avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Activitate MihaiPetru

Activitate MihaiPetru

Buna ziua!
Ramane sa asteptati raspunsul Autoritatii.
Firma care va trimite mesajele trebuia sa va puna la dispozitie posibilitatea de a va sista primirea acestor comunicari, deci este clar in culpa.

Cu stima,
Buna ziua!
Cu privire la procedura de solutionare a plangerilor de catre ANSPDCP, puteti consulta site-ul acestora: [ link extern ]
Termenul lor de raspuns este de 30 zile.

Personal, din cate imi dau seama, este vorba despre o utilizare abuziva de catre un comerciant a serviciilor operatorului de telefonie. Ati facut o sesizare scrisa si catre acesta(Vodafone)?
Poate reusesc ei sa blocheze aceasta comunicare comerciala nesolicitata.

Cu stima,
Răspuns la discuția Imprumut
Buna ziua!
Interventia prescriptiei nu echivaleaza cu stergerea datoriei. Datoria fata de societate exista in continuare. Prescriptia doar stinge dreptul creditorului la actiune. Altfel spus, creditorul nu va mai putea initia executarea silita dar, daca achitati datoria, intr-o conjunctura oarecare, e bine platita.
Avand in vedere ca sunteti datoare, e foarte posibil sa figurati inca in evidentele firmei, aceasta avand un interes legitim sa prelucreze datele dumneavoastra, pana la achitarea datoriei.

Cu stima,
Buna ziua!
Este facuta publica informatia ca singura modalitate de plata este cea mentionata, respectiv prin transmiterea de SMS? Daca da, apreciez ca este raspunderea dumneavoastra de a nu folosi respectivul serviciu daca nu puteti respecta conditiile de plata stabilite.
Cu stima,
Buna ziua!
Atat timp cat ati reglementat in mod expres posibilitatea denuntarii, nu prea aveti ce sa faceti. De altfel, in materia inchirierii de spatii cu destinatia locuinta, chiar in lipsa reglementarii exprese, fiecare din parti avea posibilitatea sa denunte contractul, in anumite conditii si cu respectarea anumitor termene stabilite de lege - a se vedea art. 1824 din Codul Civil:
"Art. 1825: Denunţarea închirierii încheiate pe durată determinată
(1)Dacă închirierea este pe durată determinată, locatarul poate denunţa unilateral contractul prin notificare, cu respectarea unui termen de preaviz de cel puţin 60 de zile. Orice clauză contrară este considerată nescrisă.
(2)În cazul în care închirierea este pe durată determinată, iar în contract s-a prevăzut că locatorul poate denunţa unilateral contractul în vederea satisfacerii nevoilor locative proprii sau ale familiei sale, acestei denunţări i se aplică termenul de preaviz prevăzut la art. 1.824 alin. (2).
"
(art. 1825, alin. 2:
[....], locatorul poate denunţa contractul prin notificare, cu respectarea unui termen de preaviz care nu poate fi mai mic de:
a)60 de zile, dacă intervalul de timp pentru care s-a stabilit plata chiriei este de o lună sau mai mare;
b)15 zile, dacă intervalul de timp pentru care s-a stabilit plata chiriei este mai mic de o lună
)"
Cu stima,
Răspuns la discuția contract orange
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Cautati in contract clauzele de reziliere/rezolutiune - ar trebui sa cuprinda si situatii de natura celei in care va aflati dumneavoastra. Redactati o notificare de rezolutiune, in care descrieti situatia si faceti trimitere la articolele din contract. Daca nu identificati astfel de reglementari, intemeiati rezolutiune pe art. 1549, alin. 1 din Codul Civil, coroborat cu art. 1551, alin 1, teza 2:
"Art. 1549: Dreptul la rezoluţiune sau reziliere
(1)Dacă nu cere executarea silită a obligaţiilor contractuale, creditorul are dreptul la rezoluţiunea sau, după caz, rezilierea contractului, precum şi la daune-interese, dacă i se cuvin.

Art. 1551: Reducerea prestaţiilor
(1)Creditorul nu are dreptul la rezoluţiune atunci când neexecutarea este de mică însemnătate. În cazul contractelor cu executare succesivă, creditorul are dreptul la reziliere, chiar dacă neexecutarea este de mică însemnătate, însă are un caracter repetat. Orice stipulaţie contrară este considerată nescrisă."

Daca partenerul contractual refuza si de aceasta data rezolutiunea contractului, va recomand sa va adresati ANPC.
Vorbesc despre rezolutiune si nu despre reziliere pentru ca am in vedere punerea partilor in situatia anterioara, in considerarea aspectului ca ati mentionat ca, in fapt, nu ati beneficiat deloc de serviciile contractate. Daca aveti in vedere doar incetarea contractului pentru viitor, veti mentiona rezilierea.

Cu stima,
Răspuns la discuția Cont skype
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Raspunzand punctual intrebarilor dumneavoastra:
- chiar daca respectivul cont a fost creat de dumneavoastra, fostul angajator are dreptul de a-l folosi. Faptul ca dumneavoastra ati fost persoana care a introdus efectiv datele de creare a contului nu are relevanta, cat timp contul a fost creat in numele si pe seama angajatorului
- singurul sfat pe care vi-l pot da cu privire la informatiile care au ramas in sistem/evidentele fostului angajator este sa ii transmiteti o adresa prin care sa va exercitati drepturile reglementate de legea 677/2001 cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si sa ii solicitati stergerea datelor dumneavoastra. Bineinteles, un astfel de demers va avea efect partial, angajatorul fiind indreptatit sa pastreze anumite date, pentru scopuri determinate(de exemplu, pe documente pe care este obligat sa le pastreze in arhiva, conform legii arhivelor)

Cu stima,
Răspuns la discuția Închiriere locuinta
Buna ziua!
Va recomanda ca respectivul contract de inchiriere sa fie semnat bilingv sau, daca este semnat in limba romana, sa luati declaratia chiriasului cum ca este cunoscator al limbii romane.

Cu stima,
Răspuns la discuția Blocare roti profi
Buna, cyan!
Chiar daca regulile sunt afisate, are dreptul proprietarul sa sechestreze, practic, respectivul bun? Am intalnit situatii similare in cazul ansamblurilor rezidentiale, care isi rezerva dreptul de a bloca masinile celor care nu parcheaza pe locurile dedicate(vizitatori, masini de distributie etc).
Da, proprietatea este privata si regulile sunt facute publice prin afisare, dar are proprietarul dreptul de a sechestra bunul?
Personal, apreciez ca o astfel de masura poate fi luata doar de catre organele de politie(nu neaparat rutiera, pentru ca nu vorbim de circulatia pe drumurile publice in cazul cailor de acces din cadrul complexelor rezidentiale).
Intradevar, pe de alta parte, nici nu am identificat un text de lege care sa interzica expres o astfel de actiune din partea proprietarului(m-am uitat chiar la tulburarea de posesie din Codul Penal, dar acolo sunt vizate doar bunurile imobile).
Raman totusi la concluzia ca indisponibilizarea automobilului este o masura cel putin disproportionata, in masura in care nu reusesc(inca) sa-i identific caracterul abuziv, in conditiile in care prevederile art. 15 din Codul civil("niciun drept nu poate fi exercitat în scopul de a vătăma sau păgubi pe altul ori într-un mod excesiv şi nerezonabil, contrar bunei-credinţe") pot fi invocate de ambele parti...

Cu stima,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
In contract nu aveti specificate penalitati de intarziere?
Va recomand sa chemati dezvoltatorul la notar, pentru a clarifica situatia. Veti avea in vedere, bineinteles, stabilirea unui nou termen de perfectare a vanzarii precum si daunele-interese/penalitatile de intarziere derivate din nerespectarea termenului de catre vanzator.

Cu stima,