avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1687 soluții astăzi
Forum Activitate Monica02

Activitate Monica02

Buna ziua , sunt angajata pe nedeterminat si am un credit bancar platit la zi . La fel si sotul meu . Eu mai am 2 ani de plata dar m-am imbolnavit grav ( cancer cu multiple metastaze ) Urmeaza sa fac iarasi chimioterapie si altele . Sanse mici. In cazul asta am nevoie de bani si nu mai pot plati banca . Ce se poate intampla dat fiind faptul ca voi intra in concediu medical urmat de pensionare pe caz de boala ( daca mai apuc ;)
Exista vreo lege care sa oblige un patron sa incadreze muncitorii ( calificati sa nu ) la conditii deosebite de munca din pricina materiilor prime toxice cu care lucreaza ? Echipamentul de protectie este minimal si ineficient , ventilatia proasta , multora din ei le-au cazut dintii iar petele din jurul ochilor si maini provenite de la pigmentii cu care lucreaza nu se curata nici la spalat . Este o fabrica de materii prime pentru mase plastice .
Răspuns la discuția Dovada incasare vanzare imobil
Este obligatoriu sa fac eu sau vanzatoarea acest lucru pe cheltuiala noastra ? Inteleg sa ma invoiesc de la serviciu cateva ore , sa ma deplasez la notar ( care este foarte departe ) dar repet , suntem vreuna din noi obligate de lege sa facem acest lucru ? Scoaterea numelui vanzatoarei din cartea funciara de catre cumparatori se poate face doar cu aceasta declaratie la notar ? Dovada platii restului de pret se poate face si de catre banca vanzatorului asa cum este stipulat in ctr.
Răspuns la discuția Dovada incasare vanzare imobil
Nu in mod expres .Doar pana la indeplinirea sarcinilor din contractul de vanzare-cumparare ( punerea la dispozitie a tuturor documentelor legate de imobil , predarea imobilului la termen )
Răspuns la discuția Dovada incasare vanzare imobil
Eu am sunat-o pe notara care a facut contractul si culmea , nu mi-a spus ca mandatul a expirat . Ba din contra mi-a spus cat ma costa si sa-i spun cand vin ca sa pregateasca actele ( fusese anuntata de banca cumparatorilor )
Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu o informatie legata de textul :

Restul de pret in suma de 35.000EUR (treizecisicincimiieuro), va fi virat pe baza Ordinului de Plata emis de către cumpărători in contul nr 2XX , deschis pe numele mandatarei vânzătoarei X la Y SA, numai după ce Băncii ii vor fi fost prezentate: - încheierea de înscriere în Cartea Funciară a dreptului de ipotecă în favoarea Băncii; - încheiere de înscriere in Cartea Funciara a dreptului de ipoteca asupra construcţiilor, îmbunătăţirilor, accesoriilor imobilului şi amelioraţiunilor aduse imobilului; - încheiere de înscriere în Cartea Funciara a dreptului de ipoteca legala a finanţatorului asupra imobilului; - extrasul de carte funciară de informare din care să rezulte înscrierile de mai sus.
Dovada efectuării plăţii restului de preţ de către cumpărători o constituie ordinul de plată semnat de cumpărătorii debitori şi vizat de banca plătitoare, conform art. 1504 Cod civil, alin. 1, iar dovada plăţii se face cu confirmarea scrisă a băncii vânzătoarei eliberată, inclusiv la cererea cumpărătorilor debitori, conform art. 1504 Cod civil, alin. 2. 2.2 Eu, vânzătoarea, prin mandatară, declar că pentru plata restului de preţ se va înscrie ipoteca legală prevăzută de art. 2386 pct. 1 Cod civil, ipotecă ce urmează a se radia pe baza dovezii de plată a restului de preţ menţionată mai sus şi în baza prezentei declaraţii ce reprezintă consimţământul meu în calitate de titulară a dreptului de ipotecă legală exprimatin formă autentică potrivit art. 885 Cod civil. Articolul 3: Obligaţiile vânzătoarei Vânzătoarea se obligă prin mandatară: 3.1 Sa transmită proprietatea asupra imobilului vândut la data autentificării prezentului contract; 3.2 Potrivit art. 1.674 Cod Civil, transmisiunea proprietăţii are loc fără nici o altă formalitate din momentul autentificării prezentului înscris, iar predarea bunului imobil, adică punerea lui ....etc

intrebarea este , vanzatoarea are obligatia sa se prezinte la notar si sa declare incasarea restului de pret sau asta o pot face si cumparatorii cerand de la banca vanzatoarei dovada incasarii asa cum reiese si din prezentul contract ? Cumparatorii ma someaza pe mine ca mandatara sa merg la notar pe cheltuiala mea si sa le rezolv radierea vanzatoarei din cartea funciara .Logic nu mi se pare corect daca ei ca si cumparatori pot cere bancii o dovada a incasarii restului de pret . Mentionez ca au trecut aproape 4 ani de la incheierea vanzarii . Va multumesc pentru raspuns si va doresc Sarbatori fericite , sanatate si belsug !
O persoana angajata ca asistent personal( platita de primarie) la un bolnav de cancer poate avea si un alt serviciu cu forme legale ? De ex. asista persoana bolnava 8 h/zi si mai are un job de 4h/zi la o firma .

Cu stima.
Iar locuinta se afla intr-o comuna de langa Bucuresti (apartine de jud. Ilfov) vanzator fiind Comaico SA ( nu mai exista)
Multumesc de raspuns ! Acel contract de vanzare-cumparare exista , l-am vazut dar a ramas nesemnat . Tocmai de aceea presupun ca ar fi in arhiva Romconfort . Reprezentantul lor a venit cu toate contractele pt toti cumparatorii din acel bloc. Ideea este ca nu stiu in ce masura am nevoie de acel contract chiar si nesemnat . Multumesc !
Buna ziua , in 1995 locuinta de serviciu alocata mamei , a fost vanduta catre aceasta de intreprinderea la care lucra prin intermediul Romcomfort. A fost achitata integral ( detin chitanta) . In ziua in care cei de la Romcomfort au venit cu actele de vanzare -cumparare , pentru a fi semnate de titulari , mama ( titular) era imposibil de deplasat ( cancer in ultimul stadiu) . Am apelat la bunavointa celor de la Romcomfort pentru a se deplasa ei la domiciliu ca mama , sa poata semna si intra in posesia acelui document. Nu au facut-o iar ea a decedat in scurt timp. Acel document in mod normal ar trebui sa fie in arhiva Romcomfort . Eu am certificat de unic mostenitor al mamei . Intrebari : cum pot intra in posesia actului de vanzare-cumparare de la Romcomfort ? Care este procedura prin care pot deveni mostenitorul acelei locuinte ? La primarie se plateste impozitul anual fara a fi inregistrat un act de proprietate si trebuie clarificata aceasta situatie . Multumesc anticipat !