avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum intru in posesia actului de vanzare-cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum intru in posesia actului de vanzare-cumparare?

Buna ziua , in 1995 locuinta de serviciu alocata mamei , a fost vanduta catre aceasta de intreprinderea la care lucra prin intermediul Romcomfort. A fost achitata integral ( detin chitanta) . In ziua in care cei de la Romcomfort au venit cu actele de vanzare -cumparare , pentru a fi semnate de titulari , mama ( titular) era imposibil de deplasat ( cancer in ultimul stadiu) . Am apelat la bunavointa celor de la Romcomfort pentru a se deplasa ei la domiciliu ca mama , sa poata semna si intra in posesia acelui document. Nu au facut-o iar ea a decedat in scurt timp. Acel document in mod normal ar trebui sa fie in arhiva Romcomfort . Eu am certificat de unic mostenitor al mamei . Intrebari : cum pot intra in posesia actului de vanzare-cumparare de la Romcomfort ? Care este procedura prin care pot deveni mostenitorul acelei locuinte ? La primarie se plateste impozitul anual fara a fi inregistrat un act de proprietate si trebuie clarificata aceasta situatie . Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 13:13, 1 Aprilie 2014
Pai mama dvs nesemnand actele cu Romconfort adica contractul , nici nu exista acel act.... Dvs cu certificatul de mostenitor si cu chitanta prin care dovediti ca s a achitat integral suma respectiv pretul pe apartament, precum si faptul ca ati platitit impozitul anual pe atatia ani, mergeti la DAFI ,la primarie pentru a reglementa situatia, caci nu sunteti proprietar.
Multumesc de raspuns ! Acel contract de vanzare-cumparare exista , l-am vazut dar a ramas nesemnat . Tocmai de aceea presupun ca ar fi in arhiva Romconfort . Reprezentantul lor a venit cu toate contractele pt toti cumparatorii din acel bloc. Ideea este ca nu stiu in ce masura am nevoie de acel contract chiar si nesemnat . Multumesc !
Dvs trebuie sa incheiati dvs un contract cu Romconfort ....Primaria a preluat aceste contracte, mergeti la DAFI.Contractul nesemnat nu a produs efecte.
Iar locuinta se afla intr-o comuna de langa Bucuresti (apartine de jud. Ilfov) vanzator fiind Comaico SA ( nu mai exista)
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2014
Monica02, utilizator
Mergeti la Primarie si vedeti acolo ce informatii va da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama a pierdut actele de proprietate ale apartamentului. acum ea într-un azil, ce pot face pentru a scoate alte acte? FlorinChiva FlorinChiva Bună ziua. Mama mea a pierdut actele de proprietate ale apartamentului. Proprietari au fost ea și tatăl me care a decedat. Nu s-a făcut moștenire după ... (vezi toată discuția)
Titularul actului concesiune,sotul mamei mele, a decedat, iar ... Caltunuldnei Caltunuldnei Titularul actului concesiune,sotul mamei mele, a decedat, iar dupa decesul mamei mele in 1999 eu platesc taxa pt locul de veci, fiind si in posesia ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu documente ratacite marshanna marshanna Buna ziua, In urma cu un cateva luni am acceptat la notar o succesiune dupa mama mea, care cuprinde un apartament. Acum doresc sa dezbat succesiunea (sunt ... (vezi toată discuția)