa vina fiul sa semneze ca accepta succesiunea si apoi urmeaza dezbaterea care poate dura si 6 luni.
Noi stabilisem sa ramana totul pe numele meu ca sa nu fie nevoie sa vina fiul tot timpul, Mi s-a spus ca nu se poate.
Intrebarile mele sunt:
1. Va trebui sa depun bilantul pentru firma la care administrator sunt eu. Daca succesiunea nu se termina in timp util cine semneaza in locul sotului meu hotararea AGA pentru repartizarea profitului/pierderii ?
2. Fiul nu poate renunta in favoarea mea, cel putin la partea din firma ?
3. De ce ar dura atat de mult dezbatea succesiunii daca nu avem nici un fel de neintelegeri ?
Va multumesc anticipat.
Va rog frumos sa ma lamuriti.

Conform noii legi, daca presedintele isi da demisia, vicepresedintele preia atributiile pentru 90 zile si in acest timp presedintele NU ESTE EXONERAT DE RASPUNDERE JURIDICA (art. 56 alin.1).
Adica presedintele raspunde in continuare pentru ce face altul ?

Intre timp a mai aparut o problema: se pare ca intreg comitetul va demisiona.
Va fi convocat AG in cel mai scurt timp posibil dar este foarte probabil sa nu gasim pe nimeni care sa vrea sa fie membru in comitet, iar presedinte nici atat. Discutia asta este de mai mult de un an. Si este clar ca vom intra sub incidenta prevederilor noii legi.

Care este solutia ? Legea noua obliga vechiul comitet (presedinte) sa isi indeplineasca obligatiile pana la alegerea unui nou comitet ? Cat timp: o luna, un an...?

Cum pot fi obligati niste oameni sa faca ceva ce nu pot sau nu vor ?

Multumesc.
Si conform noii legi cum e ?
Buna seara.
Presedintele Asociatiei de Proprietari este in curs de a-si da demisia.
Nimeni nu vrea sa preia aceasta functie. Ce se va intampla ?
Multumesc.