avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Activitate cm_1958

Activitate cm_1958

Buna ziua ,
Detin un teren agricol si doresc sa fac cadastru + intabularea lui. Am cerut la Primaria unde este arondat terenul , planul parcelar si mi s-a raspuns oficial ca tarlaua/sola unde am acest teren nu are plan parcelar. M-am interesat ce pot sa fac la diverse firme de cadastru si mi s-a raspuns ca pot face un cadastru cu un nr. provizoriu. Totusi mi s-a raspuns ca ar fi dificil de realizat cadastrul deoarece in final OCPI-ul ar putea sa NU aprobe documentatia si mai mult Primaria trebuie sa-si dea acordul. Rog pe aceasta tema daca se paote dezvolta o parere. Multumesc.
Buna ziua ,
Ref. la terenurile de curte care fac obiectul impropietarii in baza unei sentinte civile definitive si irevocabile , sentinta ce obliga Prefectul sa emita Ordinul Prefectului pentru terenul ce este granituit , doresc sa pun urmatoarea intrebare:
in urma cu 2 ani mi s-a emis prin Ordinul Prefectului 120 mp teren din care 70 mp sub casa si 50 curte. Casa cumparata in baza legii 112/1996.
Anul acesta fostul proprietar a dat in judecata Primaria , Prefectura si pe subsemnatul pentruca la interval de 7 luni de la emiterea titlului meu de proprietate Primaria i-a retrocedat aceasta portiune de 50 mp de curte tot in baza unei decizii civile definitive si irevocabile. Mentionez ca sentinta mea a fost data inainte de cea a fostului proprietar
Mentionez ca pe acest teren se afla utilitatile casei mele : camin canalizare , camin apa , bransamente.
Doresc sa aflu un punct de vedere cu privire la aceasta speta.
Toate constructiile : bransamente apa , canalizare , ingradire tere, ( gard ) s-au facut cu autorizatii de constructie emise de Primarie. Adica LEGAL.
Intrebare : exista posibilitatea ca aceasta curte sa fie retrocedata atata timp cit de 2 ani platesc impozit , terenul fiind intabulat , etc.
Inca un amanunt tehnic : la procesul pe care l-am avut cu 4 ani in urma si unde instanta a obligat Prefectura sa emita Ordinul Prefectului ptr. improprietarire , s-a executat si o expertiza tehnica in care s-a demonstrat ca acest teren-curte este necesar pentru o buna gospodarire a imobilului.
Cu deosebit respect.
Buna ziua ,
in urma cu 2 saptamani , sotia mea a depus la ITM Constanta , dosarul de pensie ( anticipata/anticipata partiala ).
La dosar s-au depus toate actele care au fost solicitate si mai mult 2 (doua) adeverinte cu privire la anii de grupa a II a. In momentul predarii dosarului , a fost pusa sa semneze ca aceste adeverinte nu se vor lua in calcul deoarece sotia mea este de profesie economist. Totusi , am aflat alte persoane au dat in judecata ITM Constanta si au cistigat procesul. Avocati , bani cheltuiti , etc , etc.
Totalul anilor de grupa a II a : 5 ani.
Intrebarea mea este : se schimba punctajul in ceea ce priveste valoarea pensiei daca se iau in calcul acesti ani de grupa a II a ? si care este temeiul legal de ITM Constanta nu ia in calcul aceste adeverinte eliberate de societati lichidatoare.
Multumesc.
Discuție Legea 17/2014
Buna ziua ,
Cu privire la Legea 17?2014 privind unele masuri de reglementare a vanzarii-cumpararii terenurilor agricole , doresc sa intreb urmatoarea :
cind se va notifica Primaria si arendasul in vederea informarii intentiei de vanzare a terenului agricol proprietate , dupa aparitia Normelor metodologice la Legea 17/2014 sau se poate notifica si inaintea aparitiei acestor norme ; si daca dupa 30 zile de la instintare , nimeni nu este interesat de a cumpara , mai este necesar ca Primaria sa emita adeverinta pentru a putea vinde ?
Discuție
Buna ziua ,
Ref. Legea 17/2014 si normelor metodologice pentru aplicarea Titlului I din Legea nr.17/2014 , cu respect doresc o mica informatie din partea dvs.
Detin un teren agricol si doresc sa-l vand. Am notificat Primaria pe raza caruia se afla terenul cit si societatea comerciala ( arendasul ) printr-o Notificare privind intentia de vanzare. Am stipulat in baza caruia legi fac aceasta notificare cit si datele tehnice ref. la terenul respectiv : amplasament , calitate , pret . Intrebarea este : dupa trecerea celor 30 zile de la trimiterea notificarii , in cazul in care nu primesc un raspuns din partea Primariei cit si arendasului , mai este necesara adeverinta din partea Primariei ptr. liberul la vanzare ?
Cu stima .