Buna ziua! Prietena mea este divortata si are un minor, in varsta de 7 ani. Dupa divort, copilul i-a fost incredintat in totalitate ei, fara drept de vizita din partea tatalui. A reusit sa isi construiasca o casa si o afacere.
In urma unor investigatii medicale a aflat ca are o problema grava de sanatate. Intrebarea este, in cazul decesului sau, tatal copilului are dreptul de a locui in casa ei si de a creste minorul? Sau ce se intampla cu bunurile sale atat timp cat copilul este minor si nu are nici un alt tutore? Mama nu isi doreste sub nicio forma ca minorul sa ajunga din nou la tata, ce solutii ar putea avea? Va multumesc!
Buna ziua! Am intrat de curand in concediul pentru cresterea copilului. O prietena mi-a spus ca statul obliga si tatal sa stea o luna de zile in acest concediu. Mentionez ca sotul meu nu doreste sa stea in acest concediu, nu a avut loc de munca in anul precedent si si-a deschis de curand un P.F. Ce demersuri trebuie sa faca daca nu doreste sa stea in concediu? Multumesc frumos!
Buna ziua! Unul dintre vecinii mei s-a hotarat intr-o zi sa ridice un garaj in spatele blocului, la 1 metru distanta de bloc si bineinteles pe locurile noastre de parcare. A adus la prima ora a diminetii un schelet metalic, l-a placat cu scandura si tabla si a ocupat astfel 2 locuri de parcare. A pus in fata garajului 4 randuri de dale de beton, pe care sa poata sa urce cu masina nestingherit si ca sa fie si mai mare tupeul are pretentia ca in fiecare seara sa-i lasam liber inca un loc de parcare, in fata garajului ca sa-si poata baga linistit masina. Au facut vecinii sesizare la primaria din localitate si raspunsul a fost unul sec: "Nu are temelie, nu se considera constructie si nu avem ce sa-i facem." Chiar asa? As dori sa stiu ce putem face, pentru ca sotul meu avea locul de parcare sub geamul nostru de la apartament care este fix in usa garajului vecinului. De aici in fiecare seara cearta si scandal! Multumesc frumos!
Buna ziua! Tatal si mama mea au trait in concubinaj timp de peste 20 de ani. In luna noiembrie tatal meu a decedat. Singurul bun pe care-l avea inregistrat pe numele sau a fost autoturismul. Mentionez ca eu sunt infiata si pe certificatul meu de nastere nu apare numele tatalui, sunt trecuta doar cu numele de familie al mamei. Mama isi doreste sa vanda masina insa nefiind nici una pe numele tatalui, teoretic nu suntem proprietare. Ce este de facut, tinand cont ca tata mai are alti doi copii dintr-o casnicie anterioara, cu care nu a tinut insa legatura niciodata? Cum putem vinde masina? Putem obtine vreo imputernicire sau o hartie legala de la primarie sau din alta parte, prin care mama sa poata vinde masina?Va multumesc!