avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Activitate marii_loon

Activitate marii_loon

Discuție Anulare amenda
Buna ziua,

Am primit 5 amenzi taxa pod Fetesti pentru un autoturism înstrăinat in anul 2013.Acasa nu am primit procecesele verbale,in schimb acestea au aparut la admninistratia financiară unde am fost nevoit sa le plătesc deoarece la acel moment vroiam sa radiez o alta masina pentru vanzare si nu se putea altfel.
Întrebarea mea este cum as putea sa recuperez banii pe aceaste amenzi.Unde trebuie sa ma adresez pentru anularea si recuperarea banilor (800 lei).Va multumesc!
Buna seara,
În anul 2008 am plătit taxa de mediu pt un autovehicul si am vazut la tv ca se poate recupera valoarea de la anaf dar nu mai am niciun document nici măcar chitanța.Cum as putea totusi sa depun cerere pt restiuire?
Mentionez ca masina am vandut-o.
Discuție Mostenire
Buna seara,
Va rog sa-mi spuneti care sunt drepturile soției in cazul in care sotul a decedat iar la momentul decesului sotului casa in care stăteau era mostenirea sotului împreună cu fratele din partea părinților. Nu este bun dobândit împreună cu sotia,mai mult decat atat nu este succesiunea efectuat a după moartea părinților celor doi frati.
Adica fratele rămas in viață trebuie sa împartă apartamentul mostenire de la părinții sai cu sotia fratelui decedat?
Mentionez ca nu au avut copii.
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti care va fi indemnizatia de crestere copil daca am facut prelungire de la 1,la 2 ani copil cu handicap?eu am optat pt 1 an iar indemnizatia era 2000 lei.Va fi aceeasi valoare?multumesc
Buna ziua,

Sunt mamica unui baietel in varsta de 7 luni care s-a nascut cu o malformatie genitala numita hipospadias gradul 3 si as vrea sa aflu daca pentru aceasta malformatie(afectiune) se poate prelungi concediul de crestere copil pana la varsta de 3 ani.Mentionez ca vom avea nevoie de 2 interventii chirurgicale in perioada aceasta incepand cu varsta de 1 an.Dosarul initial l-am depus pentru 1 an.
Buna ziua,

Am un spatiu comercial pe care as dori sa-l inchiriez unei persoane pentru a deschide un magazin alimentar dar aceasta persoana doreste sa deschida firma pe adresa aceasta,asociatie familiala.
Intrebarea mea este:
Este normal sa-mi ceara actele propietatii(copii) inainte de a incheia contractul de inchiriere?(contractul de vanzare cumparare si extras de carte funciara)
este posibil sa se foloseasca de aceste documente in alt scop?

Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
intrebarea este daca in primul an voi primi 85% din salariul meu(2100 net),iar in al doilea an 1200 lei?sau pe toata perioada de 2 ani primesc 1200 lei?
buna ziua,

Daca optez pentru concediu de crestere copil pe o perioada de 2 ani voi primi maxim 85% din veniturile nete dar maxim 1200 lei pe toate perioada de 2 ani,sau in primul an voi primi 85% dar maxim 3400 lei.Salariul meu este de aprox 2100 lei.
Răspuns la discuția Concediu medical
Multumesc pentru raspus.Deci daca vor declaratia sa mearga ei la medic s-o solicite,nu este obligatia mea.
Buna seara,

va rog sa-mi spuneti daca declaratia pe proprie raspundere privind domiciliul in cazul in care esti in concediu medical se depune la angajator.
Am anuntat ca sunt in concediu medical,le-am transmis o copie dupa medical dar mi se solicita si aceasta declaratie.Eu am completat-o dar a ramas la medic.