avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Activitate mamazzz

Activitate mamazzz

Multumesc frumos. Puteti sa ma ajutati va rog si cu o idee despre ce ar trebui sa scriu in intampinare, pe scurt? Nu-mi dau seama cum ar trebui sa formulez.
Am cumparat un apartament de circa 2 ani si jumatate. Blocul facea parte dintr-o asociatie de proprietari impreuna cu alte 4 blocuri. Pentru ca locatarii celorlalte blocuri aveau mereu datorii la asociatie, blocul in care locuiesc s-a desprins din acea asociatie si a fost infiintata o asociatie noua legal constituita. Dupa infiintare am fost anuntati printr-un afis in scara blocului ca fiecare apartament datoreaza fostei asociatii suma de 205 lei, suma reprezentand datoriile fostei asociatii la Anaf cred, datorii acumulate cu mult inainte sa ma mut in bloc si rezultatate din neplata facturilor la apa canal de catre o parte din locatarii celorlalte blocuri. Nu am fost de acord sa platesc acei bani si acum m-am trezit chemata in judecata. Trebuie sa depun intampinare in termen de 25 de zile. Nici nu stiu ce trebuie facut, dar intrebarea este: daca achit suma de bani tot mai trebuie facuta intampinarea? Adica tot la tribunal ajung?
Situatia este cam incerta, sincer nici nu stiu ce sa mai cred, eu oricum sunt terminata psihic ca tatal copilului meu, care ar fi trebuit sa fie un exemplu, a ajuns sa aiba asemenea probleme. (comportament care a dus la astfel de probleme).
Eu vroiam sa stiu daca legal poate interactiona cu persoane care nu locuiesc permanent cu el.
In fine, e el destul de distrus acum si nu vreau sa-l distrug si mai mult cu procese de custodie...De locuit nu locuieste singur, e cu parintii lui care-l sustin maxim in tot ceea ce face si care ma gasesc pe mine tap ispasitor pentru toate prostiile lui desi suntem divortati de 2 ani si ne vedem foarte rar.
Probabil ca timpul le va rezolva pe toate, Copilul meu trebuie sa-si traiasca copilaria nu sa fie traumatizat de greselile parintilor.
Multumesc din suflet pentru ca v-ati facut timp sa-mi raspundeti.
Multumesc. La divort nu s-a stabilit nici un program de vizita, totul a fost o intelegere verbala. Dar lucrurile au degenerat in timp...in ultimele 2 luni a lipsit total din viata copilului pe motiv ca se interneaza intr-o clinica de dezintoxicare din cauza dependentei de droguri. Acum a sunat ca s-a intors acasa dar nu poate parasi casa pentru ca i-e frica sa nu interactioneze iar cu drogurile...din intamplare, i-am cautat numele pe internet si am gasit dosarul penal in care este acuzat de complicitate la furt...si ultimul timp si l-a petrecut in arest preventiv. Am incercat sa aflu de ce m-au mintit, el si mama lui dar au devenit recalcitranti. Sunt toleranta de felul meu, am incercat sa pastrez relatii normale cu el si familia lui. Dar nu stiu care e limita la care trebuie sa spun stop. Copilul meu a fost martor cand si-a cumparat droguri, s-a drogat de fata cu el, a fost in compania prietenilor lui care sunt cat se poate de dubiosi. Deci nu stiu efectiv care mai e interesul copilului in toata situatia? Oare nu-i fac rau daca las sa fie martor la comportamente infractionale?
Multumesc frumos pentru raspuns
Un om aflat in arest la domiciliu poate sa-si primeasca copilul in vizita? Sunt divortata de tatal copilului, am aflat ca el e in arest la domiciliu dar vrea sa-i duc copilul in vizita si sa stea in weekend la el. Are voie? Eu sincer nu sunt de acord.
Sa raspund punctual:

1) Imobilul nu are nici o sarcina sau interdictie trecuta in CF

2) Nu stiu exact ce se stipuleaza, din pacate nu am copii la acele documente, au ramas la notar copiile si originalul la proprietar. Al doilea notar dupa ce a citit declaratia cu acordul de vanzare a spus ca nu e chiar cum ar fi vrut el formulata dar totusi e valabila.

3) Imobilul este de 3 ani intabulat pe numele actualului proprietar.

Primul notar a fost reticent de la inceput, prima data s-a legat ca nu e trecut in contractul de vanzare cumparare numarul certificatului energetic si a cerut o copie dupa el desi noi am facut acum alt certificat energetic cu alta clasa de eficienta, a zis ca el vrea sa vada ca s-a facut si acum 3 ani cand s-a vandut imobilul prima data. Vanzatorul s-a enervat si a inceput sa-l ia la intrebari nu prea politicoase pe notar si cand eram pe punctul de a semna antecontractul, notarul a zis: Dar uite ca e trecut pe contractul de VC ca a fost dobandit de fostii proprietari prin intretinere, deci ori imi aduceti dovada ca a murit batrana ori va luati hartiile si plecati. Degeaba i-a aratat vanzatorul contractul de intretinere si declaratia cu acordul la vanzare ca nici nu a vrut sa auda. A zis ca e foarte probabil ca banca sa respinga dosarul si nu are rost sa cheltuim bani degeaba.

Al doilea notar, dupa ce a studiat documentele, a zis: Nu e chiar gresit ce v-a zis primul notar, tehinic si juridic exista sansa, chiar daca minima, ca batrana sa fie nemultumita de felul cum e intretinuta si sa aveti probleme. Dar practic e putin probabil.

Am luat legatura cu fostii proprietari si au zis ca batrana traieste si poate veni sa semneze ce documente mai vrem ca sa putem face vanzarea si mi-a "recomandat" notarul la care a facut si el vanzarea imobilului care, citez: "- Va face orice doriti si cum doriti. "

Cred ca ideea cu al treilea notar este foarte buna.

Va multumesc din suflet pentru timpul acordat sa ma ajutati cu raspunsurile!
Multumesc mult pentru raspuns. Deci nu sunt probleme daca batrana traieste si nu a renuntat la contractul de intretinere? Ea doar si-a dat acordul pentru vanzare. Primul notar spunea ca tranzactia se poate finaliza doar in conditiile renuntarii la intretinere, chiar mi-a si aratat un draft de opinie notariala care trebuie completat pentru banca si cu specificatia clara ca nu se poate lua in garantie imobilul atata timp cat
batrana traieste. Offf tare greu e...
Doresc sa cumpar un apartament prin programul Prima Casa. Am fost la notar sa facem antecontractul si am intampinat probleme din partea notarului referitor la actele de proprietate ale apartamentului. Se pare ca vanzatorul a cumparat apartamentul de la fostii proprietari care l-au dobandit printr-un contract de intretinere. Pe langa contractul de vanzare cumparare, vanzatorul actual a aratat notarului contractul de intretinere al fostilor proprietari si o declaratie data de batrana intretinuta cum ca este de acord cu vanzarea apartamentului. Dar notarul a zis ca pentru el acea declaratie este nula (desi a fost data tot la notar) si cat timp traieste batrana contractul de intretinere poate fi atacat in instanta. Am fost la alt notar care a zis ca din punctul lui de vedere acea declaratie este valida si nu are cum sa atace in instanta vanzarea cumpararea din moment ce a fost de acord. Se poate indrepta doar asupra intretinerii dar nu si asupra vanzarii. La banca cand am intrebat au fost destul de evazivi, au zis ca ei se bazeaza pe opinia notariala si daca notarul zice ca e in regula nici ei nu se opun. Intrebarea mea este: eu ce fac acum? sa ma iau dupa primul notar si sa renunt la cumparare? sa ma duc la al doilea notar si sa risc totusi ca dosarul sa fie respins de banca in cele din urma?
Multumesc. E o idee buna.