avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Lipsa comunicare avocat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Lipsa comunicare avocat

Buna ziua,

Am o problema cu avocata care am angajat-o pt. a ma reprezenta in instanta la divort.
Din luna Aprilie si pana in ziua de astazi, dansa nu a depus actele necesare pt divort, are absolut tot ce a cerut la dosar. Nu imi raspunde la telefon. Ultima discutie avuta cu dansa acum aproape 3 saptamanii, ma asigurat ca actele sunt depuse si ca asteptam sa vina nr de inregistrare si instintarea care trebuie sa ajunga si la adresa sotului meu.
Specific ca am platit un avans si termenul de plata al onorariului este in luna Iunie, am semnat si acel contract cu dansa.
Nu inteleg cat dureaza acesta procedura pt a primii o hartie de la tribunal.
Imi poate explica cineva care este intreaga procedura si pasi care trebuiesc urmati?
Si cu doamna avocat, ce trebuie sa fac pt a rezilia contractul respectiv si daca pot sa recuperez macar o parte din bani care i-am dat?
Este lipsa de profesionalism, macar daca ar raspunde la telefon!

Multumesc anticipat, pentru raspunsuri!

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:12, 26 Mai 2014
puteti rezilia contractul cand doriti, insa , ca sa nu ramaneti decoperita ar fi recomandat sa angajati alt avocat care va sti si sa verifice ce a facut primul avocat

daca a depus ceva puteti verifica pe www.portal.just.ro cu numele dvs.

dupa ce se depune actiunea , urmeaza o procedura prealabila in care se verifica cererea sa fie intocamita procedural. daca nu este se anuleaza. daca este se transmite paratului sa formuleze intampinare. intampinarea va este trimisa ( dvs sau avocatei ) si faceti raspuns la intampinare. apoi se acorda termen de judecata.

dar, oricum trebuia sa figurati pe portal , chiar si fara termen

Va multumesc frumos pentru raspuns!
Dacă cererea a fost depusă la instanță, găsiți numărul de dosar pe portalul instanțelor.
[ link extern ]
Căutați instanța și apoi numele dvs. O cerere depusă în aprilie este imposibil să nu apară pe portal, adică să nu fi primit număr de dosar până acum.

Procedura stabilirii primului termen de judecată o aflați accesând link-ul de mai jos și citind răspunsul meu:
www.avocatnet.ro/content/for...

În privința rezilierii contractului cu avocatul îmi pare rău, dar nu vă pot ajuta cu un răspuns.
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preschimbare termen leonida leonida in cazul in care s-a facut o cerere pt. preschimbare termen,in cat timp de la depunerea cererii in cazul acesta la tribunalul bucuresti trebuie sa se afiseze ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minori- stabilire termen de judecata Elenaralu31 Elenaralu31 Salut,as dorii sa stiu si eu ,cat dureaza un proces de stabilire programul de vizita la copiii?Am bagat dosarul mai bine de doua luni in Dambovita si inca nu ... (vezi toată discuția)
Care este termenul în care se introduce cererea pe rolul instanței dupã mediere? bogdan_bucuresti1970 bogdan_bucuresti1970 Daca a avut loc astazi medierea (2 aprilie) exista vreun termen legal pana la actionarea in instanta ? As avea nevoie de un raspuns deoarece vreau sa o ... (vezi toată discuția)