avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... consultatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

consultatie

Am rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea speta:
-intentionam sa vindem o suprafata de teren care o detinem patru urmasi conform titlului de proprietate. Am convenit cu totii sa o punem in vinzare, gasind si un evntual cumparator. Putem apela la un mediator?
Ce facem cu acordul de mediere, se depune la instanta pentru incuviintare sau la notar penru a declansa vinzarea parcelei noastre? Eventual ce trebuie sa mai intreprindem?
Cu multumiri anticipate,
Pentru ce sa aveti nevoie de mediator? nu va intelegeti cu privire la vanzare? exista si alti coproprietari care nu doresc sa vanda? daca nu, vanzarea se incheie la notar sub sanctiunea nulitatii.
parte dintre copropietari sint netransponsabili si doresc in baza unui acord de mediere sa delege pe unul dintre ei sa-i reprezinte la notar pentru a face actul de vinzare cumparare si apoi sa le restituie sumele banesti ce le revin pentru fiecare
... iar doi dintre ei nu vor sa vinda, sau se mai gindesc. Practic ceilallti vor sa apeleze la mediere pentru a convinge si pe acestia sa fie de acord cu vinzarea, avind in vedere ca este o solicitare de cumparare a intregii parcele pe care sint trecuri cu totii conform titlului de proprietate
latiseni a scris:
Am convenit cu totii sa o punem in vinzare


latiseni a scris:
... iar doi dintre ei nu vor sa vinda, sau se mai gindesc.

E o gluma?
Care e speta, pana la urma? Ca ba v-ati pus de acord, ba unii nu stiu daca vor sa vanda sau daca se mai gandesc...

La mediator nu merge, e nevoie de act autentic; notarul vine acasa, ca doar nu alegeti un notar netransportabil. EL se transporta la clientul netransportabil. Contra cost. Care e mai mic decat onorariul unui mediator, mai mic decat taxa de timbru in instanta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto ContSters42601 ContSters42601 Buna ziua ,fiul cumpara o m masina si face acte de vinzare cumparare cu propietarul dar nu o mai imatriculeaza pe numele sau .In baza acelui simplu act de ... (vezi toată discuția)
Vânzare înainte de partaj Nedumeritul Nedumeritul Poate unul dintre cei doi foști soți, actualmente divorțați, să vândă celuilalt cota sa indiviză din proprietatea asupra unui teren ... (vezi toată discuția)
Succesiune mariaadelina mariaadelina buna ziua,sunt antr-o succesiune dupa tata cu sura si cu mama mea.sora e dispusa sa ami cedeze partea ei dar notarul i-a atribuit o suma fabuloasa!!!!....pe ... (vezi toată discuția)