Buna ziua!
Va rog mult: care e diferenta intre lucrari de constructii si lucrari de renovare, consolidare.?Sau nu este nicio diferenta.?
Instanta a aprobat citez: expertiza evaluare proprietati cu identificare constructii si lucrari constructii la imobil".
Termenul de "lucrari de constructii" este un termen generic folosit in Legea nr.50.
Nu este definit termenul expres in lege dar in raport de formularile gen "lucrari de constructii pentru renovare, pentru consolidare, etc ... " deducem ca este doar un termen general care include acele categorii de lucrari supuse autorizarii.
Ceea ce va intereseaza pe dvs. din incheierea pe care o citati este ca instanta stabileste pentru expert obligatia de a identifica constructia (supusa litigiului) si lucrarile de constructii la acest imobil (facute ulterior construirii lui evident) fara a distinge ce tipuri de lucrari. Regimul juridic si tehnic al acestor lucrari este un element pe care puteti "lucra" dvs. (cu susport legal desigur).
Multumesc pt.raspuns domnule avocat! Problema sta astfel:Instanta a aprobat expertiza judiciara evaluare proprietate imobiliara care sa raspunda la urmatoarele obiective:Sa identifice constructiile si lucrarile de constructii executate la imobil
2 sa stabileasca valoarea de circulatie a imobilului. (
Reclamatul a cuprins la masa de bunuri comune imobilul cumparat de mine inainte de casatorie (,bun propriu doar pe numele meu in CF.) sustinand in fata instantei ca imobilul a fost demolat si construit un altul nou in timpul casatoriei .Nu prezinta niciun act pt cele ce afirma,gen autorizatie sau pv receptie.
Expertul constata ca nu a fost demolata casa ci renovata ,consolidata , pastrand aceeasi fundatie si pereti. In concluzie (zic eu) nu ar trebui scoasa din masa partajabila asa cum am cerut prin intampinare nefiind bun comun?
Expertul intocmeste devize si ia in calcul toate lucrarile facute la casa ,lucrari de imbunatatire pe care reclamantul nu le-a cerut.El a cerut parte din casa si nu drept de creanta pt imbunatatiri aduse imobilului.
Intrebarea mea e daca expertul nu si-a depasit atributiunile facand si ceea ce nu i s-a cerut.Reclamantul pt lucrarile de imbunatatiri si renovari trebuia sa faca actiune in pretentii nu sa ceara partaj bunuri comune,nu?
" Lucrarile de constructii " la care se refera instanta cand a aprobat expertiza sunt niste imprejmuiri,garduri,o poarta de fier ,pavat curtea cu dale etc pretinse de reclamant in timpul casatoriei dar si dupa separarea in fapt.
Cu multumiri pt raspunsuri.
Legea locuintei nr. 114/2006 - actualizata la 11.12.2008
Art. 73. - La data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga:
- Decretul Consiliului de Stat nr. 256/1984 privind imbunatatirea regimului de construire a locuintelor si modificarea unor reglementari referitoare la stabilirea preturilor limita ale locuintelor care se construiesc din fondurile statului, a preturilor de contractare ale locuintelor proprietate personala si a preturilor de vanzare ale locuintelor din fondul locativ de stat, cu exceptia art. III si a anexelor nr. 3 si 4;
Speram ca e abrogat ceva si din Anexa 3 cea referitoare la imprejmuiri.Am un gard care imprejmuieste gradina format din spalieri pt vie si plasa gard verde plastificata(cea mai ieftina de pe piata) Nu se potriveste cu nicio descriere din tabel.Expertul a calculat-o la 255 lei/ml mai scump decat cel de beton care ar fi 160 lei/ ml.Cum trebuie procedat in acest caz? Se poate asimila vorba romanului tantarul cu armasarul?
Cu multumiri pt raspuns ,domnule expert Legalmgm