In primul rand,va rog sa-mi spuneti daca modul de calcul al pensiei tine cont de salariul din ultimii 2 ani lucrati?
In al II-lea rand:
Tatal meu s-a nascut pe data de 01.01.1954, are o vechime in campul muncii de 41 de ani si 2 luni(fara a adauga stagiul militar,deoarece nu are varsta de 65 de ani )si nu a lucrat in conditii deosebite.
S-a angajat pe data de 08.05.1972-31.12.2014
Stagiul militar :16.10.1974 pana pe data de 11.02.1976.
Va rog frumos ,sa-mi spuneti care este modul de calcul al pensiei anticipat partiale.
Buna ziua,
As vrea sa stiu daca e posibil ca o persoana pensionata pentru incapacitate de gr.II poate renunta la pensie!
Si daca da, ce demersuri trebuie sa faca? Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Tatal meu are 60 de ani , iar in momentul actual este in concediu medical.As dori sa stiu daca se ia in calcul la pensionare acest concediu.Am inteles din anumite surse ,ca se pune dupa implinirea varstei de 65 de ani.Multumesc mult !
De exemplu ,daca tatal meu este in preaviz de concediere pana pe 20.06.2014,si a intervenit o problema de sanatate si trebuie sa-si ia concediul medical de luni 09.06.2014 pana pe 15.06.2014 ,intrebarea mea este daca i se prelungeste preavizul ?
Care este procedura daca are concediul medical in timpul preavizului de concediere? I se poate retrage preavizul , sau i se decaleaza?
De asemenea , cotizarea la fondul de pensii se poate realiza si pe perioada 2015-2016 in cazul in care suntem in anul 2014, si vreau sa platesc pentru anul spus mai sus?
Se poate plati pe tot anul contributia la fondul de pensii? De exemplu, vreau sa cotizez pentru anul 2014-2015,nemaifiind necesara deplasarea mea lunara la Casa de Pensii,ci doar platind o singura data pentru tot anul.Multumesc anticipat!