Buna Tuturor,
din ce stiti voi administratorul societatii ( =asociat unic in cazul meu) poate sa fie angajat la firma sa? mai mult poate sa fie angajat ca si contabil in cazul in care are studii adecvate?
Va multumesc!
Va multumesc de raspuns si amabilitate. Daca va rog puteti sa Imi trimiteti un model de foaie de parcurs pe care o utilizati dvs si respective un model de centralizator? Multumesc.
Numai bine!
Buna ziua,
detin o soietate mica care efectueaza comert en gros. Avem pe firma o masina de transport, iar lunar achizitionam benzina ( maxim 400-500 lei luna) pentru nevoile curente ale societatii ( transport la client, diverse drumuri prin oras); La achizitia de benzina fac inregistrarea 3022 = 401;
Intrebare: ce documente trebuie sa avem pentru a putea face bon de consum pe benzina si a trece astfel benzina pe cheltuiala ? ( 6022 - cheltuiala cu combustibil = 3022)
Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
as avea urmatorul caz:
suntem o societate de comert en gros si avem inregistrate in contabilitate niste datorii vechi ( din anii 2007, 2008) catre diversi furnizori ( sume marunte). Nu s-a mai tinut legatura cu furnizorii respectivi.Intrebarea este: cand se pot prescrie aceste sume, care este inregistrarea contabila pe care o facem si in baza carui document as putea face aceste prescriptii? Identic avem caz pentru client neincasati vechi din anii 2007, 2008.
Va multumesc, si am apreciat intotdeauna promptitudinea si profesionalismul dumneavoastra.
Buna Ziua, am urmatorul caz:
Societatea mea realizeaza comert en gros. S-au achizitionat si inregistrat pe materiale consumabile ( cont 3028) urmatoarele : tamplarie PVC, Pal, Blat bucatarie, Teava , fiecare factura cu sume de maxim 500 lei; Acestea ( tamplaria, blatul de bucatarie, teava , pal) au fost montate de catre angajatii societatii la sediul societatii; Intrebarea mea este: pot sa dau in consum ( pe baza de bon de consum) aceste materiale consumabile si astfel sa le trec pe cheltuiala? Daca da, bonul de consum trebuie sa il intocmesc in baza unei decizii a administratorului de montare a diverselor materiale sau intocmesc pur si simplu bonul de consum fara o astfel de decizie?
Va multumesc.
Mihaela
va multumesc pentru raspuns.
1. Daca va rog, tot cu privire la acest subiect :
1. Pe veniturile din subventii aferente cheltuielilor de consultanta ( cheltuieli care nu sunt incluse in active imobilizate- investitii ) se plateste impozitul de venitul microintreprinderii de 3%? , adica aceste venituri din subventii aferente cheltuielilor de consultanta sunt venituri din subventii pentru investitii [ caz in care se impoziteaza 3%] sau venituri din subventii pentru exploatare [ caz in care nu se impoziteaza 3%]
2.Caz:
- daca masina achizitionata prin subventie este data in functiune in luna oct
- am inceput amortizarea masinii in luna Noiembrie,
- subventia am incasat-o in luna decembrie,
Intrebare:
- trecerea pe venit a procentului aferent subventiei din amortizarea masinii se face incepand cu luna decembrie ( incluzand pe venit procentul corespunzator de amortizare al masinii cumulat din luna NOV si DEC)
sau
- trecerea pe venit se realizeaza incepand cu luna IANUARIE ( subventia am incasat-o in decembrie) incluzand pe venit in ianuarie - procentul corespunzator de amortizare al masinii cumulat din luna NOV , DEC si IANUARIE)
3. Daca fac rectificativa 710 la declaratia 100 aferenta lunii decembrie cu impozitul pe cota parte din venitul din subventie , penalitatile pentru neplata la timp a impozitului cum le declar si cum le platesc?
Va multumesc mult mult!
Buna Ziua,
sunt noua pe Avocat NET , deci va rog sa imi scuzati unele omisiuni/greseli daca apar.
Am urmatorul caz:
- societatea mea a incasat o subventie pentru programul piata in decembrie 2013. Subventia a fost acordata pentru : achizitie masina si cheltuieli de consultanta. Cheltuiala cu masina si consultanta s-au facut in nov 2013 respectiv sept 2013, iar subventia s-a incasat prin trezorerie abia in decembrie 2013.
Am trei intrebari:
1. Din ce luna incep sa trec pe venituri cota parte aferenta subventiei pentru masina? Mentionez ca masina este data in folosinta din Nov 2014.
2. Cand si in ce procent trec pe venituri subventia aferenta cheltuielilor cu consultanta?
3. Avand in vedere ca societatea a incasat subventia in luna dec 2013, trecerea pe venituri cota parte se face incepand cu dec 2013 sau din luna urmatoarea incasarii venitului , adica in cazul meu IANUARIE 2014?
PS. Am nevoie de aceste raspunsuri pentru a inchiea bilantul la dec 2013 .
Va multumesc anticipat