Initial vorbisem cu un contabil, dar nu vroia sa facem contract si m-am gandit ca in caz de ceva greseli eu voi raspunde pe greseala lui, el nefigurand niciunde .. si m-am aventurat eu crezand ca e usor dupa ce am citit forumurile.
Am 2 intrebari destul de urgene si as dori ajutorul dvs:
1. Am efectuat cu cardul PFA-ului (neplatitor de TVA, domeniul agricol)cheltuieli personale la hypermarketuri, malluri si nu am bonul. Intrebarea este daca se trec in RJIP?
2. Am trimis din acest cont de cateva ori sume de bani unor persoane fara a avea vreo legatura cu activitatea firmei, din nou in interes personal si nu stiu daca se trec sau nu in registru.
Mi-am dat seama pe parcurs ca am facut o tampenie, dar acum sunt in dilema daca acestea se trec sau nu in RJIP?
Am un PFA si imi tin singur contabilitatea. Am f multe nelamuriri. Una din ele este daca se trec sumele de 0.01 lei? Este ceva dobanda din banca. De asemenea mai am 0.03 lei un comision de interogare sold. Am foarte multe lunar si ma intrebam daca si astea sunt obligatorii sau le pot trece cu vederea? Multumesc
Buna, am un PFA si imi tin singur contabilitatea.
Problema e ca am introdus din greseala in anul 2013 o factura din 2014. Am sesizat greseala, am taiat cu o linie si am trecut mai departe la urmatoarea factura. Am aflat ulterior ca ar fi o problema pt ca in acel camp n-am mai trecut nimic. Iar la nr. crt am trecut mai departe. Greseala fiind la pozitia 20, am taiat-o cu o linie si urmatoarea factura am pus-o la pozitia 21. Practic am sarit peste o pozitie, trebuia scris din nou nr 20? Este ok sau ce trebuie facut?
Tatal meu locuieste in alta tara dar masina lui e la mine cu toate actele acesteia. Vreau sa plec din tara dar nu stiu daca am neaparat nevoie de procura sa pot iesi. El neffiind in tara nu o pot face. Am inteles ca se poate iesi si fara daca suntem rude de gradul I. Eu in buletin am alt nume