avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Activitate ionescumaria1

Activitate ionescumaria1

Buna ziua!
Mă afectează faptul că sunt pensionar de invaliditate gradul 3 și obțin venituri din închirierea unui apartament pentru care plătesc la ANAF prin decizie de impunere impozit și contribuția de asigurări sociale de sănătate?
Buna ziua!
Mă afectează faptul că sunt pensionar de invaliditate gradul 3 și obțin venituri din închirierea unui apartament pentru care plătesc la ANAF prin decizie de impunere impozit și contribuția de asigurări sociale de sănătate?
Discuție Inchiriere
Buna ziua!
Ce pasi trebuie urmați in cazul in care vreau să închiriez un apartament și viitorul chiriaș nu este de naționalitate română? este din UK
Răspuns la discuția Închiriere locuinta
ynocentta a scris:

Incheiati contract de locatiune in dublu exemplar prevedeti clauze reciproc avantajoase,
inregistrati contractul la autoritatea fiscala teritoriala
Atentie sporita cu viza de resedinta !

Buna ziua!
Ce pasi trebuie urmați in cazul in care vreau să închiriez un apartament și viitorul chiriaș nu este de naționalitate română? este din UK
Buna ziua!
Am vândut prin act notarial dreptul obținut, respectiv un anumit număr de puncte ce reprezintă valoarea la care a fost evaluat un teren preluat abuziv, unei persoane fizice, conta unei sume stabilita de comun acord.
Tranzacția a fost făcută în 2016.Am obligația de a plăti impozit pt suma incasata in cont?
Mulțumesc!
Răspuns la discuția ACHITARE RATA CARD CREDIT
in mod normal cardul de credit are un cod iban diferit de cel al contului curent. daca banca va da acest cod iban ,al cardului de credit ,se poate face transferul in el. se poate face si depunerea direct in el. nu vad care ar fi problema .poprirea este infiintata pe contul curent si nu pe cardul de credit sunt doua lucruri diferite. mai insistati la banca ...
Buna ziua!
am avut neplacuta surpriza sa fiu pusa in situatia in care ,ducandu-ma la AJOFM Dolj cu CM pentru perioada de internare 27 OCT-05 NOV 2014 sa mi se spuna ca trebuia anuntat acest lucru( adica faptul ca sunt internata) in 24 ore de la internare lucru care nu mi s-a solicitat pana acum si de care eu nu aveam cum sa stiu si mai ales cum plecam din spital sa -i anunt pe cei de la ajofm de aceasta situatie.in concluzie acest CM nu mi se va plati ! Pana acum obligatia era de a prezenta CM in 24h de la eliberare pt a fi platit!
exista o reglementara conform careia suntem obligati la acest lucru sau este un abuz din partea celor de la AJOFM Dolj ? Cum trebuie procedat pentru a putea beneficia de suma cuvenita pt acest CM?
Multumesc!
de la 01.04.2014 sunt in somaj si datorita starii de sanatate am CM 88 zile.Este necesara prezentarea la o comisie pentru a- mi aproba CM in continuare?Am auzit aceasta varianta si vreau sa stiu cum se procedeaza corect, multumesc!
Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
incepand cu 01.04.2014 voi intra in somaj. Pana in 31.03.2014 am fost salariat. Cu dosarul de somaj ma voi prezenta pentru a fi luata in evidenta in data de 04.04.2014.
in data de 10.04.2014 este necesar sa ma internez. In situatia in care prelucrarea datelor la somaj dureaza in jur de 15 zile, ce prezint la unitatea sanitara pt a putea fi internata. Multumesc!