avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Activitate zorry

Activitate zorry

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna,

Inteleg ca "programul de vizita" este ceva separat de pensia de intretinere, fara indoiala,

Ceea ce aleg eu sa fac, sa achit doctori, tabere, activitati extra scolare nu au intrat in discutie.

Pe mine m-a interesat strict perioada vacantelor cand "legaturile personale" se realizeaza pe perioade mai lungi de timp (nu un weekend de ex) iar eu trebuie sa contribui si in bani dar si in natura.

Nu ma intelegeti gresit, nu am nici o problema in a le da copiilor si a face pentru ei, nu prezinta nici un fel de efort financiar din partea mea, doar ca asa cum probabil sunt multi in situatia mea, prefer sa le dau copiilor decat sa-i dau mamei lor.

Multumesc pentru pentru raspuns si timpul acordat.

Seara faina!
Buna ziua,
Am doi copii si sunt divortat de mama lor de trei ani iar domiciliul lor este stabilit la dansa.
S-a stabilit plata unei pensii de intretinere pentru fiecare copil pe care o onorez la fiecare inceput de luna, mentionez ca am achitat integral suma retroactiva datorata de la initierea procesului de divort pana la decizie.
In decizie s-a stabilit programul meu de vizita care printre altele include jumatate din lunile Iulie si August, difera doar inceputul si sfarsitul in functie de an par/impar dar perioada este tot jumatate de luna.
Am nevoie de ajutor referitor la plata pensiei de intretinere deoarece in decizie nu este specificat nimic legat de acest aspect, trebuie platita toata suma pentru aceste perioade?
Mama copiilor nu-mi da nici macar haine de schimb pentru ei spunand ca si eu trebuie sa contribui si ca pot sa le cumpar si eu haine.
Nu mi se pare corect ca ea sa se bucure de acei bani in perioada respectiva si nu copii.
Ma puteti ajuta?
Multumesc!
Buna ziua,
Da, a beneficiat de indemnizatia pentru crestere copil la ambii copii.
Multumesc de raspuns.
Buna ziua,
Sotia doreste sa ne despartim pe cale amiabila, avem impreuna 2 copii, unul de 6 ani si unul de 3 ani.
Apartamentul in care locuim este achizitionat de catre mine inainte de casatorie prin prima casa, sotia nu a mai lucrat in toti anii acestia si nu a avut venit in afara de alocatia copiilor.
Am stabilit ca nu se va schimba domiciliul copiilor si ca vom locui ca si pana acum pentru a nu-i afecta in vreun fel pe cei mici.
Spuneti-mi va rog, daca nu sunt de acord cu divortul si voi fi actionat cu siguranta in judecata, ce poate obtine sotia ca bunuri materiale, suma de bani, etc. avand in vedere ca doar eu am contribuit financiar pe parcursul casatoriei noastre.
Mentionez ca nu doresc sa obtin custodia exclusiva a copiilor sau sa restrictionez in vreun fel legatura intre mama si copii.
O zi buna!
Buna ziua,

In data de 15.01.2015 s-a nascut primul nostru copil iar sotia a fost concediata abuziv la momentul respectiv.
Pe scurt chemara in instanta, apel, aprox. 9 luni mai tarziu proces castigat, reangajata si in concediu de crestere a copilului.
In Decembrie 2016 ar fi fost ultima luna in care se beneficiea de indemnizatie urmand ca apoi sa se reintoarca la munca. Din motive personale nu s-a intamplat asta iar contractul de munca a fost desfacut.
Urmeaza sa avem al doilea copil cu termen prin Noiembrie anul acesta (2017).

Am gasit pasaje din lege:
" Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
...
g) au beneficiat de concediu si indemnizatie lunara pentru cresterea copilului;
..."

Dat fiind faptul ca niciunul din noi nu are pregatirea necesara sa interpreteza legile, ne puteti spune daca se poate obtine indemnizatie de crestere a copilului doar din perioade asimilate si daca da, care este procedura care trebuie urmata?

Multumesc si va doresc o zi buna!
Multumesc pentru promptitudine!

Pentru chemarea in judecata, am gasit un model de contestatie decizie de concediere si la un moment dat apare "prin care solicit obligarea la plata daunelor morale/profesionale provocate conform art. 269 şi urm. Codul Muncii, apreciate la valoarea de..."

Ce anume inseamna asta si cine apreciaza aceasta valoare?

Mentionez ca de la registratura tribunalului ni s-a cerut contestatia/chemarea in judecata completata cu tot ce cerem.

Exista vreo diferenta intre contestatie si chemare in judecata?

Multumesc pentru raspuns!

Am fost la ITM, am depus plangere pentru desfacearea abuziva a contractului de munca si faptul ca nu a fost inregistrata la ITM ca si gravida.

Pentru contestarea deciziei de desfacere a contractului de munca de ce acte este nevoie la tribunal in termen de 30 de zile?

Se poate pleca in instanta cu plangerea de la ITM?
Buna ziua,

Nevasta mea s-a angajat in data de 9 aprilie 2014 cu un contract pe perioada nedeterminata in care este specificata o perioada de proba de 90 de zile. Acum este insarcinata in 6 sapt. si a anuntat in scris angajatorul care nu a primit prea bine vestea. In data de 6 iunie 2014 i s-a desfacut contractul de munca pe motivul necorespunderii profilului postului fiind in perioada de proba.

Faptul ca este incadrata ca persoana cu handicap nu reduce perioada de proba, conform unei legi, la 30 de zile?

O zi buna si va multumesc anticipat pentru orice sprijin!