avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Activitate aurel79

Activitate aurel79

buna! in aprilie 2013 am depus o plangere la politie pentru lovire si alte violente si distrugere, am depus certificat medico legal 15 zile si politia a fotografiat distrugerea in martie 2014 am mai depus o plangere pentru lovire cu 45 zile provocate tot de aceiasi persoana. in decembrie am trimis o scrisoare prin intermediul postei primului procuror cerand ca acea pesoana sa fie trimisa in judecata insa nici pana astazi nu am primit raspuns.. mentionez ca pana acum nu am avut posibilitatea de a angaja un avocat iar acum nu sunt in tara si nu pot merge. cum as putea proceda ca aceste dosare sa fie trimise spre judecare. persoana din cate am inteles eu are relatii si bani si cred ca cu ajutorul anumitor persoane tine dosarele in parchet pentru a se prescrie..
Răspuns la discuția Interpretare sentinta penala
imi raspunde cineva mai p clar? vrun articol...
eu mai am un dosar p rol, daca il prelungesc 6 luni, mai pot primi o suspendare? pt k nu mai zice nimik de 2 ani termen de incercare..
dar nu scrie nimik de 2 ani..
Era cu suspendare... dar acum, se va face puscarie?
Aha.. si cat timp trebuie sa nu am nici o problema- 6 luni?

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Solutia pe scurt: În baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod de procedură penală admite apelul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria .... împotriva sentinţei penale nr. 289 din 28.04.2014 a Judecătoriei .... Desfiin?ează în parte sentinţa apelată şi în rejudecare dispune: În baza art. 86 alin. 1 OUG 195/2002 cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod de procedură penală, art.74 lit. c Codul penal din 1969, art. 76 lit. e teza I Codul penal din 1969 şi art. 5 alin. 1 Cod Penal condamnă inculpatul ........, la o pedeapsă de 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”. În baza art. 71 Codul penal din 1969 aplică inculpatului apelant pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza a II a, lit. b Codul penal din 1969. În baza art. 71 alin. 5 Codul penal din 1969 suspendă executarea pedepselor accesorii pe durata suspendării condi?ionate a executării pedepsei închisorii. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate care nu sunt în contradicţie cu prezenta decizie. În baza art. 275 alin. 3 Cod de procedură penală cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului, din care suma de 200 lei reprezentând onorariul avocatului desemnat din oficiu se înaintează din fondul Ministerului Justiţiei în fondul Baroului Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, imi poate explica cineva mai pe clar?
Răspuns la discuția Provocare
agresiune.. pt asta sunt legi.. eu mai tare cred k el a asteptat si a premeditat fapta.. daca era ma lovea p loc.. pana la urma e o fata, nui nevasta nimanui..
Discuție Provocare
daca eu ma intalnesc cu fosta prietena intro discoteca si ea e cu prietenul el, dansez un dans, stau de vb, incerc sa o sarut trec cateva minute apoi sunt amenintat si lovit de el, asta inseamna art73 litera b?
Răspuns la discuția Vatamare corporala
da.. normal sunt 20 luni... uneori uit d dosar, la noi e un orasel mai mic, nu am vrut sa ma implic prea tare sa se zica, ca umblu dupa banii lui.. am lasat legea si organele sa faca cum stiu.. insa mi se pare ciudat sa treaca asa mult timp si sa nu fiu chemat macar la o discutie..
dar cum se iau in considerare? minimu pedepsei sau maximu.. de exemplu evaziune de la 6 luni la 18 ani.. cum se prescrie daca pedeapsa nu este data