avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de competenta teritoriala...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de competenta teritoriala...

Va rog sa mi eplicati si mie daca exista un model anume de"cerere de competenta teritoriala" ,cu privire la la un dosar de exercitare autoritati parintesti...
sau scriem o cerere cum ne taie capul unde explicam unde a fost ultimul domiciliu comun etc?
astept un raspuns curand
multumesc
Cel mai recent răspuns: ion33 , utilizator 13:11, 11 Iunie 2014
Exercitarea autoritatii parintesti este o cerere accesorie/ incidentala cererii de divort. In principiu, instanta care va solutiona aceasta cerere este cea care a pronuntat desfacerea casatoriei. Nu exista cerere-tip. Motivati starea de fapt. Incadrarea juridica, daca cererea nu este redactata prin avocat, nu este obligatorie. Formulati cererea in asa fel incat instanta sa fie lamurita asupra pretentiilor dvs. Succes!
Instanța competentă să judece cererea de exercitare exclusivă a autorității părintești

Din dispozițiile art. 94 punctul 1. litera a) din Codul de procedură civilă, coroborate cu cele ale art. 106 alin. (1), 107 alin. (1) și 265 din Codul civil și ale art. 114 alin. (1) din Codul de procedură civilă, rezultă faptul că instanța competentă din punct de vedere material și teritorial să judece în primă instanță o cerere privind exercitarea autorității părintești asupra minorului de către un singur părinte, este judecătoria din circumscripția domiciliului minorului.
Divortul si incredintarea minorului s-a hotarat la tribunalul Videle ,pentru ca ultimul domiciliu conjugal a fost in Teleorman.
Fosta sotie si a stabilit domiciliu la mama ei in Pitesti dupa care a plecat cu minorul in Anglia de 3 ani...
Dosarul in cauza a fost deschis in 2012 in Pitesti de fosta sotie si inchis de mine tot in 2012 in baza hotarari din dosarul de la tribunalul Videle...
...iar acum de doua luni dosarul de la Pitesti a fost redeschis ...spune ea din greseala ..!
daca ati inteles ceva raspundeti mi va rog,dc nu mai intrebati ma
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor Corinalife2 Corinalife2 Buna seara! Sunt stabilita in Germania si vreau sa deschid proces de incredintare a fetitei mele. Intrebarea mea este ce anume trebuie sa fac? Adica: stiam ca ... (vezi toată discuția)
Competenta instanta Tina 36 Tina 36 Buna ziua. Care ar fi va rog instanta competenta pentru solutionarea schimbarii de domiciliu minor in urmatoarele circumstante : Actualmente sunt divortata ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala si materiala divort in italia cezarad cezarad Am o intrbare. Doi soti, care au ultimul domiciliu comun in Romania urmeaza sa divorteze. Mai concret, sotia, plecata in Italia a promovat actiune de divort ... (vezi toată discuția)