avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Activitate man2014

Activitate man2014

Firma la care am lucrat avea CCM incheiat pentru o perioada de 2 ani (din sept 2011-2013 si inregistrat la ITM ) invoca acum ( cand i se cer salarii compensatorii de catre angajatii disponibilizati colectiv ) Legea 40/2011 care prevede la art II ca toate CCM urile incheiate dupa intrarea ei in vigoare nu pot fi incheiate decat pana la sfarsitul anului 2011!. Cu alte cuvinte patronul ne se spune abia acum (prin avocatul sau) cand am cerut salarii compensatorii (trecute in CCM ) ca CCM ul nu a fost valabil decat 3 luni chiar daca pe el scrie ca este pana in 2013 ! Cum putem sa ne obtinem drepturile si sa demonstram ca patronul nu a fost de buna credinta (daca el a stiut si a lasat asa situatia ) si nici acum, cand invoca legea 40 cu scopul vadit de a nu plati salariile compensatorii ! si inca o intrebare : ITM ul care a vizat in 2011 acel CCM nu a facut nici o precizare in legatura cu valabilitatea lui, ci dimpotriva se accepta valabilitatea lui pana in 2013 ! avea ITMul aceasta obligatie sa atentioneze partile despre valabilitatea lui conform Legii 40 ? si daca nu, atunci care ar mai fi rolul sau daca isi da acordul fara sa aiba nici o responsabilitate ? va multumesc si astept cu mare interes indrumarile dvs .
Buna ziua. Spuneti-mi va rog daca firma (care nu a avut deloc activitate) a fosr suspendata 1 an si acum a expirat perioada, trebuie neaparat sa o prelungesc la Registrul Comertului, sau este suficient sa depun in continuare la Administatia financiara declaratia 100 ? (pentru ca o noua suspendare banuiesc ca necesita iar alte taxe ...cam 300 lei )
Răspuns la discuția Despre concediere colectiva
Va multumesc pentru consultanta ! cu stima !
Răspuns la discuția Despre concediere colectiva
Angajatorul functioneaza ca SRL cu capital intergal privat si a efectuat o concediere colectiva ca urmare unor probleme financiare aparute in oct 2013 (cand a fost efectuata concedierea) dar care acum si-a revenit financiar si a facut iar angajari.Deci, eu am dreptul la un nr. de 12 salarii compensatorii (avand o vechime de peste 15 ani in activitatea de pana acum )? asa cum am vazut ca se face referire in OUG 98/1999
Buna ziua. va rog sa-mi spuneti daca la concedierea colectiva din care am facut si eu parte, pot invoca OUG 98/1999, completata de 49/2002 care se refera la protectia sociala a persoanelor ale caror contracte ind. sunt desfacute ca urmare a concedierii colective ? (sau eventual daca este alta lege care modifica OUG98/1999 ) in cazul in care CCM/unitate nu exista ?
Răspuns la discuția Este corecta disponibilizarea ?
Va multumesc pentru consultanta .
Răspuns la discuția Este corecta disponibilizarea ?
Da ! Insa la compensatii salariale cred ca mai am dreptul nu ? (pentru ca nu ni le-au dat dat la concedierea colectiva ) .
Răspuns la discuția Este corecta disponibilizarea ?
Concedierea a fost deja efectuata acum 4 luni . Eu stiu ca e tardiv dar, v-am spus contextul in care s-a desfasurat . Abia acum am aflat ca o firma a preluat toate atributiile chiar de a dpua zi !
Răspuns la discuția Este corecta disponibilizarea ?
Multumesc pentru raspuns.. Intradevar, nu s-a respectat procedura, dar ei invoca faptul ca disponibilizarea a fost facuta pentru postul de director resurse umane de care nu mai au nevoie (!) cu toate ca el singur desfasura intreaga activitate, iar firma externa care a preluat activitatea de RU realizeaza acelasi lucru la un "pret"mai mic ! Eu o vad ca pe o inlocuire a persoanei cu o firma externalizata si nu o restructurare ! Care ar fi fost perioada de contestare va rog sa-mi comunicati ? ( 30 de zile ? ) Pentru ca de faptul ca s-a incheiat contractul de prestati servicii cu firma respectiva de HR s-a aflat abia dupa cateva luni dela concediere ! (sunt lucruri pe care un fost angajat nu are de unde sa le cunoasca in mod normal decat din surse personale- niciun angajator nu le va comunica oficial, ca ele sa poata fi contestate la TIMP ! ) multumesc din nou, domnule avocat .
Dupa o disponibilizare colectiva efectuate la firma, in locul ocupat de o persoana la resurse umane care a fost disponibilizata cu art 68 CM (de retinut ca era singura persoana din firma la resurse umane, dar avea functia de director resurse umane iar in fisa postului erau atributii si de executie specifice departamentului de resurse umane -administrare si salarizare cu alte cuvinte toata activitatea o realiza acea persoana ) a fost incheiat un contract cu o firma de consultanata chiar de a doua zi dela concediere. Este corect cum s-a procedat ? Persoanei in cauza nu i s-a propus nici o varianta de micsorare a timpului de lucru sau a salariului, pur si simplu i s-a comunicat ca este si ea pe lista de concediati.(Altor persoane din firma cu functii de conducere li s-a propus acest lucru ) va multumesc pentru raspuns .