Buna seara,
Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce inseamna subsol neincalzit pentru un bloc de locuinte. Exista vreun prag de temperatura care sa faca delimitarea intre un subsol incalzit si unul neincalzit? Apartamentelor de la parter li se aplica un coeficient de corectie la calculul caldurii doar daca e vorba despre subsol neincalzit.
Multumesc.
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca se prescriu datoriile (cote intretinere si penalitati) unui proprietar daca s-a trecut printr-un proces de mediere.
Proprietarul a tergiversat semnarea procesului verbal de mediere pana cand mediatorul a decis sa incheie cu 'Mediere esuata'.
Sau se considera inca 3 ani de la incheierea medierii si proprietarul poate fi dat in judecata?
(intreb in calitate de membru comitet)
Multumesc.
Buna ziua,
Care este teremenul legal in care presedintele asociatiei de proprietari trebuie sa raspunda la solicitarile in scris ale proprietarilor? ( Ne referim la alte solicitari decat contestarea listelor de intretinere.)
Multumesc.
Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti ce amenda risca asociatia de proprietari - de la primarie sau ITM - daca activitatea de casierie e facuta de sotia casierului (casierul are contract individual de munca, dar nu a prestat niciodata). In plus, sotia incaseaza pe hol, desi exista spatiu amenajat pentru administratie, dotat cu calculator, mobilier decent, telefon, internet.
Multumesc.
intreb in calitate de presedinte de asociatie.
asa am interpretat si eu art. 10 din legea 230/2007.
dar nici nu vor sa auda de consultare, vor copii dupa documente.
una dintre motivatii ar fi ca nu au timp de pierdut la sediul asociatiei (?).
deci, ce ma sfatuiti? sa insist sa le consulte, si sa fac un proces-verbal cu martori...
cum trebuie procedat cu cei care doresc copii dupa procesele verbale ale sedintelor de AG sau comitet, ale contractelor incheiate de asociatie?
unul dintre proprietarii recalcitranti - este membru al asociatiei de proprietari - a refuzat consultarea documentelor si a venit cu scannerul sa copie procesele verbale, contractele; l-am lasat sa le copie, mai ales ca devenise violent si ma ameninta ca ma da in judecata;
alt proprietar, car nu e membru al asociatiei, imi solicita acelasi lucru: copii dupa documente, nu vrea sa le consulte.
va rog sa-mi spuneti cum e corect , legal, sa procedez.
multumesc.
buna ziua,
la asociatia noastra de proprietari s-au gasit chitante emise, fara semnatura casierului, dar si chitantiere semnate in avans de catre casier.
este legal? care este legea/ordinul care interzice astfel de practici? cum se pedepseste?
multumesc.