avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Activitate latiseni

Activitate latiseni

Multumesc. Usor de spus, dar trebuie sa parcurg prea multe etape cu schimbarea domiciliului intr-un timp relativ scurt. Cred ca va ramîne pentru anul viitor.
intravilan
De ce nu se respecta prevederile constitutionale cu privire ca drepturile cetăteanului romăn? Am adresa de domiciliu in oras, dar stau mai mult la locuinta parinteasca pe care sint singurul proprietar! Platesc impozite la zi si mai ales am si domiciliul flotant care atesta ca locuiesc in cea mai mare parte in aceasta locatie! Ce trebuie sa fac pentru a bineficia de programul sponsorizat cu privire la instalarea de panouri? Este o rusine si o discriminare totala! Va rog sa ma îndrumati cu pasii de urmat pentru a bineficia de acest drept de finantare!
*Serviturte de trecere cu piciorul, cu ori ce fel de atelaje pe tot timpul anului*, asa este trecut in contractele de vinzare cumparare si intabulat. Acum solicita servitute de utilitati. Care sint drepturile si obligatiile mele ca proprietar de teren pus la dispozitie pentru servitute: Cu multumiri.
Buna ziua. Sint persoana fizica si am incheiat in 27.04.21 contract de achizitionare autoturism FORD FIESTA, pentru care am achitat suma de bani stabilita de catre dileri in avans. Evident ca din lipsa cabluri si cipuri, producatorul din Germania a aminat finalizarea construirii autoturismului in trei etape, in ultima notificare primita precizind ca data probabila de finalizare poate fi 30.11.21. In conditiile in care ridicarea preturilor este iminenta in aceasta toamna, deci fiind posibil ca producatorul sa achizitioneze aceste componente la preturi mai mari decit cele practicate la data incheierii contractului, acesta poate sa modifice valoarea sumei de achizitie stabilita in contract? Daca o va face, care sint variantele mele pentru a ma apara impotriva unei astfel de decizie? Fac precizarea ca in termenul stabilit de lege am predat autoturismul vechi la casare si prezentat documentaia necesara dilerului zonal. Cu multumiri anticipate,
Buna ziua.
1-Eu cu sotia detinem ca bunuri comune un apartament. Dorim ca pe acesta sa devina proprietara exclusiva sotia. Pentru partea care i-mi revine, am stabilit impreuna o suma si conditiile de acordare. Putem face acest lucru doar prin aceasta intelegere, fara a urma pasii unui partaj tipic prevazut de lege, cu respectarea acelor conditii prin care trebuie sa facem dovezi ale bunurilor detinute, inventare, etc? Daca da ce presupune acest lucru? Pentru a folosi periodic si eu ca sot acest spatiu cum trebuie sa procedeze sotia? Acest partaj poate ramine valabil intr-un caz nefericit de divort? Bunurile proprii au vreun amestec in acest partaj?
2-In cazul trecerii la regimul separatiei de bunuri, poate fi inclus si acest partaj "amiabil"? Trebuie neaparat adoptarea acestui regim daca realizam partajul amiabil?
Ma adresez tuturor specialistilor cu intrebarea urmatoare:
-deschiderea procedurii succesoriale extrajudiciare (se stie ca la succesiune nu trebuie efectuata si intabularea) prin intelegerea partilor si incheierea unui acord - CONVENTIE SUCCESORIALA-, aceasta va fi incuviintata de catre instanta de judecata? Cunoaste cineva daca s-a intimplat acest lucru, sau instanta a clasat cauza si a lasat partile sa se adreseze la un notar pentru autentificarea actului.?
Se cunoaste ce prevede legea 192, dar doresc sa cunosc daca a fost posibila o astfel de situatie.
Răspuns la discuția consultatie
... iar doi dintre ei nu vor sa vinda, sau se mai gindesc. Practic ceilallti vor sa apeleze la mediere pentru a convinge si pe acestia sa fie de acord cu vinzarea, avind in vedere ca este o solicitare de cumparare a intregii parcele pe care sint trecuri cu totii conform titlului de proprietate
Răspuns la discuția consultatie
parte dintre copropietari sint netransponsabili si doresc in baza unui acord de mediere sa delege pe unul dintre ei sa-i reprezinte la notar pentru a face actul de vinzare cumparare si apoi sa le restituie sumele banesti ce le revin pentru fiecare
Discuție consultatie
Am rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea speta:
-intentionam sa vindem o suprafata de teren care o detinem patru urmasi conform titlului de proprietate. Am convenit cu totii sa o punem in vinzare, gasind si un evntual cumparator. Putem apela la un mediator?
Ce facem cu acordul de mediere, se depune la instanta pentru incuviintare sau la notar penru a declansa vinzarea parcelei noastre? Eventual ce trebuie sa mai intreprindem?
Cu multumiri anticipate,