avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters322167

Activitate ContSters322167

Buna! Am facut obiectiuni in scris si am cerut refacerea integrala e expertizei,instanta a aprobat ,expertul nu s-a prezentat si nu a refacut expertiza,limitandu-se a da niste raspunsuri fictive nebazate pe realitate.Pot acum dupa ce am vazut raspunsul expertului sa cer anularea raportului?
Daca raportul de expertiza tehnica incalca art.21 lit B din OU 2/2000( nu s-a facut nicio descriere a modului de efectuare a expertizei,desi au fost obiectiuni ,expertul nu le-a luat in seama si nu a cercetat sau verificat faptic nimic) se poate cere anularea expertizei pe acest motiv?,fiindca e clar ca,daca se ia de bun imi va aduce prejudiciu de ordin financiar ,:frantic:eu trebuind sa platesc sulta. Cu multumiri!
As vrea cateva opinii despre modul de masurare a suprafetei construite desfasurate a unui imobil pt impozitare. Se ia sau nu in calcul si stresinile casei? Unde anume scrie ca se includ in suprafata desfasurata ca mie asa mi-au masurat-o.
Cu multumiri!
Buna ziua!
probleme peste probleme! Am fost la primarie azi sa cer o adeverinta din care sa rezulte anul construirii imobilului. Functionarele de acolo au zis ca imobilul se considera nou de la data renovarii lui ca asa scrie in codul fiscal.Degeaba am zis ca acest cod fiscal se refera doar la impozitarea locuintelor acestea sustin sus si tare ca e valabil la orice,nu numai pt calculul impozitului.Imobilul e de peste 70 ani si s-a reabilitat pastrandu-se structura de rezistenta (fundatie ,pereti).Stie cineva vreun articol de lege cu care sa-le combat? Multumesc!
Buna ziua!
Cand am cumparat casa , vecinul avea facut gard pana in peretele casei mele ,Picatura stresinii mele din spatele casei cade pe terenul lui,teren pe care el nu are acte de proprietate.Probabil a fost o intelegere cu vechii proprietari care au decedat intre timp.Vecinul a intrat cam cu 1 m pe o portiune de21 m lungime.Schita topografica s-a facut dupa cum s-a gasit pe teren. Ce pot face eu ca sa am acces in spatele casei si acestia sa-si mute gardul inapoi.Mai au si vita vie la 20 cm de casa mea si pomi la 1.5 m de peretele meu..Practic acum fasia aceea de 21 m lungime/1 m latime nu are proprietar.Nici eu nu am acte pe ea (fiindca asa am cumparat ) nici vecinul nu are .
Multumesc!
Răspuns la discuția termeni in constructii
Speram ca e abrogat ceva si din Anexa 3 cea referitoare la imprejmuiri.Am un gard care imprejmuieste gradina format din spalieri pt vie si plasa gard verde plastificata(cea mai ieftina de pe piata) Nu se potriveste cu nicio descriere din tabel.Expertul a calculat-o la 255 lei/ml mai scump decat cel de beton care ar fi 160 lei/ ml.Cum trebuie procedat in acest caz? Se poate asimila vorba romanului tantarul cu armasarul?
Cu multumiri pt raspuns ,domnule expert Legalmgm
Cine stie exact ce a mai ramas neabrogat din Dec.256/84?
Multumesc pt.raspuns domnule avocat! Problema sta astfel:Instanta a aprobat expertiza judiciara evaluare proprietate imobiliara care sa raspunda la urmatoarele obiective:Sa identifice constructiile si lucrarile de constructii executate la imobil

2 sa stabileasca valoarea de circulatie a imobilului. (

Reclamatul a cuprins la masa de bunuri comune imobilul cumparat de mine inainte de casatorie (,bun propriu doar pe numele meu in CF.) sustinand in fata instantei ca imobilul a fost demolat si construit un altul nou in timpul casatoriei .Nu prezinta niciun act pt cele ce afirma,gen autorizatie sau pv receptie.
Expertul constata ca nu a fost demolata casa ci renovata ,consolidata , pastrand aceeasi fundatie si pereti. In concluzie (zic eu) nu ar trebui scoasa din masa partajabila asa cum am cerut prin intampinare nefiind bun comun?
Expertul intocmeste devize si ia in calcul toate lucrarile facute la casa ,lucrari de imbunatatire pe care reclamantul nu le-a cerut.El a cerut parte din casa si nu drept de creanta pt imbunatatiri aduse imobilului.
Intrebarea mea e daca expertul nu si-a depasit atributiunile facand si ceea ce nu i s-a cerut.Reclamantul pt lucrarile de imbunatatiri si renovari trebuia sa faca actiune in pretentii nu sa ceara partaj bunuri comune,nu?
" Lucrarile de constructii " la care se refera instanta cand a aprobat expertiza sunt niste imprejmuiri,garduri,o poarta de fier ,pavat curtea cu dale etc pretinse de reclamant in timpul casatoriei dar si dupa separarea in fapt.
Cu multumiri pt raspunsuri.
Buna ziua!
Va rog mult: care e diferenta intre lucrari de constructii si lucrari de renovare, consolidare.?Sau nu este nicio diferenta.?
Instanta a aprobat citez: expertiza evaluare proprietati cu identificare constructii si lucrari constructii la imobil".
Răspuns la discuția expertiza judiciara imobil
E adevarat ca nu se mai pot face evaluari la imobile folosind metoda costului standard ?(D256/84 si L 61/1990 ) Cu ce data s-a abrogat?