"Atentie! Masinile inmatriculate in perioada 1 ianuarie 2007 – 1 iulie 2008 nu vor trebui sa achite timbrul de mediu intrucat ele au fost supuse unei sarcini fiscale similare, respectiv la prima inmatriculare a acestora a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule in conformitate cu Codul fiscal."
OUG 218/2008(care a abrogat OUG 208/2008 in vigoare 3 zile!!!) art III, coroborat cu art II din OUG 7/2009- in prezent abrogate. Din punctual meu de vedere, acolo se regaseste temeiul acestei afirmatii. Insa, trebuie analizata in parte situatia fiecarui autovehicul, din ce categorie face parte, data lansarii unei comenzi ferme, daca era vorba de autovehicul nou, data inmatricularii, etc.
Legea si Statutul profesiei de avocat prevad o durata de 2 ani de la data promovarii examenului, timp in care puteti sa incheiati un contract de colaborare cu un maestru. Dupa care, incepe stagiatura propriu zisa de 2 ani. Daca in tot acest rastimp nu prezentati un contract de colaborare, va trebui sa dati din nou examen pentru dobandirea calitatii de avocat stagiar.
Nu se pune problema suspendarii din profesie. Dreptul de a profesa se naste odata cu depunerea juramantului si inscrierea pe Tabloul Avocatilor. Pentru a putea fi inscris in Tabloul Avocatilor trebuie sa faceti dovada contractului de colaborare cu un maestru- coordonator de stagiu.
Succes!
Faptul ca ati ridicat gardul dupa octombrie 2011 nu schimba cu mult datele spetei. Repet: este vorba de proprietate comuna. La constructia gardului, a participat fostul vecin? Exista vreun semn de necomunitate a gardului construit de dvs? Vedet art 660, 661 NCCiv.
Si, da, fiecare coproprietar poate sa faca acte de conservare cu privire la bunul comun, fara acordul celorlalti coproprietari. Daca se dovedeste ca aceste cheltuieli de conservare sunt voluptorii, cel care le efectueaza nu are dreptul sa ceara restituirea lor conform cotelor de proprietate.
Sfat: Daca nu va aduce vreun prejudiciu, incercati sa fiti tolerant cu vecinul! Sunt lucruri mai importante in viata noastra decat grija "gardului" vecinului. =D>
Daca instanta va considera util si necesar solutionarii cauzei va incuviinta probele cerute.
Sfatul meu este sa va angajati totusi aparator!!!
Orice criteriu rezonabil si de buna credinta. Daca imi spuneti care este autoritatea si domeniul de competenta as putea sa va ajut cu cateva exemple.
1. In procedura de camera preliminara ave/a/ti posibilitatea sa formulati in scris cereri si exceptii cu privire la legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de catre organele de urmarire penala, in termen de cel putin 20 de zile-maxim 60 de zile de la data inregistrarii cauzei la instanta. Odata cu comunicarea rechizitoriului trebuie sa fiti instiintat cu privire la acest termen.
2. Instanta are posibilitatea fie sa restituie cauza la parchet in conditiile art 364 (3) lit a, b, c, fie, in toate celelalte situatii sa dispuna inceperea judecatii. In termen de 3 zile de la comunicarea acestei incheieri cu privire la una din cele doua solutii, fie inculpatul, fie procurorul pot formula contestatie la instanta ierarhic superioara celei sesizate.
3. Daca procesul isi continua desfasurarea, toate aceste mijloace de proba pe care le-ati invocat mai sus, le puteti cere in fata instantei pentru a va dovedi nevinovatia.
4. Daca din imprejurarile cauzei vor reiesi fapte care conduc la schimbarea incadrarii juridice, instanta, sau oricare dintre partile din proces pot invoca acest aspect.
5. Prezumtia de nevinovatie va este garantata pe intreg parcursul procesului penal. Va trebui, insa, sa dovediti ca nevinovatia este o CERTITUDINE!
Succes!
Tind sa cred ca zidul a fost construit inainte de octombrie 2011(data intrarii in vigoare a NCiv) ceea ce inseamna ca in speta se aplica dispozitiile CCiv. 1864. Asadar, in acest caz, orice zid se socoteste proprietate comuna, daca nu exista titlu care sa probeze contrariul. Reparatia si recladirea sunt in sarcina tuturor si in proportie cu dreptul fiecaruia. Orice coproprietar poate sa inalte zidul comun, dar e dator a face singur "cheltuiala inaltarii". Daca zidul nu e in stare a purta greutatea inaltarii, cel ce vrea sa-l inalte e dator a-l face "din intreg din temelie, cu cheltuiala sa, si orice adaos in grosime sa-l faca pe locul sau"(art.596 C Civ 1864).
Fiecare poate obliga pe vecin sa contribuie la cladirea si repararea ingradirii. Daca regulamentele locale nu prevad altfel, inaltimea zidului nu poate depasi 2 metri.
Asadar, vecinul poate sa recladeasca gardul comun.
Exercitarea autoritatii parintesti este o cerere accesorie/ incidentala cererii de divort. In principiu, instanta care va solutiona aceasta cerere este cea care a pronuntat desfacerea casatoriei. Nu exista cerere-tip. Motivati starea de fapt. Incadrarea juridica, daca cererea nu este redactata prin avocat, nu este obligatorie. Formulati cererea in asa fel incat instanta sa fie lamurita asupra pretentiilor dvs. Succes!
Incercati sa apreciati valoarea prejudiciului (material, moral) cauzat prin intarziere. De la data la care actul trebuia eliberat si pana la data introducerii actiunii.