avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Activitate Andaluna Bogdan

Activitate Andaluna Bogdan

alexandranita a scris:

in cazul meu,fapta ilicita exista..dar nu exista vinovatie...


Exista neglijenta, ceea ce e suficient pentru antrenarea raspunderii civile delictuale. Nu confundati vinovatia cu intentia.
alexandranita a scris:

mie astazi ofiterul la care am depus plangerea mi a zis ca patronul m ar putea acuza de gestiune frauduloasa, desi eu am vazut ca legislatorul stipuleaza ca latura subiectiva sa fie cu intentie sau intentie indirecta...dar pe raspundere civila, nu inteleg eu..ar avea sort de izbanda impotriva mea daca eu demonstrez ca exista un dosar penal in lucru pt inselaciune???


Raspunderea penala e una si cea civila, care se angajeaza chiar pentru imprudenta sau neglijenta, e alta
Intradevar ar fi suficienta ranirea, insa din circumstantele redate, fapta de parasire a locului accidentului nu indeplineste conditiile de tipicitate
Pentru 5 zile de ingrijiri medicale nu intrati in sfera penala. Platiti-i 100-200 de lei pentru fiecare zi, incheiati o tranzactie si asa va puneti la adapost si de vreo actiune civila in raspundere civila delictuala.
Subscriu la cele scrise de colega, mai sus. Notificarea trebuie neaparat sa o trimiteti prin executor judecatoresc, in care sa-i acordati 30 de zile pentru evacuare si eventual solicitarea de a plati chiria exigibila. In ziua expirarii celor 30 de zile, introduceti cererea de evacuare la instanta in circumscriptia careia se afla imobilul, taxa de timbru 100 de lei. Solicitati ajutorul unui avocat pentru redactare si reprezentare in instanta, pentru a nu face greseli care sa amane eliberarea spatiului pana prin iarna.
Depinde cand anume in 2009, avand in vedere ca suntem deja un 2014. Puteti obtine si dobanda legala sau chiar cea fiscala (pana la momentul restituirii), care are un cuantum mai mare. Pentru obtinerea restiturii, e nevoie sa parcurgeti o procedura administrativa, cat si una judiciara.
Răspuns la discuția Divort dupa 25 de ani de casnicie
In situatia in care divortul s-ar pronunta din vina exclusiva a sotului parat, ati putea beneficia de o prestatie compensatorie, avand in vedere ca e vorba despre o casatorie de cel putin 20 de ani, tinand cont si de fapul ca ar exista un dezechilibru pe care divortul l-ar crea in privinta conditiilor dumneavoastra de viata, precum si prin raportare la resursele sotului din momentul divortului. O astfel de prestatie poate fi acordata si sub forma unei rente viagere. Avand in vedere ca nu aveti o incapacitate de munca, prestatia compensatorie ar ramane singura varianta.