Am si eu o nelamurire, daca puteti sa ma ajutati, va rog. Am fost informata ca in urma unui control al celor de la Anaf Atifrauda s-a solicitat borderoul de vanzare-incasare al zilei, iar ca si consecinta a nedetinerii lui, s-a suspendat activitatea firmei pentru o perioada de 3 luni. Totusi, legal, mai este obligatoriu de completat? Mentionez ca magazinul unde lucrez vinde en detail, avem casa de marcat electronica si emitem doar bonuri fiscale, nu si chitante. In borderoul respectiv nu as face altceva decat sa transcriu ce se inregistreaza si pe casa de marcat, adica o munca in plus si dupa parerea mea, inutila. Multumesc!
Din cate am inteles, conform noii legislatii fiscale, pentru evaziune fiscala se suspenda activitatea intre 1- 3 luni. Schimbarea ce a intervenit consta in faptul ca daca doresti sa contesti aceasta decizie, suspendarea ramane in continuare in vigoare. Nelamurirea mea este daca intr-adevar acest lucru este legal si daca exista vreo alta posibilitate pentru a amana suspendarea. Multumesc.
Din cate am inteles, conform noii legislatii fiscale, pentru evaziune fiscala se suspenda activitatea intre 1- 3 luni. Schimbarea ce a intervenit consta in faptul ca contestarea acestei decizii nu mai atrage dupa sine ridicarea suspendarii. Nelamurirea mea este daca intr-adevar acest lucru este legal si daca exista vreo alta posibilitate pentru a amana suspendarea. Multumesc.
Am inteles. Multumesc pentru ajutor!
Dar suspendarea incepand cu ce data trebuie sa aiba loc? Din momentul in care ne-au anuntat? Sau se poate amana in vreun fel?
Acelasi lucru am patit si noi astazi, aceleasi sanctiuni am primit. Pe noi ne-a sfatuit sa contestam decizia in instanta, astfel incat in aceasta perioada de timp, pana ce mai mult ca sigur ei vor avea castig de cauza, sa putem lucra in continuare... Doar ca nu stiu ce repercursiuni poate avea aceasta actiune...
Am o nelamurire, daca ma puteti ajuta. In urma unui control din partea departamentului ANAF - AntiFrauda, am primit acuzatia de evaziune fiscala si o sanctiune contraventionala in valoare de 8000 de lei impreuna cu sistarea activitatii economice pentru o perioada de 3 luni. Intrebarea mea ar fi urmatoarea: in aceste 3 luni in care suntem obligati sa oprim activitatea firmei, inafara de a face contestatie la tribunal, exista vreo modalitate de a continua activitatea in cadrul aceleasi firme, sau chiar in cadrul unei alte firme? Deoarece, desi esti fortat sa inchizi firma, esti obligat sa achiti amenda, sa achiti biletele emise, sa achiti marfa sosita, samd, lucru imposibil de altfel daca tu ca si firma nu mai produci nimic... Cum ma sfatuiti sa procedam? Multumesc pentru ajutor!