avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Activitate olaroiu

Activitate olaroiu

Buna ziua, Intr-un dosar de faliment in ce conditii lichidatorul poate sa si angajeze un avocat ca sa il reprezinte in instanta (binenteles platit din banii lui nu din resursele societatii alfate in faliment )?
Conform ar.21 din legea 85/2006 Legea Insolventei...
Art.21

(1)Administratorul judiciar va depune lunar un raport cuprinzând descrierea modului în care şi-a îndeplinit atribuțiile, precum şi o justificare a cheltuielilor efectuate cu administrarea procedurii sau a altor cheltuieli efectuate din fondurile existente în averea debitorului. Raportul se depune la dosarul cauzei, iar un extras se publică în Buletinul procedurilor de insolvență. La fiecare 120 de zile judecătorul-sindic va stabili un termen de continuare a procedurii, în care administratorul judiciar va expune în sinteză măsurile efectuate în acest interval cuprinse în rapoartele de activitate.

(1^1) În raportul prevăzut la alin. (1) se va menționa şi remunerația administratorului judiciar sau a lichidatorului, cu menționarea modalității de calcul a acesteia.

(2) Debitorul persoană fizică, administratorul special al debitorului persoană juridică, oricare dintre creditori, precum şi orice altă persoană interesată pot face contestație împotriva măsurilor luate de administratorul judiciar.

(3) Contestația trebuie să fie înregistrată în termen de 3 zile de la depunerea raportului prevăzut la alin. (1).

(4) Judecătorul-sindic va soluționa contestația, în termen de 5 zile de la înregistrarea ei, în camera de consiliu, cu citarea contestatorului, a administratorului judiciar şi a comitetului creditorilor, putând, la cererea contestatorului, să suspende executarea măsurii contestate.

Vreau sa va intreb daca actionarii debitoarei pot formula constestatii impotriva masurilor luate de lichidator?
Acestea au calitatea procesuala activa?
Multumesc!
Am rugămintea sa mă ajutați într-o speță!
Am cumpărat in 2019 un imobil de la o persoana fizica, eu fiind persoana juridica.
Persoana fizica avea raport de evaluare pe cladire valabil pana in 2020.
Întrebare: Se poate plăti impozit pe baza acelui raport de evaluare sau trebuia sa-mi fac altul pana la 30.06.2020.
Răspuns la discuția Suprapunere teren
Multumesc!

Vladislav20 a scris:

Daca intrebarea este daca in baza facturii se poate inscrie dreptul de proprietate in cartea funciara, atunci raspunsul este nu.


Răspuns la discuția Suprapunere teren
Factura emisa de primarie pe care scrie vanzare teren este act administrativ?
Răspuns la discuția Suprapunere teren
Vreau sa va supun atentei tot un articol din acest ODG 700/2014.
Articolul 13
(1) Intabularea se efectuează numai în baza unui înscris autentic notarial încheiat de un notar public în funcţie în România, a unei hotărâri judecătoreşti definitive sau irevocabile după caz, a unui certificat de moştenitor sau a unui act administrativ care, în condiţiile prevăzute de lege, are ca efect constituirea, modificarea, transmiterea sau stingerea unui drept real imobiliar supus înscrierii în cartea funciară.
Ce se intelege prin act administrativ care, în condiţiile prevăzute de lege, are ca efect constituirea, modificarea, transmiterea sau stingerea unui drept real imobiliar supus înscrierii în cartea funciară.?
Articolul 118 - ODG 700/2014 actualizat din Regulamentul de avizare, receptie si înscriere în evidentele de cadastru si carte funciara din 09.07.2014 spune asa:
(1) În situaţia în care există imobile înregistrate în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară, şi se solicită prima înscriere în sistem pentru un nou imobil, constatându-se o suprapunere reală, oficiul teritorial respinge documentaţia cadastrală.
(2) În situaţia prevăzută la alin. (1), dacă proprietarul imobilului pentru care cererea a fost respinsă doreşte să dispună de dreptul său de proprietate pentru zona neafectată de suprapunere, în baza declaraţiei titularului dreptului, exprimată în formă autentică, se întocmesc documentaţii cadastrale pentru fiecare lot, respectiv lot afectat de suprapunere, lot fără suprapunere. Pentru lotul neafectat de suprapunere se atribuie număr cadastral, se deschide carte funciară, iar documentaţia întocmită pentru lotul cu suprapunere se respinge.
Intrebarea mea este - ce se intampla cu lotul cu suprapunere la care documentatia se respinge? Se pierde definitiv sau se poate merge in instanta?
Răspuns la discuția Blocare Carte Funciara
La extrasele de carte funciara in care apare notarea cu litigiul de revendicare se pot actualiza geometria terenului?

MihailZC a scris:

Nu se poate bloca. In schimb, puteti nota in cartea funciara existenta litigiului cu privire la acest imobil, astfel incat, daca imobilul este vandut, cumparatorul sa fi luat la cunostinta despre existenta acestui litigiu si, deci, sa nu fie considerat "de buna credinta".
Aveti nevoie de un certificat de grefa, mergeti cu el la OCPI, achitati o taxa de 75 de lei. In termen de 3 zile lucratoare primiti incheierea de notare a litigiului si extrasul de carte funciara aferent.

Răspuns la discuția Blocare Carte Funciara
Va mulțumesc!
Buna seara, după admiterea acțiunii de revendicare imobiliara se poate cere blocarea CF-ului vecinului parat?
Va multumesc!