avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Activitate JanineC

Activitate JanineC

Răspuns la discuția Poprire, cont nou la alta banca
Multumesc. Nu se urmareste fentarea judecatorului si nici datoria, ci doar nu se doresc mai multe probleme decat exista-adica plata de 2 ori a datoriei-o data prin intermediul angajatorului si din nou prin intermediul bancii-mai ales ca banca nu este obligata sa investigheze de unde provin banii din contul respectiv, desi stiu mereu ca e vb de salariu. Apoi urmeaza o serie de drumuri inutile si timp pierdut pt rezolvarea situatiei, timp in care persoana respectiva ramane fara banii necesari supravietuirii. In consecinta, consider ca cea mai simpla cale este deschiderea unui alt cont, in alta banca, timp in care se informeaza judecatorul ca poate incasa cei 30% lunar din salariu de la angajator pt ca s-a reluat activitatea. Nu stiu daca m-am facut inteleasa. va rog sa ma corectati.
Credit neplatit la timp care a dus la executare silita si proprirea contului bancar-persoana fizica. Daca se deschide un alt cont bancar la o alta banca din Romania, noul cont va fi si el blocat? O adresa de proprire pe numele unei persoane se trimite tuturor bancilor din Romania??????? Intrebarea mea tine fix de procedura bancara, de datorii oricum stim cu totii ca nu scapam. Multumesc.
Răspuns la discuția Poprire cont salariu
Multumesc pt raspuns. Contul meu de salariu nu a fost blocat de catre Anaf. Am citit undeva ca proprirea se trimite tuturor bancilor si daca persoana in cauza deschide un nou cont, automat dupa deschiderea acestuia va fi blocat.( adica persoana figureaza undeva n sistem ca datoreaza o suma de bani) De altfel, poate fi o prostie, nu sunt sigura daca informatia este corecta.
Buna ziua. Am contul de salariu blocat, un cont de salariu, care astazi apare cu minus suma datorata. Asta s-a intamplat in urma cu aproximativ un an, timp in care eu am fost in strainatate si deci nu am obtinut venituri pe teritoriul Romaniei. Voi reveni in tara si urmeaza sa imi reiau serviciul in cadrul aceleiasi firme, si deci voi incasa salariul in aceeasi banca, nu neaparat acelasi cont. Nu intentionez sa fentez datoria, proprirea va veni oricum. Intrebarea mea este daca imi deschid un alt cont, la o alta banca va figura si el blocat? Daca voi folosi acelasi cont, care astazi este blocat, ce suma mi se retrage din salariu, sau pur si simplu tot salariul meu se va duce in cuantumul datoriei?
Buna ziua,

Doresc in curand sa infiintez un P.F.A. Cunosc cateva detalii, dar sunt novice in domeniu si as dori sa stiu care ar fi pasii de urmat in acest sens. Am intentia sa imi desfasor activitatea in comercializare cosmetice si as incepe asta intr-un stand micut dintr-o piata. Cui ar trebui sa ma adresez pt inchirierea unui astflel de stand, in asa fel incat ca totul sa fie legal. Ma sperie expesia =mafia pietelor=.
Multumesc.