O situatie: medic organizat ca PFI si in acelasi timp si consilier local mai plateste contributia de asigurari sociala sau functia de consilier local e considerata electiva si excepteaza plata contributiei sociale obligatorii conform noii legi a pensiilor. Daca da cum se poate suspenda plata?
Multumesc!
Deci ca sa fiu inteles la diferenta de indemnizatie rezultata din calculul gresit ii aplica reducerea lui Boc de 25 % , precum si plata contributiei la sanatate si somaj+ ca ii spune ca nu poate cumula intr-o luna plata indemnizatie de CM cu acel salariu de baza pentru ca nu poate depune declaratiile.
Asta este explicatia
Si inca ceva, sotia a depus cerere ptr acordarea unui salariu de baza prevazut de CCMUN PE RAMURA SANITARA aflat in vigoare la acea data(avem cererea inregistrata) , salriu pe care l-a primit la o alta unitate ptr primul copil fara nici o problema, dar acum i s-a spus ca nu ii paote da acel salariu atata timp cat e CM ptr ca nu poate depune declaratiile.( nu am inteles bine).
Intrebarea este daca intr-o luna in care a fost toate zile in CM putea primi acel salariu de baza ca prima sau ce este el neafectand depunerea nici unui fel de declaratii.
Multumesc
Buna ziua, doresc o lamurire la urmatoarea problema
Sotia mea a fost in concediu de sarcina si lauzie incepand cu 1.07.2010 pana la 3.11.2010 (126 zile) apoi a intrat in CCC. La stabilirea indemnizatiei de concediu medical pentru luna august, septembrie, octombrie si noiembrie programul angajatorul a calculat media zilnica de calcul diferita de la o luna la alta( persoana responsabila spune ca de ex ptr luna august media zilnica s-a facut in baza celor 6 luni anterioare inclusiv iulie care era prima luna de CM, ptr septembrie s-facut in baza lui august , iulie, s.md pana la 6 luni), desi eu stiu ca media zilnica rezultata in prima luna ramane aceeasi ptr toate lunile 9poate diferi nr zile lucratoare).
Acum , cei responsabili au observat greseala,la noul calcul a rezultat o diferenta de aprox 1000 RON, dar facandu-i stat de plata ii aplica reducerea de 25%+plata contributiilor sociale aferente (la CM stiu ca se plateste numai CAS 9,5%). Este corect?
Mentionez ca in lunile de CM nu i s-au aplicat reducerea de 25% si contributia la sanatate si la somaj, ci numai la pensii.
Cum se poate remedia situatia, prin declaratii rectificative nu se poate face?
MUltumesc pentru ajutor.
BUna ziua, iata cum au rzolvat managerul impreuna cu juristul si cei de la resurse umane speta mai sus prezentata:
- au incheiat CIM pe perioada nedeterminata fara concurs , ci numai prin emitera unei decizii in baza deciziei de la comisia de expertiza in carer se mentiona doar ca este apt de munca cu avizul medicului de medicina muncii;
- postul rspectiv nu a fost scos la concurs si nu a fost publicat;
- data de intrare in vigoare a CIM este cu o luna in urma,desi a fost inregistrat pe data de 1 iunie.
As dori sa stiu, punctual, ce acte normative nu au fost respectate .
Multumesc!