avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajare persoana cu tuberculoza
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajare persoana cu tuberculoza

Buna ziua. Din punct de vedere legal o persoana diagnosticata cu tbc se poate angaja dupa primele 2 luni de tratament, nefiind contagios? Asta avand in vedere ca mai raman inca 4 luni de tratament pana la vindecarea completa. Daca ar fi fost angajat in momentul depistarii cu tbc ar fi intrat in concediu medical 6 luni, nu a fost angajat pentru a beneficia de medical. Dar in acest caz se poate angaja? Sau dupa angajare risca sa se intampla ceva (legal vorbind) si angajatorul sa il dea afara sau sa ii dea automat concediu medical? Mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2023
Ina.ina2023, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:36, 9 Februarie 2023
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Aptitudinea in munca se stabileste de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale pentru a se respecta prevederile HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare. Medicul acesta examineaza lucratorul in baza unei fise din anexa 1 la HG, corespunzatoare locului de munca pe care il ocupa lucratorului. Numai daca nu exista contraindicatii in fisa respectiva, medicul poate completa fisa de aptitudine a lucratorului cu mentiunea "apt".
Adeverinta de la medicul de familie se prezinta medicului specialist de medicina muncii, numai acesta poate decide asupra aptitudinii in munca a lucratorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna! nu reușesc să găsesc documentație despre responsabilitatea ... Ema S Ema S Buna! Nu reușesc să găsesc documentație despre responsabilitatea angajatorului fata de un angajat care arata semne clare de schizofrenie. Din punct de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am fost in italia internat la spital, acolo mi-au ... Soare98 Soare98 Buna ziua! Am fost in Italia internat la spital, acolo mi-au pus diagnostic de biopolarism ma tratez de aproximative 6-7 luni, sunt in pragul diminuirii ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala... Doru Florentin Doru Florentin La un bolnav de 46 ani cu scleroza multiplă recurent remisiva i se poate tăia pensia grad doi, în contextul în care încă este pe picioare? Preventiv am ... (vezi toată discuția)