avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 17/2014
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 17/2014

Buna ziua ,
Cu privire la Legea 17?2014 privind unele masuri de reglementare a vanzarii-cumpararii terenurilor agricole , doresc sa intreb urmatoarea :
cind se va notifica Primaria si arendasul in vederea informarii intentiei de vanzare a terenului agricol proprietate , dupa aparitia Normelor metodologice la Legea 17/2014 sau se poate notifica si inaintea aparitiei acestor norme ; si daca dupa 30 zile de la instintare , nimeni nu este interesat de a cumpara , mai este necesar ca Primaria sa emita adeverinta pentru a putea vinde ?
Apreciez ca, odata intrata in vigoare Legea nr. 17/2014, trebuie respectata (cu sau fara Norme de aplicare), asa ca trebuie sa notificati Primaria avand in vedere intentia dvs. de vanzare a terenului agricol! Referitor la ultima dvs. intrebare, va sfatuiesc sa intrebati si un notar ce acte va mai trebuie ptr vanzare si, daca printre acestea, intra si adeverinta de care faceati vorbire!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donație teren extravilan, se aplică legea 17/2014? nea_marin nea_marin Bună ziua, Din informațiile pe care le-am găsit eu, donațiile nu fac obiectul legii de mai sus însă notarul pe care l-am consultat mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Cum se poate face schimb de terenuri după ce au fost emise certificatele de moștenitor, astfel încât și în acte să se producă transferul de proprietate? andrei_70 andrei_70 In urma decesului parintilor se dezbate succesiunea si fiecare copil primeste prin partaj voluntar partea sa din mostenire. Dupa cativa ani cele 2 surori vor ... (vezi toată discuția)