jjy
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Sa stiti ca pot fi 2 prorpietari pe o masina. Eu sunt coproprietar cu sotia mea. Sotia mea este titular sa zicem asa si la rubrica mentiuni din certificat este scris "coproprietar" . Fara sa apara si numele meu. Cam ciudat dar asa sta situatia in cazul meu.
Am inteles care ar fi variantele. Doar ca dupa ce am stat de vorba cu parintii nu vor sa incheie nici un fel de act, in ideea ca fratele sa primeasca sigur partea lui. Problema este ca nu stiu cum se va termina aceasta poveste daca nu voi reusi sa il gasesc atunci cand va fi nevoie. Daca nu mai sunt alte idei/opinii, va multumesc.
Daca se ajunge la dezbaterea mostenirii pe cale judecatoreasca, ce solutie va da instanta? Referitor la cota fratelui meu, bineinteles. Se va putea vinde imobilul ulterior deciziei instantei?
Am o situatie mai deosebita in familie. Suntem 2 frati, dar nu mai stiu nimic de fratele meu de mai bine de 10 ani. A plecat de acasa si nu a mai luat deloc legatura cu noi. Nu stim unde sta, daca e in tara sau nu. Nu stim nimic. Parintii sunt bineinteles batrani si bolnavi. Cum voi proceda cu dezbaterea mostenirii atunci cand va fi cazul, daca nu stiu de unde sa-l iau pe fratele meu? Sau exista vreun act care poate fi facut inainte de decesul unuia din parinti care sa usureze dezbaterea mostenirii cand va fi cazul?
din pacate foarte multe detalii nu stim, noi, mostenitorii.
ce am aflat de la executor a fost ca executarea a fost ceruta de TBI CREDIT (probabil s-a luat un imprumut) si pe siteul judecatoriei am gasit o mentiune precum ca in 06.2014 s-a admis cererea (probabil cererea de executare silita). cu alte detalii, a plecat decedatul cu ele, din pacate. decedatul locuia singur, de asta si lipsa acestor informatii.
decedatul avea doar bunuri imobile in coproprietate cu fratii sai.
buna ziua,
ma confrunt cu urmatoarea situatie:
in 06.2014 se deschide un dosar de executare silita asupra unei persoane. in 10.2014 persoana decedeaza. in 11.2015 se trimite de catre executor, la cererea creditorului, o notificare catre Centrul National de administrare a registrelor nationale notariale precum ca s-a inceput executarea silita si daca s-a dezbatut mostenirea. in 12.2015 executorul inchide dosarul de executare pentru decesul persoanei executate si imposibilitatea valorificarii bunurilor.
acum, mostenitorul a deschis procedura de succesiune dar notarul spune ca din cauza acelei notificari la registrele notariale nu poate face nimic, nu poate elibera certificatul de mostenitor. Executorul a fost contactat si rugat sa notifice la acel centru national faptul ca dosarul de executare a fost inchis, dar nu vrea sa faca acest lucru.
cum se poate rezolva aceasta probelema?
cand se prescrie acea datorie pentru care a fost inceputa executarea silita in 2014?
multumesc anticipat pentru orice solutie primita.
puteti preciza mai exact ce inseamna "de indata"? sau mai bine zis exista precizat undeva un termen maxim exact (adica 1 zi, 30 zile, etc)? si cand hotararea judecatoreasca ramane definitiva?
multumesc.
buna ziua,
am pierdut un proces civil si in urma hotararii judecatoresti definitiva trebuie sa achit o suma unei firme (srl). hotararea nu am primit-o inca (s-a dat pe 1 aprilie), doar am vazut rezolutia pe scurt pe portalul instantei. in cat timp maxim trebuie sa achit ? si cum fac plata, fiindca imi imaginez ca nu pot primi chitanta pentru asta?
un contract intre o persoana fizica si una juridica, incheiat in baza unui articol dintr-o lege, care ulterior derularii contractului a fost declarat de curtea constitutionala ca fiind neconstitutional, poate fi anulat ? care ar mai fi alte consecinte?