avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ref. Grupa a II a de munca si dosarul de pensie.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ref. Grupa a II a de munca si dosarul de pensie.

Buna ziua ,
in urma cu 2 saptamani , sotia mea a depus la ITM Constanta , dosarul de pensie ( anticipata/anticipata partiala ).
La dosar s-au depus toate actele care au fost solicitate si mai mult 2 (doua) adeverinte cu privire la anii de grupa a II a. In momentul predarii dosarului , a fost pusa sa semneze ca aceste adeverinte nu se vor lua in calcul deoarece sotia mea este de profesie economist. Totusi , am aflat alte persoane au dat in judecata ITM Constanta si au cistigat procesul. Avocati , bani cheltuiti , etc , etc.
Totalul anilor de grupa a II a : 5 ani.
Intrebarea mea este : se schimba punctajul in ceea ce priveste valoarea pensiei daca se iau in calcul acesti ani de grupa a II a ? si care este temeiul legal de ITM Constanta nu ia in calcul aceste adeverinte eliberate de societati lichidatoare.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:33, 3 Mai 2016
1. Actele nu au fost depuse la ITM ci la Casa de Pensii.

2. Este posibuil ca la Casa de Pensii sa existe niste dispozitii cu caracter intern pe care noi nu le cunoastem.

3. - Nu trebuia ca sotia dvs. sa semneze acele acte prin care renunta la luarea in calcul a perioadei de gr. a II-a de munca.
- Trebuia sa i se arate baza legala pentru semnarea acelor acte.

4. - Poate sa dea in judecata Casa de Pensii la Tribunalul judetean.
- Pentru cei 5 ani lucrati in gr. a II-a de munca i se poate mari punctajul de pensie cu 25%, numai pe acea perioada.
In instanta va trebuie sa probeze faptul ca functionarii casei de opensii au indus-o in eroare cand a semnat acel document prin care renunta la luarea in considerare a adeverintelor de grupa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata partiala rududoo rududoo [b]1 Daca depun Dosarul de pensionare anticipata partiala pe data de 3 sau 4 iunie 2010, si pana la aceasta data nu vor aparea in Monitorul Oficial noile ... (vezi toată discuția)
Când pot beneficia de recalcularea pensiei conform legii 351/2022 ... Lucian Rimniceanu Lucian Rimniceanu Cînd pot beneficia de recalcularea pensiei conform legii 351/2022 Menționez că am lucrat în Gr 1 de muncă 14 ani și 6 luni. (vezi toată discuția)
Calcul pensie janblanaru janblanaru Am pensie de invaliditate gr 3, sunt angajata cu 1/2norma,am depus adeverinte care insumeaza 20 ani de munca in gr.2 si din care se recunsc doar 16 ani ... (vezi toată discuția)