avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Activitate samir123

Activitate samir123

buna ziua,sotia mea are o casa luata prin contract de donatie cu renta viagera de la parintii.acum eu vreau sa fiu luat in spatiu de ea cu un contract la notar(dovada ca locuiesc acolo pentru prelungire viza),dar intre timp a murit unul din parinti ei care are drept de renta viagera.va intreb cand ma duc la notar sa fiu luat in spatiu locativ cu acordul sotie trebuie si acordul persoane ca au drept la renta ,si daca da ,este suficient sa aducem certificat de deces al parintele mort sau este alta procedura .va multumesc
Discuție Fiscalizare
buna ziua,vreau sa fiscalizez o imprimanta fiscala,am schimbat sediul social al firmei dar cel fiscal este inca pe adresa veche in alt sector,unde ma duc sa fiscalizez imprimanta ,,la adresa fiscala veche la care sunt inca inregistrat sau la administratie anaf pe noua adresa dar la care nu am dosar fiscal inca .multumesc
salut; am un s.r.l care a schimbat sediul social din sector 1 la sector 5 ,,am stiintat registrul comertul si am pus cererea la administratie sector 5 pentru schimbare sediul fiscal,problema ca dureaza de peste 15 luni..peste un an si ceva si inca platesc impozite la sectorul 1 pe adresa veche..acum vreau sa inchid firma ce fac ,,este o problema sau cer din sector 1 atestat fiscal si tot ce trebuie sa inchid srl..adica pot inchide firma si am sediul social deferit de cel fiscal ,,va multumesc
buna seara,sunt strain rezident permanent in romania...am un permis de conducere romanesc obtinut aici,,in actele mele am schimbat cetatenie mea,,va intreb daca trebuie sa anunt autoritati care a eliberat permisul de conducere ca acum am alta cetatenie sau nu,,cetatenie nu se scrie in permisul tip nou nici adresa .eu am schimbat doar cetatenie care o aveam cand am luat permisul de conducere si era trecuta in fisa mea de permis auto si acum am alta scrisa in actele si pasaportul meu,va intreb sa nu am probleme daca sunt oprit sau cand expira permisul la prelungiri,,multumesc
buna ziua,sunt strain rezident in romania,acum 8 ani am facut contract de asigurare cu casa de asigurare de sanatate ilfov..acum vreau adeverinta de asigurat dar problema eu nu am platit de 8 ani integral sanatate,,o perioada nu am avut venit in romania si de un an am contract de munca si cred ca se plateste prin contractul ,stiam ca se plateste pe ultimii 5 ani si stiu modul de plata dar nu inteleg ce inseamna termen de presriptie fiscala ,am citit ca acest termen incepe calculare de la primul contract sau notificare la casa de asigurare,,adica in cazul meu de 8 ani in urma trebuie sa platesc sanatate...asa scrie in legea,adica pe scurt cand ma duc acum sa cer adeverinta de asigurat platesc contributia pe ultimii 5 ani sau ultimii 8 ani ca de atunci am platit ultima oara contributia ,,,,,, Toti cetatenii romani cu domiciliul in tara, cetatenii straini si apatrizii care au solicitat si obtinut prelungirea dreptului de sedere temporara sau au domiciliul in Romania care nu fac parte din categoriile de asigurati fara plata contributiei, sau cu plata contributiei din alte surse au obligatia platii contributiei la Fondul National Unic al Asigurarilor Sociale de Sanatate (FNUASS) Pentru a obtine calitatea de asigurat, persoanele care au obligatia de a se asigura si nu pot dovedi plata contributiei sunt obligate:

a) sa achite contributia legala lunara pe ultimele 6 luni, daca nu au realizat venituri impozabile pe perioada termenelor de prescriptie privind obligatiile fiscale, calculata la salariul minim brut pe tara in vigoare la data platii, calculandu-se majorari de intarziere;
In cazul in care perioada in care nu s-au realizat venituri impozabile este mai mica de 6 luni, se achita contributia legala lunara proportional cu perioada respectiva, inclusiv majorarile de intarziere si obligatiile fiscale accesorii, dupa caz.

b) sa achite, pe intreaga perioada a termenelor de prescriptie privind obligatiile fiscale, contributia legala lunara calculata asupra veniturilor impozabile realizate, precum si obligatiile fiscale accesorii de plata prevazute de Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, daca au realizat venituri impozabile pe toata aceasta perioada;

//// Termenele de prescriptie privind obligatiile fiscale se calculeaza incepand cu data primei solicitari de acordare a serviciilor medicale, la notificarea caselor de asigurari de sanatate sau la solicitarea persoanelor in vederea dobandirii calitatii de asigurat, dupa caz.
Declaratiile privind obligatiile de plata la FNUASS se depun la casele de asigurari de sanatate cu care persoana fizica asigurata a incheiat contractul de asigurare.//// asa scrie si nu stiu exact perioada de plata ,,un raspuns va rog ,,multumesc