avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Activitate adrianaion

Activitate adrianaion

Buna ziua .Sotul,pentru a fi angajat in functia de director zona-firma care produce si distribuie produse alimentare- i s a solicitat garantie imobiliara.
In acest contract de garantie imobiliara este trecut un text care mi se pare de o mare importanta si nelegal.
Textul este astfel garantul este de acord in cazul in care se constata ca s-au rpodus pagube prin activitatea desfasurata sa treaca la executarea de indata ,garantul renuntand la beneficiul de discutiune si diviziune,precum si la orice exceptie si cale de atac indreptata impotriva deciziei de executare silita.

va rog sa imi explicati la ce drepturi am renunta atat eu.cat si sotul meu.

Multumesc
Răspuns la discuția DEZBATERE SUCCESIUNE
Mulțumesc
Răspuns la discuția DEZBATERE SUCCESIUNE
Mulțumesc!
Răspuns la discuția DEZBATERE SUCCESIUNE
Mulțumesc!
Buna ziua.Ar fi multe spus ,dar incerc sa fiu cat concisă.Tatăl meu a decedat acum 3 luni,iar in urma cu multi ani s-a recasatorit cu o femeie exttrem de avara si rea(am avut o copilarie de coșmar).Pentru a se razbuna pe mine,a intocmit acum un an un act de vanzare cumparare pe nepotul meu .Ea nu doreste sa faca succesiunea la notar.Care sunt pasii si daca pot cere sa fie anulat acel act avand in vedere ca nepotul meu nu avea cum sa castige o suma de minim 80 000 euro in trei luni de la implinirea varstei de 18 ani.Vă rog sa ma indrumati ce trebuie sa fac prima data pentru a deschide succesiunea la tribunal si cat timp am pentru a face acest lucru. mulțumesc
[ link extern ]
aveti aici un link cu un calculator de salarii
completati dvs ..sper sa va fie de folos!
faceti sesizare la OPC! si eu am patit asa cu CEC-ul(mi-au lasat intentionat o suma f mica pentru a nu inchide acel depozit)-iar banca sa isi poata trage acel comision de 2.5 ron lunar.
bineinteles,angajatele bancii dadeau vina tot pe mine ca nu as fi solicitat lichidarea depozitului.
am avut noroc ca mi s-a raspuns in timp util ..
Răspuns la discuția Succesiune -drept nepot
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform articolului 1.103 din Noul Cod civil, dreptul de opţiune succesorală se exercită în termen de un an, în principiu, de la data decesului. Timp de un an, moştenitorii pot declara că acceptă sau renunţă la moştenire.

Deci termenul de un an este pentru acceptarea moştenirii, nu pentru dezbaterea succesiunii. Dezbaterea succesiunii este imprescriptibilă, deci poate fi făcută oricând, indiferent cât timp a trecut de la data decesului defunctului.


mergeti la un avocat!
respectiva cunostinta este director zona -si chiar si contabilul,soferul...TOTI....au aceste garantii depuse....considerati ca este legal?! toti se tem sa faca sesizare stiind ca vor pierde locul de munca!X-(
sa stiti ca nu numai la banca se practica acest lucru....am o cunostinta care a trebuit sa isi puna ipoteca parte din teren in limita unei sume stabilite de compania la care a fost angajat.acesta era o conditie obligatorie pentru a fi angajat!!