avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Activitate CHMarius

Activitate CHMarius

Buna ziua,

Un coleg de servici a fost internat recent pentru ca scuipa sange si a fost depistat cu TBC.
Firma la care lucrez omite subiectul..ei zic ca nu e confirmat inca..chiar daca noi(colegii) am aflat de la persoana in cauza xa are TBC.
Intrebarea mea este :
Firma, nu este obligata prin lege sa plateasca testul la toti care am intrat in contact cu persoana respectiva?
Din cate am vazut este destul de costisitor 400-500 ron.
Răspuns la discuția Inselatorie
Da , spray ul este in posesia politiei, dar apar si amprentele mele pe el cand l am aruncat pe scari

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca situatia de fapt este asa cum o prezentati si depune plangere penala impotriva dvs, se poate face vinovat de savarsirea infractiunii de ”inducerea in eroare a organelor judiciare”. Angajati-va avocat si stabiliti impreuna cu acesta strategia apararii.
A ridicat politia spray-ul?

Discuție Inselatorie
Buna seara ,

Va rog sa ma ajutati cu o informatie .
De curand am avut o altercatie verbala cu un vecin , iar cand l am vazut cu spray lacrimogen in mana ,l-am imbrancit sa il iau .
Toata actiunea a fost in liftul blocului.
I am aruncat spray ul pe scari si am intrat in casa.
Individul a chemat politia , iar cand au sosit organele de ordine el a facut pe victima, intre timp a dat pe scara cu spray care a declarat ca este al meu si ca l-am folosit pe el. In plus avea si un ochi vânat care nu l-am invinetit eu. Cu sigurata sa auto mutilat.

Ce se poate intampla in situatia asta (cred ca a scos si certificat medico legal , el vrea sa imi faca rau sub orice forma).

Cum pot dovedi ca acel spray a fost al lui , nu l-am folosit eu si nu l-am lovit in fața?

Va multumesc
Salutare ,
Sunt in concediu in Romania si azi am gasit in parbriz o amenda de parcare abuziva de la politia locala. Sa ma prezint la sediul x .
Masina e cu numere de anglia . Care e procedura, regulamentul in caz ca nu ma prezint ?
O sa imi trimita amenda in anglia ?
Răspuns la discuția Buletin cu numele vechi
Salutare , revin cu rezolvarea situatiei in care am fost ( destul de tarziu ,dar ma ocup de pregatiriile pentru nunta). Am trimis certificatul original prin posta si am fscut plata de 35 lire pe gov ( nu 75 sau 100 nush cat ia colegii nostrii care au birou deachis). L- am primit in 3 zile , am mers intr-un oras apropiat unde a fost caravana pentru titlu de calatorie. Am avut certificatul de nastere apostilat, 2 poze tip pasaport , copie dupa buletinul meu si al sotiei ( sotia cu buletinu vechi,numele vechi). Mi-au dat titlul de calatorie pentru bebe,si am pornit la drum. Ne-am stresat degeaba. Pe nimeni nu interesa buletinul , titlul , a cui ii copilul..nimic. am dat buletinele la 3 adulti care eram in masina si cautam in mapă titlul, mi a dat buletinele inapoifara sa mai verifice nimic. Eu i am intrebat daca nu trebuie sa verifice certificat de nastere , titlu de calatorie..nimic. putea sa fie copilul oricui pentru ca nu mi au verificat nimic. Cu alte cuvinte am ajuns cu bine in tara si cu buletinul sotiei pe numele vechi.

Ares-3 a scris:

La consulat veți primi / trebuie să primiți titlu de călătorie cu numele mamei din cartea de identitate - sper să nu fie probleme pentru că nu coincide cu numele ei din certificatul de naștere al copilului.

Odată ajunși în țară va trebui să transcrieți la Starea civilă ambele certificate, ca să primiți certificate românești și să-i puteți face celui mic pașaport. Sper să vi le primească pe amândouă odată și să nu fie probleme din cauza numelui din certificatul de naștere. M-aș bucura dacă ne-ați spune cum rezolvați.



Răspuns la discuția Buletin cu numele vechi
Buna ziua,

Certificat de casatorie englez.
Certificatul de nastere l am facut saotamana trecuta tot englez si acolo iti pune ce nume vrei la parinti. Noi am ales sa punem numele meu si la mama , dar buletinul il are pe numele vechi. In o saptamana nu reusim sa il schimbam .

Ares-3 a scris:

Bună ziua,

Unde v-ați căsătorit, la consulat? Aveți certificat de căsătorie românesc?
Dacă da, să-și schimbe întâi soția numele: depuneți actele pentru transcrierea certificatului de naștere doar după ce are noua carte de identitate

Buna ,
Eu si sotia ne am casatorit in UK recent inainte sa se nasca fetita. Buletinul ei nu am reusit sa il schimbam si vrem sa ne intoarcem in Romania saptamana viitoare cu mașina. Certificatul de nastere la fetita a fost complectat dupa numele meu de familie si la mama chiar daca ea inca are buletinul cu numele de fata. O sa avem probleme pe traseu daca avem la mana certificatul de casatorie , dar buletinul ei cu numele vechi si la fetita certificatul de nastere , dar la mama cu numele meu de familie ?
Răspuns la discuția Sechestru auto
Da este incheiat de Executor Judecatoresc,dar intrebarea mea este daca nu platesc acum pe loc..imi scoate masina la licitatie automat ? imi scrie undeva in procesul verbal " declaram sechestrat acest AUTOTURISM. " Acest proces-verbal se comunica politiei rutiere,pentru a proceda la ridicarea certificatelor de inmatriculare si a cartilor de identitate a autoturismului. " Isi scot automat banii din autoturism,iar daca nu..cat timp mai am aproximativ pt aceasta plata sa nu pierd masina ?
Discuție Sechestru auto
Buna ziua,

Figurez cu o datorie mai veche la un magazin de piese auto,iar acum am primit un " Dosar executional " prin care se anunta faptul ca masina care este pe numele meu e sechestrata. Imi cere sa le duc cartea de identitate a masinii si talonul. Datoria care este mentionata si in procesul-verbal este de 1.610,4 ,iar masina valoreaza mult mai mult. Ce inseamna acest sechestru? Imi scot masina la licitatie pentru recuperarea acestei sume? Daca ma duc cu banii pot sa inchei aceasta problema fara predarea documentelor auto? Astept un raspuns cat mai curand posibil.

Va multumesc.