avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Activitate RuxandraSidoric

Activitate RuxandraSidoric

Buna ziua

Daca o persoana care pe anul 2017, a lucrat ocazional cu contract pe dreputuri de autor iar in lunile noimebrie-decembrie cu contract de angajare perioada nelimitata, insa in prezent nu mai lucreaza si a aflat ca este gravida, va beneficia de asigurare de sanatate?
Este studenta anul 1, nu este casatorita, locuieste cu viitorul tata.
Ce trebuie sa faca ca sa poata beneficia de asigurare medicala?

Multumesc anticipat pt lamuriri
Discuție Declaratia 600
Daca in anul 2017, am semnat contract de interpretare artistica prin intermediul unei Agentii de Casting( cu toate ca prestatia NU a fost artistica, era activitate de organizare) si am depasit valoarea totala de 22.800 pe an,
-> CE anume trebuie sa platesc anul acesta?? Banii care i-am primit au fost deja impozitati odata, adica sa retinut la anagajator impozit, CAS, sanatate(exp. din suma de 820 de lei-brut, am primit 675 lei)
Exp. la suma totala de 60.000 de lei castigati intr-un an(bani deja impozitati), cat ar trebuii sa platesc anul acesta?
-> Anul acesta cu siguranta nu voi mai avea acest gen de activitate( adica ctr de intrepretare), A fost un proiect izolat, cel la care am participat.
Suma datorata anul acesta conform noilor legi in vigore daca nu o am si voi fi in imposibilitatea de plata. ce se va intampla? Exista posibilitatea sa platesc pe luna? daca nu platesc ce se intampla?

-> Care este diferenta intre contractul de proprietate intelectuala si contractul cu drepturi de autor?
-> In cazul unui student care ar fi in aceeasi situatie, ce se intampla d.p.d.v. legal? Are anumite deduceri etc?
-> ce campuri trebuie completate in formularul 600?


Multumesc anticipat pentru raspusuri.

Buna ziua,

Am nelamuriri in legatura cu Ordonanţa de urgenţă nr. 60/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

Am fost in somaj pana in luna Mai 2016.
Perioada mai-decembrie 2016, am lucrat ocazional ca zilier. Din data de 15 decembrie 2016, sunt angajata part-time cu contract pe perioada nelimitata( 2 ore pe zi).
Intre timp am gasit un loc de munca in alta localitate( la o distanta mai mare de 80 km). Urmeaza ca in luna martie 2017 sa semnez contractul de munca cu compania respectiva. Pana atunci lucrez in contiunare la firma cu care am semnat in decembrie 2016.
De aici nu stiu cum sa procedez mai departe si nu stiu daca ma incadrez pentru a beneficia de prima de instalare.
Sa imi dau demisia de la firma la care lucrez?
Daca figurez la biroul de credite, benefciez de aceasta prima de instalare?
In caz ca sunt eleigibila si ma incadrez, cum se procedeaza mai departe?
Care sunt pasii care trebuiesc urmati, care este procedura si cat dureaza pana se aproba?
Ce acte trebuiesc?
In cat timp pot intra in posesia sumei respective, pentru a ma putea folosii de ei( plata chiriei anticipat, mutarea si instalarea propiu zisa).

Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Răspuns la discuția Legalizare sentinta divort
Multumesc frumos, pentru raspuns!
Răspuns la discuția Legalizare sentinta divort
Multumesc frumos! O saptamana frumoasa!
Răspuns la discuția Legalizare sentinta divort
Multumesc frumos, pentru raspuns. Mai am o nelamurire, daca nu am copie dupa sentinta judecatoreasca, de unde trebuie sa o ridic, tot de la tribunal? Sau pot si online, dupa site-ul tribunalului, la cautare dosare?
Buna ziua,

Am divortat anul trecut, decizia a fost finala( În baza art. 373 lit. a coroborat cu art. 374 din Codul Civil sa declarat desfăcută căsătoria încheiată la data de......, de comun acord).Nu am legalizat nici acum actele si inca figurez ca sunt castatorita. Am inteles ca trebuie sa ma duc la tribunalul sect. 2( unde sa desafurat procesul) si sa cer legalizarea documentului prin care se dovedeste ca sunt divortata). Ce trebuie sa fac mai precis? Ce acte imi trebuie, daca intradevar trebuie sa ma duc la tribunalul sct. 2, ce costuri implica? In luna noiembrie se face un an de la divort, am avut adresa stabilita la cabinetul avocatului. Vreau sa ma duc direct la tribunal sa legalizez tot. Se poate?
Buna ziua,

Dupa cum reiese din titlu, doresc sa stiu unde trebuie sa ma prezint, pentru a putea depune actele pentru indemnizatia de somaj. Locuiesc in sectorul 2, iar firma la care am lucrat, are sediul social in sectorul 5.

Va multumuesc anticipat pentru raspunsuri,

O zi superba!

Răspuns la discuția Lipsa comunicare avocat
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Buna ziua,

Am o problema cu avocata care am angajat-o pt. a ma reprezenta in instanta la divort.
Din luna Aprilie si pana in ziua de astazi, dansa nu a depus actele necesare pt divort, are absolut tot ce a cerut la dosar. Nu imi raspunde la telefon. Ultima discutie avuta cu dansa acum aproape 3 saptamanii, ma asigurat ca actele sunt depuse si ca asteptam sa vina nr de inregistrare si instintarea care trebuie sa ajunga si la adresa sotului meu.
Specific ca am platit un avans si termenul de plata al onorariului este in luna Iunie, am semnat si acel contract cu dansa.
Nu inteleg cat dureaza acesta procedura pt a primii o hartie de la tribunal.
Imi poate explica cineva care este intreaga procedura si pasi care trebuiesc urmati?
Si cu doamna avocat, ce trebuie sa fac pt a rezilia contractul respectiv si daca pot sa recuperez macar o parte din bani care i-am dat?
Este lipsa de profesionalism, macar daca ar raspunde la telefon!

Multumesc anticipat, pentru raspunsuri!