avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract de ipoteca pentru pastrarea locului de munca ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract de ipoteca pentru pastrarea locului de munca (functionar bancar)

Mama mea lucreaza din anul 2005 pentru o fosta banca 'comunista' al carei nume s-a schimbat recent dar apartine tot statului roman. In 2010 a fost obligata sa incheie un contract de ipoteca pentru pastrarea locului de munca.In acesta, de la an la an clauzele au tot fost schimbate, suma marita, iar mama nu a mai putut ipoteca locuinta aceasta neputand atinge suma ceruta in Contractul de Ipoteca si a girat cu a bunicii. in urma cu cateva zile a primit un apel telefonic de la Directorul General in care i-a fost cerut sa faca un numar de 16 fotografii cladirii cu care s-a girat, acestea fiind ulterior trimise printr-un site de socializare.
Am citit contractul de nenumarate ori, nu este specificat nicaieri acest lucru, si singura explicatie pe care i-au dat-o mamei mele a fost aceea ca sunt atasate la contract, nespecificand pentru ce le sunt necesare. Au dreptul legal sa faca acest lucru?
Potrivit Legii nr.22/1969, art.1 alin.1 , gestionar, în înţelesul prezentei legi, este acel angajat al unei persoane juridice prevăzute la art. 176 din Codul penal care are ca atribuţii principale de serviciu primirea, păstrarea şi eliberarea de bunuri aflate în administrarea, folosinţa sau deţinerea, chiar temporară, a acesteia.
Diana Persa a scris:

Ilie 111, studiază mai bine legea și jurisprudența. Gestionar nu este doar casierul. A gestiona înseamnă mai mult decât a încasa numerar.

Merci fain pentru sfatul cu studiatul! Nu-i o idee rea. Și totuși se făcea referire la șofer, contabil și director. În afară de sume de bani, cam ce bunuri ar putea ei gestiona? !
Acest contract de ipoteca, incheiat acum cateva luni, in comparatie cu cele anterioare nu are atasat acel raport de evaluare. iar fotografiile atasate la contractul de ipoteca sunt cele trimise de mama mea prin WhatsApp...de asta imi este teama...sunt sigura ca nu este legal acest lucru
Diana Persa a scris:

Toți sunt considerați gestionari pentru ca au acces la banii băncii. Pare extremă această măsură de asigurare a eventualelor pagube, dar la câte fraude au fost...Există întotdeauna opțiunea de a-și găsi un alt loc de muncă. Cât privește fotografiile imobilului ipotecat, este logic că acestea erau necesare întocmirii evaluării sale. În mod normal expertul evaluator trebuia să facă personal inspecția proprietății evaluate.

Nu a facut nimeni nicio inspectie a proprietatii evaluate pentru acest contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Director = gestionar al bunurilor unitatii ? oanaportar oanaportar - directorul unitatii are Contract individual de munca - in unitatea pe care o conduce exista mai multe bunuri 1. - directorul unitatii are calitate de ... (vezi toată discuția)
Retinere garantii altor salariati decat gestionarii brendissima brendissima In conditiile art. 10 din legea 22/1969, pot retine unor salariati precum agentii de vanzari si altii care gestioneaza bani garantii materiale, la fel ca ... (vezi toată discuția)
Blocare cont bancar mototoleavasile mototoleavasile mototolea vasile.buna ziua.in perioada 2002-2008 am activat ca gestionar la o societate privata care conform legii 22/1969 mi se opreau lunar un procent din ... (vezi toată discuția)