avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reincadrare in munca dupa pensionare pe caz de boala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reincadrare in munca dupa pensionare pe caz de boala

Buna seara.
O angajata intr-un spital se imbolnaveste de TBC in urma cu 2 ani si jumatate, urmeaza tratament conform protocoalelor in vigoare, se pensioneaza pe caz de boala , dupa un an si jumatate boala recidiveaza fiind mai agresivă, este introdusa intr-n program de tratament special pentru cei rezistenti care tb sa dureze 3 ani , dupa care sa fie evaluata si sa fie incadrata intr-o categorie vindecat, esec, abandon..
In urma cu o luna se prezinta la evaluarea anuala la comisia de expertiza unde cere sa se depensioneze si sa vina la munca, iar medicul de expertiza ii da decizia de revenire cu acordul medicului epidemiolog,
Acesta nu ii acorda avizul epidemiologic pe motiv ca nu prezinta documente din care sa reiasa categoria de vindecat( tbc e ste o boala infectocontagioasa si ar reprezenta o sursa atat pentru pacienti , cat si pentru ceilalti angajati), ea face contestatie la decizia medicului de expertiza si superiorul acestuia ii da decizie cu revenire cu acordul medicului de medicina muncii.
Revine cu apt de munca in urma efectuarii controlului medical periodic (asa reiese din dosarul medical prezentat ceea ce ar fi insemnat ca este deja angajata) si nu la reluarea activitatii asa cum reiese din HG 355/2007
Managerul nou numit si fara experienta o primeste la munca , dar cei de la resurse umane nu stiu cum sa o incadreze din nou si ea lucreaza fara contract de munca de 3 saptamani.
As vrea sa stiu care din cei enumerati in acest lant au gresit si daca exista sanctiune penala pentru cei care au primit-o cu o boala contagioasa intr-o unitate sanitara.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: d_stanoi , utilizator 10:19, 28 Iunie 2010
Fiind unitate sanitara ar trebui sa se stie care sunt efectele unei astfel de angajari ... se intelege ca timp de 3 sapt a lucrat la negru , neavand nicio dispozitie de reincadrare sau c.i.m. ...
Angajarea se face in baza unei dipozitii emise de catre managerul spitalului si incheierea unui c.i.m. ....nu exista reluare a activitatii, intrucat la data comunicarii deciziei de pensionare c.i.m. a incetat de drept. Prin urmare, este nevoie de incheierea unui nou raport de munca.

Nu cred ca exista raspundere penala, in acest caz ... trebuie sa se conteste fiecare dispozitie sub privinta legalitatii ei si daca se constata ca s-a dat in urma savarsirii unei infractiuni atunci se poate vorbi de o raspundere penala.
BUna ziua, iata cum au rzolvat managerul impreuna cu juristul si cei de la resurse umane speta mai sus prezentata:
- au incheiat CIM pe perioada nedeterminata fara concurs , ci numai prin emitera unei decizii in baza deciziei de la comisia de expertiza in carer se mentiona doar ca este apt de munca cu avizul medicului de medicina muncii;
- postul rspectiv nu a fost scos la concurs si nu a fost publicat;
- data de intrare in vigoare a CIM este cu o luna in urma,desi a fost inregistrat pe data de 1 iunie.
As dori sa stiu, punctual, ce acte normative nu au fost respectate .
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare persoana cu tuberculoza Ina.ina2023 Ina.ina2023 Buna ziua. Din punct de vedere legal o persoana diagnosticata cu tbc se poate angaja dupa primele 2 luni de tratament, nefiind contagios? Asta avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Problema angajare. urgent!!! frey frey Buna ziua! De curand am fost admis la un concurs organizat de un minister. Urmeaza formalitatile prevazute de lege, inclusiv examenul medical. Aici ar putea ... (vezi toată discuția)
Medicină muncii Adrian7791 Adrian7791 Buna ziua!Datorită glicemiei si trombocitelor cu valori mari depistate la analizele periodice făcute de cei de la Medicină Muncii mi sa dat apt de munca ... (vezi toată discuția)