avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate michel58

Activitate michel58

Discuție Succesiune
Buna ziua!

In anul 2008 a decedat tata, nu a fost dezbatut succesiunea dupa decesul lui. Iar in anul 2014 a decedat si mama si inaintea decesului cu 4 ani a facut un testament, despre care eu nu am avut cunostinta, numai dupa decesul ei am aflat de testament.
In testament este scris :,,Intreaga mea avere mobila si imobila pe care o voi avea la data decesului meu, las in cote parti egale de cite 1/2 parte fiului meu ( aici este mentionat numele fratelui) si nepoatei mele de fiica (si aici numele nepoatei).( mentionez ca suntem 2 frati si o sora, sora mea stia de testament)
Intrebarea mea este ca daca facem dezbatere succesoriala, eu ce sanse am la mostenire. Mentionez ca casa in care au trait 54 de ani impreuna in casatorie, a fost mostenit de tata de la parintii lui adoptiv, tata o detinea la data casatoriei nu au construit impreuna.
Discuție Pensionare
Bună ziua!

Sunt născută în anul 1963,luna septembrie, am 35 ani 11 luni stagiu total de cotizare realizat din care 7 ani şi 11 luni grupa I - a, si 7 ani şi 8 luni grupa II -a. În prezent sunt la pensie de boală, cînd am dreptul la pensia de limită de vârstă. Mulţumesc .
Bună ziua!

Am decizia de pensionare dar lucrez încontinuare (lucrez la CFR) vreau să ştiu dacă anul viitor (dacă nu lucrez tot anul) am dreptul la tot concediu sau numai atîta zile cîte luni lucrez.Programarea Co pe anul 2016 este făcut pentru luna februarie şi martie. Ştiu dacă uzez mai multe zile de CO trebuie să plătesc şi nu vreau să am neplăceri.
Discuție Pensionare
Bună ziua!

O femeie născuta în anul 1963 luna septembrie, în cîmpul muncii are 35 ani si 11 luni,din care 7 ani şi 11 luni în grupa I, şi 7 ani şi 8 luni în grupa II. cînd poate să iasă în pensie cu limită de vîrstă sau, pensie anticipată fără penalizare. Mulţumesc.
Discuție Pensionare
Bună ziua!

O femeie născută la data de 10.10.1961 cu o vechime de 35 ani si 10 zile, din care 19 ani la grupa II de muncă,cînd poate să iasă în pensie. Mulţumesc anticipat pentru răspuns.
Bună seara! Tatăl meu a decedat în 2008,iar mama în 2014 luna noiembrie. Succesiune nu a fost făcut după decesul tatălui. Iar acum am vrea să facem, menţionez, am o soră şi un frate. A- şi vrea să ştiu dacă există vreo termen de opţiune succesiorală. Unii spun că dacă în termen de şase săptămân după deces este făcut,atunci nu trebuie să plătim aşa de mult la notar. Mulţumesc.
Dacă ești angajat la o unitate de mai mulți ani și trebuie să faci vizita medicală și psihologică periodică, pentru funcția care concură la siguranța circulației, ești obligat să plătești din buzunarul tău taxa pentru vizita medicală/ psihologică?
Discuție Pensionare
Sunt născut în 12 1958 (sex masculin)
Am 38 ani și 1 lună lucrați din care:
- 1 ani 5 luni stagiu militar
- 5 ani 9 luni și 18 zile am lucrat în grupa II- a de muncă.
- 17 ani 5 luni și 9 zile la grupa I-a de muncă.
Întrebarea mea este - se cumulează grupele de muncă. Și când pot să ies în pensie.
Mulțumesc anticipat.