Multumesc pt raspunsul promt!Va rog sa-mi mai spuneti daca CM trebuie intabulat si daca se poate face un certificat de partaj voluntar fara cadastru,dorim sa impartim unele loturi.Multumesc
Buna ziua!Dupa decesul parintilor ,am dezbatut succesiunea la notar, privind terenul agricol cu participarea mostenitorilor:fiica si doi nepoti din partea fiului decedat si el.Au avut loc de fapt doua succesiuni ,dupa tata sidupa mama .Intrebarea este:Sunt corete cotele fixate de notar? CM dupa tata 2/8 pt mama , 3/8 pt fiica, 3/8 pt fiu din masa succesorala.CM dupa mama pt fiica 1/2 din masa succesorala si 1/4 pt un nepot si 1/4 pt celalalt nepot din masa succesorala, adica din dreptul de proprietate in cota de 1/4 dobandit prin mostenire de la sotul predecedat.Multumesc
Buna seara!Va rog sa -mi spuneti daca se mai plateste taxa de timbru juridic pentru deschiderea succesiunii si daca este obligatoriu intabularea bunurilor dupa ce se emite certificatul de mostenitor.Multumesc
Buna ziua!In urma verificarii pensiei s-a constat ca am incasat sume necuvenite cu titlul de prestatii de asigurari sociale.Din totalul sumei o parte se scuteste de plata iar restul se recupereza.Va rog sa-mi spuneti daca exista un temei legal prin care sa atac aceasta decizie,vina apartinand in totalitate functionarului,aplicand indicele de coerctie de doua ori,cel putin asa au argumentat ca s-a ajuns in situatia asta.As mai dori sa-mi spuneti ce procent se aplica din pensie pentru recuperarea sumei si care este legea .Precizez, ca dupa verificarea pensiei nu am primit o decizie.Va multumesc pentru intelegere si astept raspunsul dumneavoastra !
Buna ziua!Va multumesc pentru raspuns!As dori sa-mi spuneti daca exista un temei legal care sa oblige Consiliul local sa faca un proiect de expropriere .Conform contractului de finantare,anexa nr.5 -documentele contractului- au fost depuse actele doveditoare asupra terenului pe care urmeaza sa fie amplasate retelele electrice,procele verbale de bornare,trasare a drumurilor publice.In acest ses n-as putea sa-i atac ca nu au respectat ordinul ANRE .Va rog insistent sa -mi dati informatii privind rezolvarea acestei probleme.Multumesc pentru intelegere si va doresc o zi placuta!
Buna ziua!In orasul Magurele, judetul Ilfov,Consiliul local a aprobat extindere de retea electrica pe mai multe strazi si pe strada noastra.S-a incheiet contractul de finantare,dar nu s-a incheiat contractul de executie, desi trebuia de pe 16-02-2016.Motivul fiind lipsa unor documente si anume dovada ca cei 3mp lasati de oameni de la axul drumului sa devina domeniu public.Cei de la Consiliul local au zis ca se poate rezolva doar prin donare de catre proprieteri,acestia sa mearga la notar si sa doneze cei 3mp.Va rog sa ma lamuriti .Cum este corect?Multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.O zi cat mai placuta!
Ce presupune transferul dosarului de pensie.Este posibil sa se modifice pensia?Am primit o decizie care m-a socat in prima faza.,sunand la Casa de Pensii am aflat ca trebuie sa mai primesc o decizie finala si apoi sa fac contestatie daca sunt nemultumita.Multumesc