avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Activitate marimariana

Activitate marimariana

Buna ziua
Urmeaza sa ma intorc la serviciu, din concediul de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani. Doresc sa stiu, daca am dreptul la concediul de odihna pentru perioada in care am stat acasa. Am inteles ca da, insa cei de la serviciu imi spun ca nu. Ma puteti ajuta? Multumesc.


Multumesc pentru raspuns. Nu s-a facut pe considerentul ca prezentand probele, va fi de ajuns. Am aflat prea tarziu de acest drept.
Buna ziua
Este vorba despre o executare silita, zic eu, eronata, intrucat cuantumul pensiei cerut nu a fost cel real.
In 2015 la sfarsitul anului am primit o somatie pentru plata sumei de 300 / luna x 12 luni = 3600 lei. Am contactat executorul si am trimis documentele care atestau plata pensiei in 2015, in luni diferite x 300 lei, iar din 2016 plata era de 181 lei, potrivit unei alte hotarari judecatoresti. Plata pensiei este achitata la zi , lunar, pana in aprilie 2018. Deci totul este la zi. Acum in 2018, executorul mi-a trimis la serviciu (pana acum nu am avut loc de munca)somatie in care mi se cere din nou valoarea de 300, reactualizata pana in 2016 + cheltuielile de executare. Mergand la executor si facand din nou dovada platii la timp a pensiei, imi cere in final cheltuielile de executare, care intre timp, au crescut, aprox. 1000 lei. Intrucat nu am fost deloc de acord cu plata acestora (am inteles ca, creditoarea a ajuns la acest executor printr-o cunostinta si nu a platit nimic pana acum; iar cand a fost cautata telefonic de executor a recunoscut ca a primit banii insa nu vrea sa se mai prezinte sa inchida executarea), executorul mi-a spuns ca va verifica daca am platit pensia de intretinere la zi pana acum in 2018. Poate face acest lucru daca nu are nici o hotarare in acest sens? inteleg ca orice executare se solicita mai intai la tribunal si apoi se executa. Ma deranjeaza modul de abordare: Nu platesti ce-ti cer, iti caut nod in papura. Am depus o cerere in sensul inchiderii executarii, care a fost deschisa din partea creditoarei, cu rea credinta, ea primind banii la timp si conform hotararilor judecatoresti. Repet, creditoarea a solicitat suma de 300 lei (potrivit ordonantei pres.) / luna, netinand cont de a doua hotarare (hot. divort)unde cuantumul a fost altul.
As aprecia foarte mult un raspuns care sa ma lamureasca, daca este corect cum procedeaza executorul care imi spune ca sa-i platesc lui si apoi s-o dau eu in judecata. Pentru ce? la anul sa faca alta executare si eu sa fiu bun de plata, cu toate ca sunt cu pensia la zi? Asa cum creditoarea a prezentat prima hotarare, trebuia s-o prezinte si pe a doua si sa prezinte si confirmarile de primire a banilor. Daca nu a facut-o, sa ii impute ei, nu mie. Sa o caute pana o gaseste, asa cum o caut si eu de 4 ani pentru programul de vizita.
Multumesc mult.
Se poate cere reincredintarea minorului de 4 ani catre parintele nerezident pe motiv ca parintele rezident refuza sa prezinte copilul la programul de vizita?
Mentionez ca parintele nerezident nu a vazut copilul de 3 ani de zile, intrucat mama refuza sa fie prezenta acasa sau nu deschide usa cand se prezinta tatal pentru programul de vizitare, stabilit de instanta de judecata. Hotararea este definitiva. Pensie alimentara platita la zi. Mama si copilul imposibil de gasit la domiciliu. Posibil mutata la o adresa necunoscuta. Parintii si bunicii fostei sotii refuza sa spuna unde este mama (este plecata, nu stiu unde este, nu am mai vorbit cu ea de luni de zile... motivatii din acestea. Exista p.v. incheiate la politie in acest sens. Am si p.v. de la protectia copilului DGASPC, ca mama si familia ei au refuzat colaborarea. Nu exista niciun motiv intemeiat (alcool, violenta...) care sa poata fi invocat de aceasta. Pur si simplu a parasit domiciliul conjugal fiindca s-a "incardit cu un coleg de munca". Am lasat-o sa plece in ideea ca nu-mi va restrictiona dreptul de a avea legaturi parintesti cu fiul meu.
Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie.
Trimit lunar pensia de intretinere minor, fostei sotii.
Observ ca pe confirmarea de primire (de la Posta Romana) apare o semnatura indescifrabila si la calitatea primitorului scrie "frate". Pot solicita Postei Romane documentul in baza caruia s-au ridicat banii?
Precizez ca ma aflu in proces cu fosta sotie pentru programul de vizitare minor, pe care nu l-a respectat niciodata, insemnand ca de fiecare data cand merg la programul stabilit de instanta nu este niciodata acasa cu copilul. In tribunal insista pe motivul ca nu-i platesc pensia de intretinere, desi eu am toate documentele (recipisele si confirmarile) pentru plata la timp. De ex.: pentru luna februarie am platit de la sfarsitul lunii ianuarie. Intrucat ambii ei parinti lucreaza ca factori postali la aceasta societate, am mari suspiciuni. Multumesc pentru ajutor. Scuze daca nu am selectat corect 4. forum.
Răspuns la discuția CARD SANATATE
Multumesc pentru raspuns.
Dar intrebarea era: Ce facem in situatia in care NU am primit cardul prin posta SI NICI LA CASMB NU SE GASESTE? SPUN CEI DE ACOLO CA NU L-AU PRIMIT. CA S-A DISTRIBUIT (ADICA L-AS FI PRIMIT). Cei de la posta cand m-am tot dus, au cautat si mi-au spus de fiecare data ca nu l-au primit.
Nicaieri nu se spune nimic in acest sens!!!
Multumesc.
Discuție CARD SANATATE
Buna ziua

Ce facem in situatia in care nu am primit cardul prin posta si nici la CASMB nu se gaseste?
Nicaieri nu se spune nimic in acest sens.
:(
Răspuns la discuția Mostenitor cu adresa necunoscuta
multumesc pentru raspuns. I se stie numai numele, nicio alta data. si numele poate fi incomplet. Se stie numai ca ar putea fi posibil mostenitor. Poarta numele de familie al decedatului. un copil "din flori". vrem sa facem totul legal.
Cum se poate face o succesiune in lipsa unui mostenitor a carui adresa este necunoscuta? Se stie ca locuieste in Romania, mai mult nu. Nu s-a tinut legatura cu el de mai bine de 40 de ani. Se poate dezbate succesiunea in lipsa lui? Daca da, mai poate veni acesta ulterior sa-si reclame dreptul?
Discuție Pensionare
Buna ziua

Persoana de sex feminin, nascuta in 12.07.1958 ( 56 ani) cu 32 ani munca inscrisi in cartea de munca.
Cand se poate sa ma pensionez ?