Mama mea lucreaza din anul 2005 pentru o fosta banca 'comunista' al carei nume s-a schimbat recent dar apartine tot statului roman. In 2010 a fost obligata sa incheie un contract de ipoteca pentru pastrarea locului de munca.In acesta, de la an la an clauzele au tot fost schimbate, suma marita, iar mama nu a mai putut ipoteca locuinta aceasta neputand atinge suma ceruta in Contractul de Ipoteca si a girat cu a bunicii. in urma cu cateva zile a primit un apel telefonic de la Directorul General in care i-a fost cerut sa faca un numar de 16 fotografii cladirii cu care s-a girat, acestea fiind ulterior trimise printr-un site de socializare.
Am citit contractul de nenumarate ori, nu este specificat nicaieri acest lucru, si singura explicatie pe care i-au dat-o mamei mele a fost aceea ca sunt atasate la contract, nespecificand pentru ce le sunt necesare. Au dreptul legal sa faca acest lucru?
Am sunat la companie si mi s-a spus citez: '- Vi le-am cerut ca sa nu mai trimitem evaluatorul la fata locului, le-am atasat la contract si gata...'
Tin sa mentionez ca o evaluare a locuintei bunicii nu a fost facuta. Celelalte contracte avand atasat un raport de evaluare a imobilului ipotecat.
sa stiti ca nu numai la banca se practica acest lucru....am o cunostinta care a trebuit sa isi puna ipoteca parte din teren in limita unei sume stabilite de compania la care a fost angajat.acesta era o conditie obligatorie pentru a fi angajat!!