buna ziua , conform ultimelor modificari la codul penal art 176 despre care face vortbire in legea gestionarilor se refera doar la autoritatile publice .
astfel; legea gestionarilor : Gestionar, in intelesul prezentei legi, este acel angajat al unei persoane juridice prevazute la art. 176 din Codul penal care are ca atributii principale de serviciu primirea, pastrarea si eliberarea de bunuri aflate in administrarea, folosinta sau detinerea, chiar temporara, a acesteia.
iar art 176 spune ca se aplica doar autoritatilor publice .
in aceasta situatie ce varianta avem acum sa retinem legal garantia salariatilor care au functii de gestionari ? ma refer la SRL ,deci mediul privat ?
facem un acord de plata ? sau cum ? cat sa-i retin daca nu ma mai raportez la legea gestionarului ?
va multumesc .
buna , din cate stiu au intervenit unele modificari la legea gestionarilor ; Gestionar, in intelesul prezentei legi, este acel angajat al unei persoane juridice prevazute la art. 176 din Codul penal care are ca atributii principale de serviciu primirea, pastrarea si eliberarea de bunuri aflate in administrarea, folosinta sau detinerea, chiar temporara, a acesteia."iar art 176 din codul penal face referire doar la autoritatile publice .
astfel , ce se intampla cu gestionarii din mediul privat ?
nu mai semneaza contract de garantie ? nu li se mai retine garantie conform legii ?
multumesc
Buna ziua,
Pentru activitatea de cross doking este sau nu obligatoriu sa infiintez punct de lucru?
buna ziua ,
am urmatoarea situatie
proprietar a obtinut certificat de urbanism pentru extindere imobil , insa imobilul are chiriasi si proprietarul este in litigiu cu acesti chiriasi , litigiul avand ca obiect tocmai contractul de inchiriere.
pana la finalizarea litigiului, proprietarul poate aduce imbunatatiri asupra imobilului ? extindere....conform certificatului de urbanism obtinut ?
Buna,
Am primit doua decizii de impunere de la Anaf , una pentru reclaculare impozit si a doua pentru calcul penalitati . Pot sa le contest pe amandoua in acelasi act sau se face dosar separat pentru fiecare decizie contestata?
Avand legatura prima decizie cu a doua , fiindu-mi comunicate impreuna , ma gadesc ca pot sa fac o contestatie pt ambele decizii.....
Multumesc mult.
daca societatea vrea sa spele in incinta unitatii, echipamentul de lucru al salariatiilor sai, trebuie sa autorizeze activitate pentru spalatorie de haine ?
alte avize de unde trebuiesc luate?
multumesc .
de gradul III, caracterizată prin pierderea a cel puţin jumătate din capacitatea de muncă, persoana putând să presteze o activitate profesională, corespunzătoare a cel mult jumătate din timpul normal de muncă.
codul muncii spune ca se acorda 3 zile in plus la CO anual salariatilor cu handicap .
invaliditate nu este acelasi lucru cu handicap , eu zic ca nu se aplica in caz de invaliditate .
astept opinia colegilor specializati in domeniu.
va multumesc
buna ,
am primit pt acelasi salariat 2 dosare poprire pe salariu , insa salariatul mai are si alte credite pentru care banca retine direct din cont .
conform 728 retinerile nu pot depasi 1/2 din venitul net realizat - inteleg sa acest 1/2 va cuprinde atat popririle instituite de angajator cat si ratele deja existente si restrase de banca direct din cont .
astfel pentru calcului sumelor si virarea cotelor corespunzatoare este corect sa cer salariatului extras cont din care sa reiasa celelalte retineri si sa le iau in calcul la instituirea popririlor ? sau ma rezum doar la popririle primite de angajator ?
Recomanda
buna ziua ,
am urmatoarea nelamurire , daca din 2 asociati , unul cesioneaza celuilalt pasrtile sale sociale - vorbesc de SRL , cu aportul in naturaa cum se procedeaza - masini , utilaje .... ???
x persoana terta - NU este asociat sau actionar , este doar administrator numit prin contract de administrare , poate avea si contract de munca in aceeasi firma ?